Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogyan hívjam fel (jó értelemb...

Hogyan hívjam fel (jó értelemben véve) a többi, vérbeli (100%-ban kínai származású) kínaira a figyelmet?

Figyelt kérdés

Noha harmadrészt vagyok csak kínai, ennek a származásomnak örülök a legjobban, annak is vallom magam. Mindig az olyan nyilvános helyekre megyek nézelődni, ahol a teljesen kínaiak is ott vannak. Néha szóba elegyedünk egymással. (Nyelvtudásom egy erősebb alapfok) Ezt viszont kevésnek tartom, mert:

1. Fiatal vagyok (16 éves), kenyérkeresettel nem rendelkező, így nem engedhetem meg magamnak a mindennapos szórakozást, másrészt azt a kevés pénzemet minimális mértékben költöm...

2. Egy-két kivétellel kerülöm a magyar emberekkel való kapcsolattartást, annak ellenére, hogy bár magyar is csak úgy 30%-ban vagyok, a másik pedig, hogy életem első 14 évében nem mutattam különösebb érdeklődést a kínai származású társaim iránt, meg amúgy is zárkózott vagyok

3. Nagyon zárkózott vagyok, mint a legtöbb kínai (ha szóban kéne az eddig leírtakat elmondanom, alig a nyolcad részét hallanátok - már akinek el is mondom ám!). Nem szeretek közvetlenül ismerkedni -a tiszta kínaiak főleg nem-, csak egyszerűen bizalmas ismerőseim csekély száma lévén nem találok kapcsot semmifajta kínai honfitársam felé se...

4. Mivel nem budapesti vagyok, hanem ÉNY-Magyarország-beli, ennek következtében elvétve találkozhatok csak hazámbeliekkel, ez továbbá nehezíti a kapcsolatteremtést (plusz a három előbbi pontban összefoglaltakkal együttvéve ám)

5. Nem találok korombelieket az utcán, csak időseket, szakácsokat, huszonéveseket

6. Alaptermészetünkben közös a flegmatizmus, a széles tűréshatárok, meg az ilyet megkívánó viselkedésformák - annak ellenére, hogy Magyarországon nevelkedtem éppen a magyar származású rokonaim közt és nem Kínában, illetve Indiában (apai ág), mégis viselkedéskultúrám a kínai származásim felé húz (kinézetem egy sötétebb bőrű kínai), ezért nem vagyok magyar társaságba való

Lényegiben azért nem sikerült (még) a kínai közösségekbe beilleszkednem, mert ugyan a közös vonások részben megmaradtak, viszont az idő, a pénz (nem akarom a családomat terhelni a szórakozásommal), valamint a nyitottság hiánya és a megkésett érdeklődés nem tette lehetővé (még) ezt.

Ilyen jó tartalmas szöveg után (egyébként szűkszavú vagyok) tudnátok tanácsokat adni számomra? Terveztem, hogy McDonalds-ban fogok robotolni egy kis pénzért hétvégén és nyáron, de még valamit tudni szeretnék, ehhez nyugodtan írjatok!

2014. dec. 4. 23:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nos, nem vagyok kínai, de a társas viszonyok, a szocializáció lényege a kommunikáció. Mozdulj ki a komfortzónádból. Mi a legrosszabb, ami történhet, ha megszólítasz valakit?
2014. dec. 5. 00:23
 2/8 anonim ***** válasza:
59%

1. Furcsa, hogy már 16 évesen választékosabban fogalmazol mint a legtöbb ember. Ritka:)

2. Csipkebokor vessző.

3. Egyetemek, kollégiumok környékén érdemes próbálkozni. Azok a kínai hallgatók, akikkel eddig találkoztam általában véve elég nyitottak és érdeklődőek voltak.

2014. dec. 5. 00:23
 3/8 anonim ***** válasza:
nemzetközi oldalakon ismerkedj, magyar kínaival kevés esélyed lesz tlaálkozni. visoznt akkor is kell majd 1 közös nyelv ami valószínűleg inkább az angol lesz.
2014. dec. 5. 09:47
 4/8 A kérdező kommentje:

Értem. Én nem az egyetemistákra, hanem a korombeliekre gondoltam, de az idősebbeken keresztül is megismerhetek néhányat.

Én nem szeretek angolul, se magyarul beszélni, jó lesz a kínai.

2014. dec. 5. 15:33
 5/8 anonim ***** válasza:

ÉNY-Magyarországra nincs ötletem, talán tényleg idősebbeken keresztül lehetne ismerkedni...

Budapesten az Arénában szoktam látni rengeteg ázsiai fiatalt, ők ugyanolyan plázázó téblábolók mint a többiek, szóval valószínűleg jobban lehet velük ismerkedni.

16 évesen ők is iskolába járnak, ha a tiédbe nem is máshová biztos, mondjuk ehhez is ki kéne találni valamit, hogyan találod meg őket és hogyan kezdesz el ismerkedni. 2 év múlva rajta lesznek a tablókon :)

2014. dec. 5. 16:33
 6/8 A kérdező kommentje:
Értem.
2014. dec. 6. 10:12
 7/8 A kérdező kommentje:
Akinek van még ötlete, írjon.
2014. dec. 6. 10:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Én a helyedben hosszútávon mindenképp az egyetemre hajtanék. :) Felvételizel mondjuk ELTE kínaira (talán a Károlin is van, az se rossz nyelvi szempontból), és mellé tanulsz egy kis rendezvényszervezést, és rögtön lehet az a munkád, hogy a honfitársaiddal foglalkozz. Egy ismerősöm így talált munkát a magyar-koreai kapcsolatok táján.

Érdemes erőltetni azt a nyelvtanulást, a neten jófajta kurzusok vannak, akár ingyenesen is. Pl. nézz utána, hátha duolingon tudsz kínait tanulni! (Jó eséllyel be kell állítanod, hogy angolul beszélsz, és úgy angolul tudsz kínait tanulni.)

2015. márc. 21. 02:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!