Ti is ismerték korea-japán fannokat? Titeket is idegesít ez?
Nem szeretnék senkit sem kritizálni, sem veszekedést illetve gyűlöletet kelteni, meg teljesen megértem ha valaki szereti egyik országnak a kultúráját meg úgy magát az országot de lassacskán már kezd elegem lenni abból "korea milyen jó" meg "japán is milyen tökéletes" meg "majd ott fogunk mind élni" stb... meg értem hogy szeretik a kpop-ot meg az animét (ezt én is :D ) de akkor is fárasztó hogy bármi van folyton szóba kerül hogy japán meg korea. És igazából össze veszni sem szeretnék az osztálytársaimmal sem semmi de azért mégis zavar. Meg az is hogy ha picit utána járunk akkor nem annyira jó ám külföldinek lenni japánba szóval nem is értem hogy miért ilyen fontos oda költözni, a nyelvet meg a kultúrát sem lenne olyan könnyű elsajátítani mert azért munka is kell meg minden.. de mindez nem lenne gond, azt tervezgetnek amit akarnak de szinte más téma nincs is, naponta többször is ezt kell elmondani.. meg persze nem lehet ezekről az országokról semmi negatívumot megvitatni meg minden.. és úgy fárasztó hogy az interneten is csak ezt kapom. Meg az is hogy a koreaiak mennyivel szebbek... pedig kb csak a zene videókból ismerik őket, ahol természetesen gyönyörűek, de a való élet azért nem így működik. Meg hogy ázsiai barátot/barátnőt keresnek és már alig adnak esélyt európai vonással rendelkező lánynak/fiúknak... nem mintha ez engem személyesen érintene de akkor is idegesít ez a fajta imádat :/
Bocsi ha fárasztó voltam de ki kellet magamból írnom.
Én egyrészt egyetértek veled annak ellenére, hogy én is K-pop és K-drama 'rajongó' vagyok. Mindig is kis zárkózott voltam, barátaim se voltak. Majd középsuliban is úgy szereztem barátokat, hogy a K-popról való beszélgetés hozott minket össze. Azóta már kevesebbet beszélünk erről, mert jobban megismertük a másikat és jönnek a témák. Szóval szerintem abban semmi baj sincs, ha valaki erről beszél, majd abbahagyja.
Ha én azt mondom hogy egyszer szeretnék elmenni Koreába, mindenki félreérti. Ilyenkor arra gondolnak hogy K-pop 'rajongóként' szeretnék kimenni, pár csinifiú miatt és 24/7 utánuk leselkedni. De az nem jut eszükbe hogy talán csak szeretném megnézni a hatalmas felhőkarcolót Szöul közepén, a Han-folyót, a Han-folyó mentén lévő parkokat, történelmi helyeket, szeretnék Busan-ban a tenger felett átmenni ilyen libegőszerűségen, szeretném megnézni a tengerpartot Jeju-szigeten stb. Nem mindenki csak a cicafiúk miatt akar kimenni.:)
Az engem is idegesít, hogy ekkora divat lett a K-pop. Ezalatt a BTS-t értem.
A: Szereted a K-popot?
B: Igen, BTS az életem!!
Ez idegesít a legjobban, habár lehet azok nem értik, akik nem szeretik ezt a műfajt. Majd kinövik ezt a rajongást.
Én a régi K-popot hiányolom, hiányzik 2pm, Infinite, SHINee, Big Bang és a régi bandák. Manapság olyan amerikai lett az egész. Most is örülök, hogy egy hangszeres bandát találtam (The Rose-Sorry) és nem azt kell néznem a videoklipben hogy csípőmozdulatos, kacsintós, szájnyalós a koreográfia; hanem hogy hangszeren játszanak és énekelnek. Mostanában sokkal jobban preferálom a hangszeres, régi bandákat mint a tömeg bandákat. Ugyanezen a véleményen vagyok mint te, a sok videoklipben ott a sok agyonsminkelt lány/fiú, és csorgatják rájuk a nyálukat. Az 'aegyo' idegesít a legjobban, na meg a crossdress(a fiúk lányoknak öltöznek?!) A filmekben látják hogy elfogadják a koreaiak a külföldieket, de a való életben meg főleg az idősebbek megvetik, piszkálják őket. De azért én imádom a történelmi koreai doramákat, érdekesek és nagyon gyönyörű a hanbok(koreai ruha)
Naaa és még amit mégjobban utálok. Amikor a sok fangirl azzal jön hogy ő lesz Park Jimin csaja, miközben angolt se beszél, koreait se, szóval kommunikáció se lehetne közöttük. Majd ha meg lesz csaja Jimin-nek, úgy jár mint Super Junior Sungmin. Elvette a nőt akit szeretett, ezért a sok 'rajongó' majdnem tönkretette a karrierjét. Mostani comebackben sem lesz bent, és ki akarják tenni a 'rajongók' a csapatból. Értitek, mert 28 évesen megházasodott és szeretne boldog életet. De a sok fangirl nem tudja elengedni az oppájukat, mert ők a tökéletes feleség.:'D
De azért a koreai reality/szórakoztató műsorokat én nagyon szeretem.^^
Néha elgondolkozok azon, hogy valóban hívjam-e magamat rajongónak, mert már túlzás amit a sok k-pop fangirl csinál.
Ti is ismertek ger-mániásokat? Titeket is idegesít ez? - csakhogy a kérdező szóhasználatával éljek.
Ugyanis az ősmagyar igen távol esik a germánoktól kulturálisan, gondolkodásmódban és genetikusan is.
Ugyanakkor az ősmagyarnak elég sok köze van a koreaiakhoz, és a japánokhoz, ez tudományosan bizonyított tény: kulturálisan is -lásd pl dr Grandpierre-ék tudományos kutatásait-, valamint genetikailag az arcszerkezet mutatja.
A magyar írott nyelv, beszélt nyelv ősnyelv, valamint a magyar nép: ősnép -pontosabban szólva a mai magyarság elődei-, és mindez minimum 40ezer éves, ezt tárgyi leletek sora bizonyítja.
grandpierre.hu
dr Grandpierre Attila csillagász és magyarságkutató.
"Grandpierre Attila (Budapest, 1951. július 4. –) magyar fizikus, csillagász. Korábban[3] a Magyar Tudományos Akadémia Konkoly Thege Csillagászati Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa.[4] Egyetemi doktor (1977, Eötvös Loránd Tudományegyetem), a fizikai tudományok (csillagászat) kandidátusa (1984, Magyar Tudományos Akadémia), az MTA köztestületének tagja."
Édesapja: Grandpierre K Endre történész és magyarságkutató volt, az ő m,unkásságát folytatta Attila (amellett, hogy csillagász is).
"Grandpierre K. Endre (anyakönyvi nevén Kolozsvári Grandpierre Endre) (Hódság, 1916. október 6. – Budapest, 2003. július 17.) magyar író, költő, gondolkodó és magyarságkutató. [...] Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen magyar-történelem szakon végzett."
TÁRGYI BIZONYÍTÉKOK EZREIT használták Grandpierre-ék a bizonyításaikhoz, többek között a tordos-vincsai kultúra tárgyi leleteit, ezek közül pl a tatárlakai, minimum 15ezer éves korong, mely ősmagyar székely rovásírással íródott.
Tudományos tény, hogy a germánoktól nagyon távol esik az ősmagyarság, mind gondolkodásmódban, mind szándékban, hozzáállásban.
Ettől még lehet érdeklődni mind a germán, mind a koreai, mind a japán kultúra irányában, nem utolsó sorban a mai magyar, valamint az ősmagyar kultúra irányában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!