Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Nőt verbálisan bántalmazni,...

Nőt verbálisan bántalmazni, ugyanakkora bűn mint fizikailag?

Figyelt kérdés

Nem csak egy igent vagy egy nemet várok hanem konkrét szint meghatározást.

Alapból van egy valamekkora szorzó a verbális és a fizikai bántalmazás között. pl. az egyik törvénytelen a másik nem.

De azzal együtt hogy a fizikai bántalmazás, bűn azzal együtt nő ellen irányulva még becsület megrovás is az elkövető részéről. Tehát ha egy verbális bántalmazás ami egy szociálisan elkövetett bűn(véleményem szerint), nő ellen irányulva szociális bűn és még becsület megrovás is, vagy kevésbé? Esetleg egyáltalán nem? Kíváncsi vagyok főként arra hogy a ti gyakorlatban erről milyen választ kaptatok(valós szituáció). Továbbá hogy a társadalom hogyan vélekedett nektek erről a témáról(más emberek véleménye), és nektek mi a saját véleményetek a témával kapcsolatban(szerintetek mi a helyes). (legyetek szívesek ha csak is kizárólag az utolsóra válaszolnátok tehát a saját véleményeteket írnátok le, akkor inkább mellőzétek a válaszadást).

2017. febr. 26. 05:27
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Jah, azt mèg el is felejtettem hogy nemcsak fizikailag de verbálisan is bántottak. Csúfoltak, kiröhögtek ès lebènáztak, ès nem csak a gyerekek, de a tanárok is, aztán kèsőbb mikor elèg erős lettem visszakapták kamatostul, ès utána leszálltak rólam.
2017. febr. 27. 11:35
 22/25 A kérdező kommentje:
Fizikailag bántalmaz egy csatád tagot, és ha úgy megverik ezért hogy rá kelljen hívni a mentőket és még ő jelentget fel? Ha bármennyire is felmerül hogy egy embernél ez megtörténhet azt ne is próbáljuk elképzelni családtagunknak, mert egy alávaló féreg az illető akinek semmi becsülete sincs.
2017. febr. 27. 17:02
 23/25 anonim ***** válasza:
Nem, engem vertek meg ès fenyegettek meg, ès èn vagy szüleimmel mi jelentettük fel őket.
2017. febr. 27. 17:36
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Vágtak már pofon, már nem is emlékszem rájuk, csak rémlik, hogy történt már meg.

Viszont a 10 évvel ezelőtti szavakra még szóról-szóra emlékszem, és azóta is visszhangoznak a fejemben.. A jó és a rossz szavak is. A jók még azóta is megmosolyogtatnak, a bántó szavak pedig azóta is képesek szinte megsiratni. Ezek után, én úgy gondolom, hogy a szavak jobban fájnak, mint egy verés..

2017. máj. 26. 19:36
 25/25 anonim ***** válasza:

Én ma tettem feljelentést verbális zaklatásért.

Teljesen komolyan vették az ügyet, holnap indul a nyomozás, és bírósági ügy lesz belőle!

2018. ápr. 15. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!