A az okostelefonok és a minden digitalizálása a ma születő gyermekek sorsát már megpecsételte?
Ha idehaza nem is általános, kint Nyugaton, vagy épp az Államokban már szokássá vált hogy a felnőtt, a gyerekét is bevonja a szórakoztató cikkek használatába.
Én annak idején nehezen, de felhagytam az MMO függőséggel mert ráment a sulim is, amiatt nem vettek fel egy szakmára amit a félévi bukásom, és a jegyek is elősegítettek.
Tudok olyanról ahol az Apa együtt játszik a fiával és abban a játékban eléggé jó helyen állnak, de ehhez egész nap a telefonnak kéznél kell lennie, úgy van beállítva az ébresztőjük is hogy időnként rá tudjanak nézni a játékra.
Régen nem volt telefon, számítógép, az állatokkal játszottak a mezőn, vagy sötétedésig bújócskáztak.
Ma már adott munkafolyamathoz tablet kell pl iskolában is, nálunk a multinál Idén februártól mindenki ezen kapja a munkát.
A telefon önmagában nem tereli semerre az értékrendet, tudást, erkölcsöt. A telefon csak egy eszköz. Maga a társadalom hibás akik túl egyszerűek és az egyszerű szórakoztatásra vágynak.
Ettől függetlenül szerintem az emberek jó részében megvan ugyanúgy a tudás, ugyanúgy felnőnek és normális emberek lesznek.
Csak a saját példám nézve én otthon ülős, antiszociális kocka voltam, mindig gép előtt ültem. És 26-27 év kellett mire rájöttem hogy van kinti világ is. Azóta sokkal jobban szeretek bringázni, múzeumokba járni, túrázni, de akár dolgozni is. Vagy inkább vagyok azzal a pár barátommal.
Na meg mindig azt hallgattuk hogy "ezek a mai fiatalok".
Aztán valahogy mégis vannak 25-30 éves milliárdos cégvezetők, meg ifjú zsenik. Vagy ott vannak a fiatal sportolók, például egy Verstappen a Forma 1-ben. Hozzám képest gyerek aztán bajnoki szinten versenyez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!