Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért van az, hogy az emberek...

MR.X. kérdése:

Miért van az, hogy az emberek (xy) százaléka nem mer kiállni saját magáért?

Figyelt kérdés

Akár munkahelyen, otthon, szórakozóhelyen vagy máshol?

Miért nem szólnak fel az erkölcsi/lelki/fizikai elnyomásuk miatt?

Miért nem mondják azt, hogy nekem ebből ELÉG VOLT, és mától "ÉN LESZEK A FŐNÖK"?

2017. okt. 21. 22:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok se pszichológus, sem bármilyen szakértője ennek a témának. Csak a saját véleményem és meglátásaim írom le.

Szerintem azért nem megy mert nem ez van az emberekbe nevelve.

Mit mondunk a gyereknek az óvodában vagy az iskolában ha csúfolják, bántják, ütik, piszkálják, elveszik valamijét? Azt hogy ne üssön vissza, ne szóljon vissza, ne keresse a bajt. Ha muszáj tenni valamit szóljon a tanárnak.

Aztán mikor világ életében semmi problémánál nem védhette meg magát, nem üthetett vissza, kereshetett saját maga megoldásokat akkor mikor kikerül az iskolából és nem lesz kihez menni panaszkodni akkor nem fogja tudni hogy álljon ki magáért.

Emellett szerintem az is szerepet játszhat hogy rengeteg gyereket kizárólag az anyja nevel. És azonos problémához a férfi és a nő másképp áll hozzá. Az anyuka általában feltétlen szeret és óv. Az apuka követel, illetve ha látja hogy nem szükséges a közbelépés akkor ráhagyja a gyerekre a problémákat. Mind kettő fontos része az egyén lelki fejlődésének. Az is hogy támogató háttere legyen, de az is hogy együl oldhassa meg bizonyos problémáit és hogy ez el is legyen várva.

Persze ennek még millió oka lehet, de én most csak ennyit tudtam hozzátenni a témához.

2017. okt. 21. 23:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Talán azért mert az emberek túlnyomó többsége megtapasztalta már, hogy vagy hajolsz vagy eltörsz. Állj ki magadért egy közösségben , én próbáltam már nem egyszer, ..szhatod, ha magadra maradsz, van 20 ember, egy kiáll, 19 hallgat, vagy ellened fordul. Van a főnök, az meg telefonál egyet, kettőt, hármat, már alád is akasztott befolyásos körökben és eljutottál oda, hogy akár foghatod is a motyódat és disszidálhatsz külföldre.
2017. okt. 22. 00:45
 3/6 anonim ***** válasza:
1: a gyerek elmélet nálam megbukott. már ott is hallgatag, csendes voltam, nem barátkoztam, elkerültek, vagy belém kötöttek. 4 évesen valahogy azt éreztem, hogy nincs kedvem árulkodni, úgy éreztem, hogy hiteltelen lennék és nem hinne nekem az óvónő, nem tudnám előadni magamat úgy, hogy higgyen nekem. Egyszer egy gyerek leterített a földre és elkezdett fújtogatni, szerinted mentem árulkodni (?) leporoltam magamat és úgy gondoltam , hogy semmi értelme (lány vagyok amúgy), otthon sem mondtam el. Pedig nem a szüleim mondták, hogy ilyen legyél, ugyanis az apám nem nézett se embert, se istent ha rólam volt szó. Ha valami gáz volt a játszótéren már bújt is bele a papucsba és ment intézkedni.
2017. okt. 22. 01:00
 4/6 anonim ***** válasza:
* óvodában
2017. okt. 22. 01:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Èn pl ezèrt:

Amikor valakivel nem vagyunk egy vèlemènyen ès fizikailag elèm áll, nem tudok haladni. Ha oda kell èrnem ahová vágyok, akkor mennem kell.

Vitázzak? Hogy magyarázzam el neki az igazam? Mindenkinek saját nèzőpontja van az èlethez ès saját igazsága. Ezek ugyan csak fèligazságok, megèri harcolni miattuk? Inkább elengedem a sajátom, felveszem az ő szemszögèt, megèrtem ès rájövünk mindketten, hogy igazából nem kell harcolnunk mert semmiben sem akadályozzuk egymást.

2017. okt. 22. 08:00
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Tanult tehetetlensegnek hivjak, a magyarok elnyomasban elnek mar regota, ilyen a kultura. Regebben az oroszok, most meg a fidesz, de a munkahelyeken kicsiben is ez megy, a fonoknek igaza van, ha nem tetszik neked akkor szamithatsz a bosszujara.
2017. okt. 22. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!