Nőt verbálisan bántalmazni, ugyanakkora bűn mint fizikailag?
Nem csak egy igent vagy egy nemet várok hanem konkrét szint meghatározást.
Alapból van egy valamekkora szorzó a verbális és a fizikai bántalmazás között. pl. az egyik törvénytelen a másik nem.
De azzal együtt hogy a fizikai bántalmazás, bűn azzal együtt nő ellen irányulva még becsület megrovás is az elkövető részéről. Tehát ha egy verbális bántalmazás ami egy szociálisan elkövetett bűn(véleményem szerint), nő ellen irányulva szociális bűn és még becsület megrovás is, vagy kevésbé? Esetleg egyáltalán nem? Kíváncsi vagyok főként arra hogy a ti gyakorlatban erről milyen választ kaptatok(valós szituáció). Továbbá hogy a társadalom hogyan vélekedett nektek erről a témáról(más emberek véleménye), és nektek mi a saját véleményetek a témával kapcsolatban(szerintetek mi a helyes). (legyetek szívesek ha csak is kizárólag az utolsóra válaszolnátok tehát a saját véleményeteket írnátok le, akkor inkább mellőzétek a válaszadást).
Vágtak már pofon, már nem is emlékszem rájuk, csak rémlik, hogy történt már meg.
Viszont a 10 évvel ezelőtti szavakra még szóról-szóra emlékszem, és azóta is visszhangoznak a fejemben.. A jó és a rossz szavak is. A jók még azóta is megmosolyogtatnak, a bántó szavak pedig azóta is képesek szinte megsiratni. Ezek után, én úgy gondolom, hogy a szavak jobban fájnak, mint egy verés..
Én ma tettem feljelentést verbális zaklatásért.
Teljesen komolyan vették az ügyet, holnap indul a nyomozás, és bírósági ügy lesz belőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!