Milyen most az élet Magyarországon?
Határontúli vagyok, jelenleg pedig külföldön (Németország) végzem az egyetemet. Már gondoltam rá, hogy ha egyszer úgy alakulna, haza kell mennem vmiért, akkor inkább mennék Magyarországra, mint vissza a szülővárosomba.
Többször jártam Budapesten turistaként, így az egész város nagyon tetszik, bár 1-1,5 hétnél többet még nem töltöttem el ott.
Milyen az élet most arrafelé?
Külföldi diplomával (fordító), 3 perfekt idegennyelvvel lenne esélyem valamilyen állásra?
Nyáron megyek haza a szüleimhez egy kis időre, de biztosan megállok Budapesten is néhány napra, nagyon szeretem a város hangulatát
Lenne, csak sokszor nem fizetik meg, sajnos.
Párom mérnökinformatikus, otthon kiszúrták a szemét 250 ezerrel.
Svájcban megkapja a közel kétmilliót/hó (frankból számítva).
Én ápolónőként kerestem jó esetben 160-at, itt kinn kb. 900-at.
Az én férjem is mérnök az egyik legnagyobb nevű vállalatnál, agyon hajszolják őket, folyamatosan túlóráznak, a bérek röhejesek. Olyan, mint a viccben: jönnek a külföldi kollégák, elmesélik, hogy az év végi prémiumból külföldön újéveztek meg lecserélték az autójukat, nálunk meg néznek, hogy mi az az év végi prémium :DD
A nagyobb jutalmakat a legtöbben a hiteleik törlesztésére fordítják, a kollégák megállás nélkül cserélődnek. A nagyfőnök örül, hogy az önrészt sikreült magától összekaparnia a hiteles házához.
Az emberek úgy általában irigyek, negatív kisugárzásúak, tisztelet a kivételnek. Mindenki próbál a másik alá vágni, "dögöljön meg a szomszéd tehene is" az általános mentalitás.
Lehet, hogy nyaralásra ideális város Budapest, de élni...
Mi is költözünk a világ másik felére két éven belül, valószínűleg vissza se jövünk :)
Jah, a kérdésre elfelejtettem válaszolni. Hogy milyen most az élet Magyarországon?
Szar.
Biztos, hogy nem keresnél annyit, mint nyugatabbra, ugyan akkor szerintem az is biztos, hogy lenne esélyed valamilyen állásra. :) Azzal gondolom tisztában vagy úgy is, hogy kb. mennyit keresnél, de pl. ennek ellenére én is inkább itthon maradnék.
De bizony az is idegen nyelv, mondhatni. :) Pesten többet keresnél, viszont a pesti ember mentalitása kevésbé szimpatikus, mint a falusi vagy kisvárosi vagy vidéki embereké. Persze kivétel mindenhol van. Az viszont szomorú, hogy a határon túliak sokszor magyarabbak az ittenieknél. Pl. sok ember lerománozna/ukránozna/szlovákozna/szerbezne annak ellenére, hogy magyar vagy és rohadtul nem tehetsz róla, hogy jelenleg az a terület nem tartozik az anyaországhoz. De az se biztos, hogy ilyennel találkoznál. :) Csak megemlítem, hogy sajnos vannak ilyenek és én is ismerek ilyet és szerintem nem esne túl jól.
Ha viszont tágabb értelemben közelítem meg és a jövőre is gondolok azt mondanám, hogy a szülőváros abból a szempontból jobb lenne, hogy már csak ezzel az egy fővel ( na meg a későbbi gyerekeid ) is csökkentenéd a "bevándorlást", illetve az ottani kivándorlást és ezzel a magyar területek elnéptelenedését. :) Annak ellenére, hogy nyilván ott nehezebb lenne gondolom minden.
Ezt lehet le se kellett volna írnom, mert lepontoznak:D Na mindegy. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!