Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mi a véleményetek arról az...

Mi a véleményetek arról az emberről (lány,13 éves), aki a koncentrációs táborral viccelődik?

Figyelt kérdés
Én ezt elfogadhatatlannak tartom, de kiváncsi vagyok más véleményére is.
2017. máj. 18. 17:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
48%
Miért tartod elfogathatattlannak?
2017. máj. 18. 17:23
 2/13 anonim ***** válasza:
84%

És amikor humoristák csinálják? Az is elfogadhatatlan?

Persze, fiatal, nem értheti, hogy mi is volt ez valójában, de ez nem határoz meg szinte semmit a személyiségéről.

Szerintem azok a jó, legalábbis számomra szimpatikus emberek, akik el tudják fogadni a vicceket.

Nem kell, hogy viccesnek találják, elég, ha nem háborodnak fel rajta.

Ezért szeretem például az Agymenőket. Pl ott a zsidokból rendre poént csinálnak, és az a legjobb, hogy az egyik főszereplő maga is zsidó, és mivel már évek óta szerepel, egyáltalán nem zavarja.

2017. máj. 18. 17:36
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

válaszolnék a viccére:

jó vicc irány auschwitz

2017. máj. 18. 17:47
 4/13 anonim ***** válasza:
25%
Első: ugye milyen nehéz leírni az "elfogadhatatlan" szót?:) Amúgy meg: szerintem nem poén úgy általában halállal, gyilkossággal, mi több, tömeggyilkossággal poénkodni. Ennyi.
2017. máj. 18. 18:01
 5/13 A kérdező kommentje:
"Miért tartod elfogadhatatlannak?" Egy kérdésre nem kérdéssel kell válaszolni, ha nem bántottalak.
2017. máj. 18. 18:24
 6/13 Fatal_3rror_ ***** válasza:
100%
Tegye fel a kezét, aki még nem nyomott el egy Hitleres, feketés, cigányos, zsidós, stb viccet.
2017. máj. 18. 18:36
 7/13 anonim ***** válasza:
Egy ilyen kisgyereknek nem sok fogalma van a dolgokról, valószínűleg nem is érti, hogy miről beszél. Erre lehet mondani, hogy tanulta az iskolában, de az nem sokat jelent, mert egy 13 éves lány nem hiszem, hogy valóban bele tud gondolni az életsorsokba, a háború borzalmaiba. Ezek neki csak száraz adatok, amiket meg kell tanulnia töriórára, semmi több. Majd ha nagyobb lesz, vagy belátja, hogy nem szép ilyenekkel viccelődni, vagy nem.
2017. máj. 18. 18:59
 8/13 anonim ***** válasza:
89%

Én személy szerint jó dolognak tartom.

Meg lehet kövezni, de szerintem a humor nagyon jó módja annak hogy rávilágítsunk rossz dolgokra szépen lassan. Hiszen a jó humor nem alaptalan. És ezzel viták nélkül tudunk emberekben tudatosítani dolgokat. A cigányviccek se azért alakultak ki mert valaki kitalálta hogy "legyen sztereotípia hogy a cigányok lopnak majd az őrsön cigit koldulnak buszra". A jó viccnek alapja van, ami humorossá tesz komoly társadalmi problémákat. És attól hogy valaki elmond egy gázkamrás viccet nem feltétlen ért eggyet a dologgal. Sőt! Azzal szoktunk viccelődni ami olyan abszurd hogy belegondolni is nehéz. Mikor komoly megbeszélése van a témának akkor nincs helye a vicceknek. Hiszen rengeteg ember halt meg, és sokan mások is szenvedtek egy életen át. De humorral könnyebb rávilágítani komplexebb dolgokra, és akár a saját hibáinkra. (Példának említeném a South Park sorozatot, amiből rengeteget lehet tanulni. Tele van rasszista, szexista, anti-szemita viccekkel. De pont ezeknek a magatartásoknak a megmutatásával, kifigurázásával és alapjuk cáfolásával a sorozat ezek ellen az eszmék ellen küzd.)

Emellett én elítélem a cenzúrát. Ha betiltjuk a viccelődést hitlerről mert egy kis társadalmi réteg kiborul rajta akkor egy másik társadalmi réteg kitalálhatja hogy mást tiltsunk be amit ők tartanak sértőnek. És ez egy hatalmas lavina lesz.

És nem mellesleg a jelenlegi nyugati liberalizmus erről szól most. A "sértő tartalmak elkerülése érdekében" ráhúznak az ellenzékre minden belemagyarázott jelzőt hogy "rasszista" "fasiszta" vagy éppen "szexista" és ezzel megpróbálják cenzúrázva elhallgattatni azt is akinek csak annyi bűne van hogy kicsit más a véleménye.

Lehet hogy nem egy 13 éves kell hogy előadást tartson holokauszt témában, de én szeretném megvédeni a szólásszabadsághoz való jogát, hogy akkor is szájára vehessen bármit ha senki se ért vele egyet, és esetleg még igaza sincs. Ha meg nincs igaza akkor meg kell vele vitatni, és nem csak eltiltani a témától.

2017. máj. 18. 20:24
 9/13 anonim ***** válasza:
63%
Az álszent maszlag helyett foglalkozzunk inkább a fontos dolgokkal és írd le ide a viccet, had nevessek én is egy jót
2017. máj. 18. 20:31
 10/13 A kérdező kommentje:
Álszent maszlag, na ezen jót nevettem, engem nem támadni kell csak mások véleményére voltam kiváncsi, akár a téma ellen, vagy mellette. Valóban, most is csak lehet támadni ((koromból ítélve)) egy osztályba járok az illetővel. Tehát nem teljesen volt vicc de ő nevetett rajta. Tanár úr azt mondta hogy jobban kéne koncentrálni a feladatra, és erre vágta rá a koncentrációs tábort.
2017. máj. 18. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!