Beszólni vadidegeneknek az utcán - ez valami életveszélyes új divat?
Az elmúlt két hónapban elég sokszor beszólogattak az utcán vadidegenek - vagy rosszindulatból, vagy csak lehü..tek.
Ez valami új divat? Az ilyenek nem félnek, hogy a rossz emberbe kötnek bele, aki esetleg visszaszól... elcsattan egy két pofon, előkerül egy kés, és hopp máris valaki a patológián fekszik? (Csak mert én elég kemény helyen nőttem fel, ahol fontos volt a tekintély és nem igazán tűrtük az ilyesmit...)
A legmegdöbbentőbb esetek:
-Barátnőm most szerzett jogosítványt, a bolti parkolóban a fehér vonalra állt (mindegy volt, mert vagy 10 üres hely volt mellettünk). Én a kocsiban várok, beáll mellénk egy 40-es srác, rávágja a kocsinkra az ajtaját... Kiszáll a feleségével, és mutogat be a szélvédőn "Nézd ez a h...e hogy állt be, pont a vonalra, nemigaz hogy ilyen hü...ék vannak!"
-Barátnőm kis fehér kutyáját viszem sétálni, beszól egy 40 körüli nő "Ismerem ezt a kutyát, a szomszédomban lakik, és mindig ugat, jobb lesz ha mihamarabb megneveli, mert az enyémet ráuszítom és széttépi!"
-Ma pl. megyek rokonokhoz (patak felett új híd a városban, eltépett szalag), megyek át, és egy 30 körüli srác beszól "Az a szalag nem véletlenül van ott! Tudja, azért, hogy ne menjenek át rajta! Nem azért mondom, csak hogy tudja!"
Ez nem új divat.
Amúgy az tényleg érdekes, amikor olvastam a kérdést, sokkal durvábbra számítottam, nemrégiben egy barátnőmet pl. simán megrángatta egy vadidegen csávó, mert véletlenül nekiment a táskájával.
Nem akarlak tényleg megbántani, de az ilyen "kemény környéken nőttem fel", "4 esetről is hallottam" kicsit komikusan hangzik.
Bár értem mit akarsz mondani.
önvédelemből visszaütöttél (csak kicsit nagyobbat).
1) magyar jogban nincs önvédelem ami a bíróságon megállná a helyét. Legkevesebb, amit kaphatsz ilyenért az garázdaság.
2) nagyobbat adsz, az már nem önvédelem, hanem önbíráskodás, ami megint csak másik kategória
3) szándékosan provokálsz és azt mondod a másikra, hogy provokál = saját magad ellen játszod a szabályaidat - és azt mondod, hogy ezt tanultad.
Nem divatról van szó. Ez így működik: ahova tilos bemenni és ezt meg is mondják neked az csak a valóság. Nem egy divat, nem egy beszólás, ami olyan agresszív és fenyegető dolgokhoz vezet, amit te feltételezel. Azért írtam, hogy menj el orvoshoz, mert ez a viselkedés az első lépés a szociopatáknál.
Ideje lenne beilleszkedni a társadalomba.
"mert véletlenül nekiment a táskájával. "
Persze: mindig véletlenül mennek neki az embernek táskával, meg hajtanak neki kerékpárral és lökik fel.
Ezeknek következménye van. Hatalmas feszültség van Magyarországon, mert elvették a jövőt és nincs remény az emberekben. Ez a feszültség bármelyik pillanatban kienged, csak egy trigger, egy ok kell neki, hogy valaki kiadja.
A táskával neked megy és megrángatja ugyan az, mint amit kérdező ír a 7es hozzászólásban.
A kérdező nem csak megrángatná a barátnődet, amikor táskával neki megy, hanem úgy elverné, hogy kórházba kötne ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!