Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Nincs energiám arra, hogy...

Nincs energiám arra, hogy "éljek", a barátaim pedig a párjukkal vannak?

Figyelt kérdés

Elég szomorú családi események következtek be, melyek során jóformán egyedül voltam, segítség nélkül.

Utána pedig hirtelen felnőtt életet kellett kezdenem.

Életem első munkahelye, esti OKJ-tanfolyam , rengeteg-rengeteg ügyintézés, egészségi dolgok, a háztartás...

Az elmúlt hónapokat végigstresszeltem, végigszomorkodtam, embert próbálóak voltak. Most, úgy tűnik, hogy sikerül túl lenni a dolgokon / elsimítani őket. --> Mivel kezdek az extrém stressz alól felszabadulni, van időm/erőm gondolkozni.

A tavaszom és a nyaram úgy megy el, hogy semennyit sem éltem.

Nem találtam meg az igazi közegemet, én visszafogottan ivós, sokat kirándulós, kocsmázós, bowlingozós, túrázós emberke lennék, aki azon kívül, hogy kivel mi van, világmegváltó, filozofálgatós dolgokról beszélgetne; a baráti köröm inkább társasjátékozós, teázós/teaházazós. Viszont a fesztiválók, szórakozóhelyek is távol állnak tőlem.

A barátaim nagy részének párja van és mindannyian dolgozunk már. Nagyon sokan nem 5+2-ben dolgoznak. Így igazán nincs is idő egymásra. Sokszor a saját párjukkal is nehezen tudnak együtt tölteni egy napot a munkaidő miatt.

Régebben sok programot kezdeményeztem én. Most a sok munka, a kialvatlanság, a sok felelősség, stressz mellett egyszerűen nincs energiám, nem bírom. Nincs erőm utánanézni, hadakozni azokkal, akiknek semmilyen időpont se jó, mégis ők szólnak be. Mivel nem is teljesen a nekem való közeg, így energiám sincsen.

Hétvégre fáradt vagyok minden szempontból. Kialudnám magam a hétközbeni 6-6,5 óra alvások általi álmosságból, de már 8-kor kipattan a szemem. Ráveszem magam legalább egy nagyon minimális takarításra és mosásra majd csak ülök a gép előtt és olvasgatok. Néha van erőm a saját hobbijaimhoz (pl. növénygondozás).

Introvertáltként és melankólikusként nincs energiám magam társaságot keresni - mivel mindenki dolgozik/párja van, ők nem keresnek - de nem is találtam meg az igazi közegemet.

Másnak is hasonló érzés valahol, aki szingli és már kirepült a családi fészekből (kényszerből vagy önszántából)?

Egy huszonéves kora közepén járó lány

2017. júl. 27. 19:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Igen , en is kb. ugyanigy vagyok.

Lettek uj ismeroseim ,de nem az igazi kozegem. El vagyok veluk de megsem az mint amikor a regi baratokkal egyutt voltunk,sajnos sokan elmentek masik varosba ,ugy dolgozunk,hogy nem nagyon erunk ra talalkozni. Neha szervezunk valamit ami mindenkinek jo,de ez fel evente jon ossze kb.

Hat sajnos ez van...

2017. júl. 27. 19:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor igen, lényegében ugyanígy vagy. :/
2017. júl. 27. 19:44
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is valami hasonló magányt érzek most. Ez volt az egyik amit megtanultam a felnőtté válásról: baszott magányos dolog felnőttnek lenni. :(:(
2017. júl. 27. 19:45
 4/7 A kérdező kommentje:

"Ez volt az egyik amit megtanultam a felnőtté válásról: baszott magányos dolog felnőttnek lenni. :(:("

Hát igen. Elég lett volna ennyit kiírnom a kérdésben.

"Furcsa", nehezen emészthető emberke vagyok és nehezen illeszkedem be.

Mégis vettek körül emberek. Egyetem alatt bringatúra, egyéb túrák, strandolás, önkénteskedés, párhavonta mozi, bowling, biliárd, forrócsokizások, szülinap mindenkinek, kiülés a főváros parkjaiban, sport, új dolgok kipróbálása...

Most ezek közül körülbelül mindnek vége.

2017. júl. 27. 20:03
 5/7 anonim válasza:

En kuldok neked egy nagy olelest :/ Hasonlo a helyzetem!

En rosszban torom a fejem :/ :(

2017. júl. 27. 20:10
 6/7 A kérdező kommentje:
Rosszban? Akarsz róla beszélni privátban?
2017. júl. 27. 20:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Veled egykorú vagyok,hasonló problémával sajnos.

Ez rosszabb akkor lesz,mihelyt gyereket vállalnak a barátnőid. Akkor a téma csak a babára korlátozódik majd,érdemben másról nem is tudsz majd vele beszélgetni. Persze illemből megkérdezi mi van veled,de amint lehet újra visszatereli a témát. Tapasztalat.

Amit én megtanultam és sok idő után már úgy érzem,hogy sikerült talán elfogadnom,hogy a tinédzserkori típusú "összenövős" barátságoknak a 20-as évekre vége. A prioritás a legtöbb embernél megváltozik és sülve-főve már inkább a párjával lenne szívesebben,mint a barátaival. Ennek én sem örülök,de ez van. Meg kell tanulni egyedül is nagyon jól ellenni. Továbbá nyitottnak kell lenni új ismertségekre.

2017. júl. 28. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!