Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mi a véleményetek rólam? (...

Mi a véleményetek rólam? ( származás)

Figyelt kérdés

Mesélek magamról! :)

Én egy 19 éves cigánylány vagyok. Szakmát szereztem és jelenleg is tanulok megszeretném szerezni az érettségit a tovább tanulásom érdekében!

Normális családi életem van egy egyke gyerek vagyok a szüleim dolgozó felelősség tudatos emberek akik mindig arra tanítottak hogy jól és normálisan viselkedjek és tiszteljem a családomat és a környezetem, barátaimat!

Mindig is egy visszahúzódó csendes személyiség voltam/vagyok.

Az ismerősimnek és a barátaimnak nem volt rám panaszunk szóval sosem tértem a rossz útra mindig tudtam mi helyes és mi nem. Szóval én nem szeretem azt aki rosszat tesz magának és a társainak a környezetének ezt nem nézem követendő példának.!

Egyedül álló vagyok és még nem volt párkapcsolatom ami nem is zavar hiszen most a tanulás az első számomra de ha netán lenne kapcsolatom akkor is felelősség teljes maradnék. (gondolom sokan vannak így ezzel) Egyszóval a tipikus "cigány viselkedés" ahogy nevezik az ellentéte vagyok. Valahogy mindig is magyar barátaim voltak akikkel kölcsönös volt az egymás iránti tisztelet!

De sajnos volt negatív rész az életemben hiszen jól viselkedem és mégis le néznek, ki néznek és csúnyán néznek rám, kinevetnek és kibeszélnek a származásom miatt ami eléggé rosszul esik hogy meg sem probálnak megismerni és már rögtön el ítélnek nagyon rossz tud lenni.

Van hogy ezt az osztályban is érzem ezt hogy ki néznek..és van egy ismerősöm is aki ki jelenette hogy utálja a cigányokat de mégis ennek ellenére beszélünk és jókat nevetünk együtt aminek örülök de mégis félek attól hogy legbelül utál. De el kell mondjam hogy én mindig is úgy gondoltam hogy két embert ismerek jót meg rosszat aki hozzám jó én is jó vagyok hozzá és kész származástól függetlenül.

De sajnos én szinte minden nap meg kapom a lenézést úgy hogy nem tettem semmi rosszat.

Nagy volnaban annyit hogy én cigány vagyok normális kulturált ember aki tud kedves lenni bárkivel. :) :D

Így hogy egy keveset el meséltem magamról Mi a véleményetek rólam? Ti hogy véledkednétek?

Akár kedvelhet egy olyan is aki utálja a cigányokat?

Köszönöm a türelmet a hosszú szöveg miatt és elnézést a helyesírási hibákért. :)

2017. szept. 17. 19:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Hát nyelvtanból még van mit készülni érettségire :D

Főleg olyan hibák vannak, hogy egybeírandó szavakat külön írtál v fordítva. (* lenéznek, kinéznek, egyedülálló, meg szeretném szerezni (megszeretni valakit, az valóban egyben van))

Remélem hasznos lesz majd az érettségihez :D

Az az igazság, hogy aki valóban tud integrálódni a magyar társadalomba, annak sikerülni is fog. Tehát már az öltözködésen-kisugárzáson látszik, hogy ide való. Vannak olasz, fekete, ázsiai ismerőseim, és mindegyikük tud értelmes ember módjára viselkedni, viszonylag helyes nevelésben részesültek, dolgozó szülőket láttak stbstb. Ennyi, ez az egyik fontos kulcsa a dolognak.

Tehát a közmunka is azért van, hogy ne otthon lébecoló szülők közt nőjön fel a kicsi, hanem lássa, hogy dolgozni kell menni minden nap :) (meg a foglalkoztatási statisztikában is jól mutat)

Tehát neked nem kellett ezzel megküzdened, te átlagos magyar nevelést kaptál, emiatt átlagos magyar lettél. Nincs ebben semmi különleges :)

Egy rasszista ember saját magát sem kedveli, szóval ez nehéz ügy... de idővel ahogy megismer téged, megkedvelhet, szerintem igen :)

a sértéseket pedig meg kell tanulnod elengedned a füled mellet, ignorálni. Ha nem származás miatt kapnád, akkor más miatt... ilyenek az emberek, mindenkit kibeszélnek és basztatnak :/

2017. szept. 18. 12:15
 12/13 anonim ***** válasza:
Nagyon szerencsés roma lány vagy, hogy ilyen szüleid vannak és általuk megadatott a lehetőség, hogy kitörj abból a közegből, ami az átlag romákat megbéklyózza. Úgy alakult az életem, hogy rengeteg romával hozott össze a sors és napi szinten megismertem ezt a közeget a legszegényebb rétegektől a leggazdagabbakig. Sajnos volt köztük jónéhány rafinált bűnöző is, és engem és a testvéremet alig 1 év leforgása alatt minden pénzünkből kiforgattak és közel 14 milliós adósságcsapdába kerültünk miattuk. 1 éve még volt naponta tisztességes ételünk, most nem ritka, hogy trükközni kell a pénzzel, hogy a legolcsóbb kaját megvegyük, a számlákat már nem tudjuk fizetni, telefonokat vetettek fel velünk, több százezres számlát csináltak, amit nemsokára átraknak végrehajtásra, ha nem fizetjük be a részleteket. Kihasználták a naívságunkat és a jóhiszeműségünket és teljesen padlóra küldtek minket. Ezt a megismert 50 emberből kb 5-6 csinálta velünk, a többiekre nem haragszok, mert jók voltak hozzánk. 1 év alatt nyugodt életből átkerültem a földi pokolba, volt, hogy végrehajtókkal rémálmodtam. Akiken segítettünk pillanatok alatt felélték az összes pénzt, majdnem olyan, mintha egy kályhába égettük volna el. Jótett helyébe álnokságat, átverést, kisemmizést kaptunk. Tudom, hogy Nobel díjat érdemlő hülyeséget követtünk el, de mi még hittünk az emberekben, nem kellett volna, egy életreszóló leckét kaptunk.
2017. szept. 19. 00:55
 13/13 anonim válasza:
Én is úgy vagyok hogy rühellem a cigányokat, de te szimpatikus vagy azok alapján amit leírtál. Igazat megvallva régen a legjobb barátnőm egy félcigány lány volt, de sajnos az iskolai cigányok megutáltatták magukat és a származásukat velem.
2017. okt. 21. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!