Tapasztalataim szerint ezt a fogalmat a nők találták ki a középkorú férfiak hirtelen megbolondulásának a magyarázatára. Valóban olyan "fura" dolgokat tesznek, mint előttem helyesen ecsetelték, de ennek nem az öregedéstől való félelem az oka, hiszen egyre jobban érzi magát a bőrében. A férfi holtáig férfi marad, nála nincs kapuzárás, így ettől pánikolnia sem kell. Valójában arról van szó, hogy mostanra szabadul fel, és most be akarja pótolni, ami kimaradt az életéből. Persze akinek a csapongás, a csajozás maradt ki, az azt igyekszik bepótolni, de a többség csak lerúgja magáról az elvárások bilincsét. Mert addig elvárások szerint élt. Eleinte szülei, aztán tanárai, szerelmei, főnökei elvárásainak kellett megfelelnie, később házastársa, majd gyermekei elvárásainak. 50 felé lerúgja magáról ezeket, és csak saját elvárásai kerülnek előtérbe.
A nők a kor előrehaladtával veszítenek nőiességükből, hervadnak a bájaik, így ők egyre rosszabbul érzik magukat. Nem értik, nem is érthetik meg a férfiak hirtelen pálfordulását, ezért magukból kiindulva kitalálták ezt a "kapuzárási pánik" maszlagot. Sajnos mára annyira beépült a köztudatba, hogy mindenki el is fogadja gondolkodás nélkül.
Ez nem maszlag, hanem a személyiség egy gyakori, sokszor csak átmeneti módosulása, amikor már látja, hogy visszafelé nincs fény az alagútban, előtte meg még semmit sem látni. A kapuzárási pánik azért sem maszlag, mert nem lehet akkora üzletet csinálni belőle, mint a szerelemből vagy a sportból és a szépészetből. (A fegyvert és a tudatmódosítást nem is említve). Én azt képzeltem, hogy a hormontermelés csökkenése és a csalódás saját előrehaladásom foka felett évekig tartó keserves lelkiállapotot jelent majd. Erre egy teljesen abszurd szerelem vágott fejbe úgy fél óra alatt, és tartott még vagy két évig. Keserves csak akkor lett, amikor rájöttem, hogy ez a nagy érzés nem volt semmi más, mint egy vizes gallyakból felszított tűz utolsó fellobbanása.
Igenis, van kapuzárási pánik, főleg, ha a negyven év feletti személy életében a szex- és a szerencsevárás nemigen választható el egymástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!