Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Beszólni vadidegeneknek az...

Beszólni vadidegeneknek az utcán - ez valami életveszélyes új divat?

Figyelt kérdés

Az elmúlt két hónapban elég sokszor beszólogattak az utcán vadidegenek - vagy rosszindulatból, vagy csak lehü..tek.

Ez valami új divat? Az ilyenek nem félnek, hogy a rossz emberbe kötnek bele, aki esetleg visszaszól... elcsattan egy két pofon, előkerül egy kés, és hopp máris valaki a patológián fekszik? (Csak mert én elég kemény helyen nőttem fel, ahol fontos volt a tekintély és nem igazán tűrtük az ilyesmit...)

A legmegdöbbentőbb esetek:

-Barátnőm most szerzett jogosítványt, a bolti parkolóban a fehér vonalra állt (mindegy volt, mert vagy 10 üres hely volt mellettünk). Én a kocsiban várok, beáll mellénk egy 40-es srác, rávágja a kocsinkra az ajtaját... Kiszáll a feleségével, és mutogat be a szélvédőn "Nézd ez a h...e hogy állt be, pont a vonalra, nemigaz hogy ilyen hü...ék vannak!"

-Barátnőm kis fehér kutyáját viszem sétálni, beszól egy 40 körüli nő "Ismerem ezt a kutyát, a szomszédomban lakik, és mindig ugat, jobb lesz ha mihamarabb megneveli, mert az enyémet ráuszítom és széttépi!"

-Ma pl. megyek rokonokhoz (patak felett új híd a városban, eltépett szalag), megyek át, és egy 30 körüli srác beszól "Az a szalag nem véletlenül van ott! Tudja, azért, hogy ne menjenek át rajta! Nem azért mondom, csak hogy tudja!"

2016. dec. 25. 14:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ez nem új divat.

Amúgy az tényleg érdekes, amikor olvastam a kérdést, sokkal durvábbra számítottam, nemrégiben egy barátnőmet pl. simán megrángatta egy vadidegen csávó, mert véletlenül nekiment a táskájával.

Nem akarlak tényleg megbántani, de az ilyen "kemény környéken nőttem fel", "4 esetről is hallottam" kicsit komikusan hangzik.

Bár értem mit akarsz mondani.

2016. dec. 25. 16:23
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Tegyük hozzá, tényleg volt igazság a beszólásoknak, de nagyon alpári stílusban közölték őket.
2016. dec. 25. 17:31
 13/14 anonim ***** válasza:
45%

önvédelemből visszaütöttél (csak kicsit nagyobbat).

1) magyar jogban nincs önvédelem ami a bíróságon megállná a helyét. Legkevesebb, amit kaphatsz ilyenért az garázdaság.

2) nagyobbat adsz, az már nem önvédelem, hanem önbíráskodás, ami megint csak másik kategória

3) szándékosan provokálsz és azt mondod a másikra, hogy provokál = saját magad ellen játszod a szabályaidat - és azt mondod, hogy ezt tanultad.

Nem divatról van szó. Ez így működik: ahova tilos bemenni és ezt meg is mondják neked az csak a valóság. Nem egy divat, nem egy beszólás, ami olyan agresszív és fenyegető dolgokhoz vezet, amit te feltételezel. Azért írtam, hogy menj el orvoshoz, mert ez a viselkedés az első lépés a szociopatáknál.

Ideje lenne beilleszkedni a társadalomba.

2016. dec. 27. 10:40
 14/14 anonim ***** válasza:

"mert véletlenül nekiment a táskájával. "

Persze: mindig véletlenül mennek neki az embernek táskával, meg hajtanak neki kerékpárral és lökik fel.

Ezeknek következménye van. Hatalmas feszültség van Magyarországon, mert elvették a jövőt és nincs remény az emberekben. Ez a feszültség bármelyik pillanatban kienged, csak egy trigger, egy ok kell neki, hogy valaki kiadja.

A táskával neked megy és megrángatja ugyan az, mint amit kérdező ír a 7es hozzászólásban.

A kérdező nem csak megrángatná a barátnődet, amikor táskával neki megy, hanem úgy elverné, hogy kórházba kötne ki.

2016. dec. 27. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!