Mi a véleményetek rólam? ( származás)
Mesélek magamról! :)
Én egy 19 éves cigánylány vagyok. Szakmát szereztem és jelenleg is tanulok megszeretném szerezni az érettségit a tovább tanulásom érdekében!
Normális családi életem van egy egyke gyerek vagyok a szüleim dolgozó felelősség tudatos emberek akik mindig arra tanítottak hogy jól és normálisan viselkedjek és tiszteljem a családomat és a környezetem, barátaimat!
Mindig is egy visszahúzódó csendes személyiség voltam/vagyok.
Az ismerősimnek és a barátaimnak nem volt rám panaszunk szóval sosem tértem a rossz útra mindig tudtam mi helyes és mi nem. Szóval én nem szeretem azt aki rosszat tesz magának és a társainak a környezetének ezt nem nézem követendő példának.!
Egyedül álló vagyok és még nem volt párkapcsolatom ami nem is zavar hiszen most a tanulás az első számomra de ha netán lenne kapcsolatom akkor is felelősség teljes maradnék. (gondolom sokan vannak így ezzel) Egyszóval a tipikus "cigány viselkedés" ahogy nevezik az ellentéte vagyok. Valahogy mindig is magyar barátaim voltak akikkel kölcsönös volt az egymás iránti tisztelet!
De sajnos volt negatív rész az életemben hiszen jól viselkedem és mégis le néznek, ki néznek és csúnyán néznek rám, kinevetnek és kibeszélnek a származásom miatt ami eléggé rosszul esik hogy meg sem probálnak megismerni és már rögtön el ítélnek nagyon rossz tud lenni.
Van hogy ezt az osztályban is érzem ezt hogy ki néznek..és van egy ismerősöm is aki ki jelenette hogy utálja a cigányokat de mégis ennek ellenére beszélünk és jókat nevetünk együtt aminek örülök de mégis félek attól hogy legbelül utál. De el kell mondjam hogy én mindig is úgy gondoltam hogy két embert ismerek jót meg rosszat aki hozzám jó én is jó vagyok hozzá és kész származástól függetlenül.
De sajnos én szinte minden nap meg kapom a lenézést úgy hogy nem tettem semmi rosszat.
Nagy volnaban annyit hogy én cigány vagyok normális kulturált ember aki tud kedves lenni bárkivel. :) :D
Így hogy egy keveset el meséltem magamról Mi a véleményetek rólam? Ti hogy véledkednétek?
Akár kedvelhet egy olyan is aki utálja a cigányokat?
Köszönöm a türelmet a hosszú szöveg miatt és elnézést a helyesírási hibákért. :)
Sajnos a sztereotípiákkal, előítéletekkel nem fogsz tudni kezdeni semmit, de nem is kell.
Ha sikerül, amit elterveztél (és miért ne sikerülne?): tanulni, jó végzettséget szerezni, elismert állásban dolgozni, akkor, ahogy emelkedsz a ranglétrán, egyre kevesebb primitív emberrel kell együtt tanulnod/dolgoznod, és azért az iskolázottabb emberek között már egyre kevesebb előítéletessel találkozni.
Ahogy #1 írta, szívás lehet ebben a helyzetben felnőni, de ahogy mondják: teher alatt nő a pálma; szóval kitartás, a mostani lenézőket idővel te fogod lenézni a szűkagyúságuk miatt.
én is rühellem a cigókat, de több cigány barátom is van.
Vélemény? Rendes, értelmes embernek tűnsz, bár akinek lány létére még nem volt pasija 19 évesen, azt vagy nagyon csúnya, vagy nagyon fogják otthon, vagy vmi komoly pszichés gondja van.
"De sajnos én szinte minden nap meg kapom a lenézést úgy hogy nem tettem semmi rosszat. "
Ebben viszont erősen kételkedem.
Nem vagyok ronda 😃 sőt vannak jelentkezők is. Csak egyszerűen nem akartam eddig kapcsoltatot majd az élet hozza. A szüleim nem tiltanak azt mondják hogy csak szeressen akit választok de tanácsot bármikor kérhetek tőlük. :)
Az utóbbira pedig hogy nem tettem semmi rosszat azért bocsánatot kérek rosszul fogalmaztam. Egyszóval nem lopok, rabolok, nem tettem súlyos és csúnya dologkat vagy nem tettem törvénybe ütközőt.
Persze igaz hogy mindenki követ el hibákat ahogy én is de nem egetrengetőek. :D
Az utolsó mondatomnál csak arra gondoltam, hogy kétlem, hogy ha tényleg normális kisugárzásod van, akkor nem telik el úgy nap, hogy valaki a környezetedből/utcáról nem jegyezné meg/utalna rá/nézne rád csúnyán a cigányságod miatt.
Van egy fekete barátom is, na.. az ilyen szempontól szerencsétlenebb.
Aki előítéletességből lenéz, és azt nyíltan ki is mutatja az felszínes, szűk látókörű. Aki távolságtartó az nem biztos, hogy lenéz, lehet, hogy csak óvatos a negatív tapasztalatai miatt. A gondolatok szintjén nem olyan rossz dolog az általánosítás, mert elővigyázatosságra sarkall. Viszont ezen tovább lehet lépni, és akkor mindkét fél számára kiderül, hogy ezúttal nincs mitől tartani. A hátrányos helyzeted egyetlen előnye, hogy szűrőként működik: hamar felismerheted a nemkívánatos személyek egy részét. Persze ez sovány vigasz, mert nagy árat fizetsz érte; én magam sem lennék a helyedben.
Amiket leírtál magadról, abszolút szimpatikus. Én nem értek egyet azzal, hogy ha 19 évesen nem volt pasid, akkor a háttérben gond van. Inkább azt mutatja, hogy tényleg felelősségteljesen gondolkodsz. Az ész felülírhatja az ösztönt, és minél tovább képes rá, annál inkább azt mutatja, hogy érzelmileg kevésbé függsz az ösztöntől. Nem függni valamitől meg nem probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!