Van olyan ember az életedben, akit ha lehetőséged adódna következmények nélkül fizikailag bántalmazni, esetleg megölni, szívbaj nélkül megtennéd?
Olyan nincs, hogy ne volna következménye.
És nem tudnám megtenni, senkivel sem.
A kérdés elméleti, szóval van.
Köszönöm a válaszod. :)
Ez a kérdés kb. olyan hogy "ha tudnál repülni akkor kiugranál ejtőernyő nélkül egy repülőből?"
A válasz tetszőleges lehet, és nincs vele semmi probléma egészen addig, amíg tudatában vagy annak hogy a valósághoz semmi köze. Amikor ilyenekről gondolkozol, és ezzel kapcsolatban érzések és vágyak ébrednek benned, akkor az befolyással van rád. Ez a hatás valóságos - formálja a gondolkodásodat, a hozzáállásodat a világhoz. Ezért ezen a kérdésen gondolkodni nem más, mint saját magad érzelmi alapú befolyásolása. Annak tudatában, hogy maga a kérdés egy illúzióra vonatkozik, de a hatása valóságos (és ismeretlen), én biztos nem agyalnék rajta. Azért mert nem túl hatékony felhasználása az időnek, és azért mert akár rosszat is okozhat.
Szerintem sincs olyan, hogy következmények nélkül, mert ha más nem érzelmi következménye lenne (bűntudat), ha az meg nincs akkor nincs értelme a kérdésnek, mert akinek nincs bűntudata, az biztos megtenné. Szvsz.
Egyébként én nem tenném meg. Olyan ember viszont van, akitől megszabadulnék, úgy hogy ne legyen belőle kára.
Jézusom nem... Ez borzalmas amit leírtál, egészséges lelkű ember biztos nem gyilkolna előre megfontolt szándékkal.
Van olyan ember akit gyűlölök, de inkább elvinném egy lakatlan szigetre és ott hagynám :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!