Mi a véleményed arról, ha egy csinos nő "tudatosan" használja a vonzerejét a férfiakkal való kapcsolatokban?
Ha nem tudatosan csinálja, akkor arról nincs semmilyen véleményem, mert az embereket a tudatos cselekedeteik, választásaik alapján ítélem meg.
Viszont aki tudatosan csinálja, azt megvetem. Utálom a számító, az embereket sakkbábukként manipuláló embereket, akár nők, akár férfiak. Aljas, rongy embereknek tartom őket.
Lehetőségek:
1. Megerőszakolják. (agyonverik)
2. Agyonverik. (megerőszakolják)
3. Elrabolják, és prostitucióra kényszerítik. (majd agyonverik)
Az utóbbi esélyesebb. (mert, aki a tűzzel játszik megégeti magát)
Kettes: igen, ez is érdekes ebben, hogy mi számít manipulációnak és mi nem.
Szerintem az ilyesmi nem feltétlenül manipuláció. Pl. szeretné, hogy kellemesen érezd magad vele, hogy bizalmasabb legyen köztetek a kapcsolat, ilyesmire is lehet a vonzerőt használni szerintem.
Egyébként férfi vagyok, szóval ezeket kívülről nézem :-)
#3 ez legfeljebb az ostoba tinilányokra igaz.
Amikor felnőtt nők (vagy férfiak) csinálják ezt, általában azok viszik a legtöbbre. Mármint a siker, vagy a hatalom mércéjével mérve. Mert erkölcsileg lenullázzák magukat.
Az ember sem az intellektuális, sem a testi adottságait nem azért kapja, hogy más embereket megvezessen általuk. Aki ezt teszi, az nem hálás.
Kérdező, szerintem bármi, amit te tudatosan, és szánt szándékkal úgy akarsz hatást gyakorolni a másikra, hogy az a másikban ne tudatosuljon, az manipuláció.
Az, hogy ezzel jó célod van-e vagy sem mellékes, mert alapvető morális elv a szállóigével ellentétben, hogy a cél sohasem szentesítheti az eszközt.
Én is férfi vagyok, de mégsem állítom, hogy kívülről személem a jelenséget, mert bármerre nézek, a férfiak közt is csak érdek"barátságok"at látok, ami ugyanerről szól valahol.
kilences: köszi a választ.
én szerencsére ismerek önzetlen embereket, a barátaim többsége az, még az is, aki azt mondja magáról, és másokról, hogy mindenki önző...
sztem ebben nincs benne feltétlenül, hogy nem tudatosul a másikban... szóval ha tudja, hogy tudom, hogy "kellemeskedik", az nem feltétlenül zavarja...
amúgy Goethe mondta, hogy a világ a felszínen csupa önzés, de jobban nézve működik benne vmi mélyebb harmónia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!