Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Nőt verbálisan bántalmazni,...

Nőt verbálisan bántalmazni, ugyanakkora bűn mint fizikailag?

Figyelt kérdés

Nem csak egy igent vagy egy nemet várok hanem konkrét szint meghatározást.

Alapból van egy valamekkora szorzó a verbális és a fizikai bántalmazás között. pl. az egyik törvénytelen a másik nem.

De azzal együtt hogy a fizikai bántalmazás, bűn azzal együtt nő ellen irányulva még becsület megrovás is az elkövető részéről. Tehát ha egy verbális bántalmazás ami egy szociálisan elkövetett bűn(véleményem szerint), nő ellen irányulva szociális bűn és még becsület megrovás is, vagy kevésbé? Esetleg egyáltalán nem? Kíváncsi vagyok főként arra hogy a ti gyakorlatban erről milyen választ kaptatok(valós szituáció). Továbbá hogy a társadalom hogyan vélekedett nektek erről a témáról(más emberek véleménye), és nektek mi a saját véleményetek a témával kapcsolatban(szerintetek mi a helyes). (legyetek szívesek ha csak is kizárólag az utolsóra válaszolnátok tehát a saját véleményeteket írnátok le, akkor inkább mellőzétek a válaszadást).

2017. febr. 26. 05:27
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem én élek ilyen kapcsolatban. Szerencsére. Engem általános iskolában csúfoltak, megaláztak, szóval verbálisan bántottak. Annyira önbizalomromboló volt, még azóta sincsen önbizalmam, gyakran azt kívántam, inkább ütnének meg, azt is könnyebb lenne elviselnem. Szóval innen tudom, milyen az, ha verbálisan bántalmaznak. Jó neked, hogy ezt nem kellett megtapasztalnod.
2017. febr. 26. 09:10
 12/25 anonim ***** válasza:
0%

Ennyi gyenge embert bakker. Mindenkit csufoltak mar meg hordtak el mindennek. Ha nem vagy kepes visszavagni akkor meg is erdemled. Persze ertem en... ha kiallsz magadert, nincs mi miatt nyavajogni. Sokkal kevesebb figyelmet meg sajnalatot kapsz.

A fizikai eroszaknal eselyed nincs neha visszavagni. Erosebb a masik azt tesz veled amit akar. Az milyen onbizalomrombolo, amikor monoklival a szemed alatt mesz a boltban vegig mert az alkesz palid megkent elozo este.

Itt van anyam esete. A palija egesz normalis volt eleinte. Aztan szepen lassan elkezdte rendszeresen inzultalni. O neha visszaszolt, de leginkabb csak turte. En ugy voltam vele, amig nem all ki magaert addig nem faj elegge. Egyik este megint berugott a majma es ereztem, hogy baj lesz. Igazam lett. Odacsapott anyamnak, erre ocsemmel megvertuk ahogy illik, majd meg aznap este elvitettem a rendorokkel. Feljelentett engem sulyos testisertesert, amit szerencsere jogos onvedelemre hivatkozva, fel ev huzavona utan ejtettek. Vegig hazudozott az eljaras alatt, nem volt ket egybevago vallomasa. Anyamnak ket het kellett, hogy visszamenjen hozza. En leleptem es elkoltoztem. Azt csinal amit akar, nem vagyok ra kivancsi. Ami tolem tellett megtettem. Kerestem alberletet, konzultaltam ugyveddel, stb. A mai napig oltva van folyamatosan, de ha neki ez kell en nem szolok bele. A fickonak megigertem, hogy a kovi "megmozdulasnal" kerekesszekbe teszem.

Mi a tanulsag? Az, hogy amig nem teszel semmit nem faj elegge. Megerdemli mindenki aki egy ilyen idiotaval egyutt marad.

2017. febr. 26. 11:42
 13/25 anonim ***** válasza:
#12, te ezt nem érted. Nem mindenki olyan, aki vissza tud vágni, főleg, ha húsz osztálytársad van ellened, és te egyedül vagy, nincs aki melléd állna. Ráadásul a testi sebek egy idő után begyógyulnak, de a lelkiek sosem. Örülj, hogy neked ezt nem kellett átélned. Most billentyűzete keresztül könnyű vagánykodni, de kíváncsi lennék, ha a helyemben lettél volna, akkor is ilyen nagy lett volna a szád.
2017. febr. 26. 11:57
 14/25 anonim ***** válasza:
0%

Hagyjuk mar. Engem is beprobaltak anno, meg az elejen letisztaztam az ilyenekkel, hogy nem biztos ezzel olyan jol jar, mint hiszi. Gyava vagy, ne mentegetozz. Mitol felsz megvernek? Most mondtad az begyogyul.

Meg szerinted, ha az egesz osztaly idiotanak tart, akkor biztos tevednek? Talan valamin valtoztatni kene, nem a neten picsogni. Megall az eszem.

2017. febr. 26. 12:03
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Remélem csak provokálni akarsz, és nem vagy ilyen hülye. Nem mindenki olyan egyéniség, mint te, van aki nagyon visszahúzódó, és jobban felveszi az ilyet. Fogalmad sincs, milyen gyerekkorom volt, de te így neten keresztül megmondod, hogy az én hibám, hogy bántottak. Hát köszi.
2017. febr. 26. 12:12
 16/25 anonim ***** válasza:
Amúgy meg az a férfi aki egy nőt bánt akár lelkileg akár fizikálisan egy gyáva féreg. Nem tartom se férfinak se embernek az olyat.
2017. febr. 26. 13:49
 17/25 anonim ***** válasza:
Barki aki mast bant az egy fereg. Vagy a no utheti a ferfit, csak mert farok nelkul szuletett?
2017. febr. 26. 15:34
 18/25 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Verbálisan is nagyon durván lehet ám bántalmazni egy embert, ide érthető az érzelmi manipuláció is. sokszor a szavak komolyabb traumát tudnak okozni, mint egy pofon, sőt.

De vegyük a legegyszerűbb példát, ami az utcán való fütyülés, beszólogatás. Minden nő megmondja, hogy megalázó, kellemetlen, kiszolgáltatottság érzetet keltő dolog. Mégis, ha a nők felszólalnak az utcai zaklatás ellen (mert hogy annak minősül), sokan, főleg férfiak elkussoltatják őket,mondván, naah, aranyom, az inkább dicséret, nem beszólás. Holott nyilvánvalóan nem dicséret, hanem erőfitogtatás, beszólok, mert megtehetem, úgyse csinálsz semmit. Nyilván nem várom el, hogy ott helyben a farkamra ugorjon, de beszólok neki, hogy én tökösebbnek érezzem magam. A legtöbb nőbe annyira beleégett ez a dolog, hogy önkéntelenül van hatással a viselkedésükre ruhaválasztásnál, vagy hazaúton útvonaltervezésnél, és ösztönösen kerülik el a nagyobb férficsoportokat a járdán.

Szóval gondold el akkor, hogy más, komolyabb szavaknak milyen káros hatásai lehetnek nem csak nőkre, de bárkire. A hosszadalmas, folyamatos érzelmi manipulációval és verbális bántalmazással totál tönkre lehet tenni bárkit, nem kell ahhoz megverni őket.

2017. febr. 26. 18:51
 19/25 anonim ***** válasza:

Tonkre lehet tenni persze, ha hagyja magat. Attol meg, mert valaki kevesbe dominans jellem siman kepes fejlodni annyit, hogy visszaszoljon vagy otthagyja azt aki inzultalja. Csak ez lehet faradtsagos munkaval jar, ellenben a nyivakolassal.

A futtyogos peldara lattam mar en is youtube videokat. Volt csaj aki csak kullogott meg volt akinek nem esett nehezere visszaszolni az ilyen selejtnek. Vajon ki erezte jobban magat a nap vegen?

Azzal meg, hogy elkeruli az ilyen hordakat, meg nem vesz fol tul feltuno ruhakat a no sajat magat vedi. Szukseges sajnos, mert amiota vilagon sapiensek rohangalnak az eroszakos mindig is eloszeretettel vette el mas karara azt ami kellett neki. A dominancia fitogtatasa szinten ilyen ferfiak kozott. Van, volt es lesz is.

2017. febr. 27. 07:50
 20/25 anonim ***** válasza:
0%
Aki hagyja magát az meg is èrdemli a sorsát, engem is bántottak gyerekkoromban falubeliek, jottek a szöveggel hogy engem is ès anyám is megvernek megerőszakolják anyám ( engem meg is vertek mikor ezt mondták ) plusz használhatatlanna tettèk a biciglim, összetaposták. Ekkor voltam 10 èves mègsem fèltem szólni a szüleimnek ès elmenni feljelenteni őket. Anyám sem fèlt nekimenni ès otthagyni az alkoholista verekedő apám. Èn sosem hagytam magam, tanárokkal szemben sem. Aki hagyja magát megèrdemli a sorsát nagyon is.
2017. febr. 27. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!