Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Csak szerintem volt jobb...

Csak szerintem volt jobb tininek lenni a 90'-es,2000-es években?

Figyelt kérdés
A mostani évtized szerintem olyan jellegtelen, mindenki menő akar ellni, és divat lett a másikat lenézni, ráadásul szerintem nincsenek olyan jellegzetes együttesek, vagy énekesek sem. A 2000es évek jellegzetességeit estig is sorolhatnám, de a jelenre csak az a jellegzetes, hogy mindenki teljesen el van hülyülve, és mindenki játssza a műmájert, meg a telefonjába és a közösségi oldalakba van beleb*zulva. Lehet, hogy csak bennem van a hiba, és le kellene vennem a nosztalgiaszemüveget, de szívesebben lennék akkor tizenéves. 16/F

2016. nov. 24. 23:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
53%
A 90'-es évek talán jobb volt(bár ebben nem nagyon hiszek, lásd lentebb), de én a 2000-es években voltam tini, és nem láttam semmi különbséget. Igazából tömören a lényeg: akkor is mindenki menő akart lenni(jó ez nem teljesen igaz, majdnem mindenki), csak kicsit mást jelentett a menőség. Az emberi természet nem változik, a lényeg mindig ugyanaz marad.
2016. nov. 24. 23:26
 2/11 A kérdező kommentje:
De legalább az emberek együtt töltötték az idejüket, akkor még voltak valamennyire mély emberi kapcsolatok. Ha kaptál egy SMS-t a szerelmedtől, akkor örült a fejed, mert nem volt olyan hogy messenger, és társai, nem veszett el a lényeg a sok értelmetlen dolog között, mert úgy látom, hogy igazából semmibe sem kerül ma kapcsolatot teremteni, ez elveszi a dolog élét, akkor ott vannak a tinisztárok, amik ilyen bulvár szinten voltak jelen, de mindenki velük foglalkozott, a fura öltözködési stílus, ami nekem tökre tetszik, szerintem vicces így utólag( pl: Avril Lavigne miatt csomó lány nyakkendőt hordott, meg ilyenek). :D Többet találkozgattak az emberek, amikor még a net nem terjedt el, utána bejött az MSN, de az is ilyen tök poén volt, és nem új kajás fotók,meg csücsörítős szelfik kerültek fel rá. Aki menő srác volt, az vagy deszkázott, vagy görkorizott, vagy zenekarban zenélt, és a sulis rendezvényeken nyomták a 2 akkordos számaikat, teljesen elfogadott volt vörösboros kólát szopogatni egy parkban randiként, meg ilyen állatságok. :D Szerintem nektek még volt életetek.
2016. nov. 24. 23:37
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Hát nem tudom, nekem jó itt, köszönöm:D A 2000-es évekbeli "menő" zenétől és divattól egyenesen hányingerem van, a 90-es évek még oké, de én örülök neki hogy itt a youtube pl, meg egy kattintásra ezernyi infót találhatsz meg, "ingyen" tudsz beszélni a barátaiddal, stb. Szerintem nem jellegtelen a mostani időszak se, csak átfogó képet utólag lehet alkotni mindenről. Fel tudnék sorolni jó pár dolgot ami a 2010-es évekre jellemző és szerintem nem negatív az összes. Az emberek régen is műmájerek voltak és ugyanúgy voltak hülyék is. Az meg a másik, hogy nem mindenki van azért beleőrülve a közösségi oldalakba, meg szerintem nem is ördögtől való dolgok, csak normálisan kell használni őket, ami való igaz hogy sokaknak nem megy. (de velük nem kell foglalkozni) Visszatekintve sok minden szebbnek tűnik, főleg ha nm is élted meg, csak a fennmaradt idealizált képet látod. 19l (ha már te is odaírtad)
2016. nov. 24. 23:45
 4/11 anonim ***** válasza:
44%
Na a kommentedre még reflektálnék: Ki tiltja meg neked hogy mély emberi kapcsolatokat hozz létre, hogy bandában játssz, gördeszkázz, "hülyén" öltözködj, találkozz a barátaiddal, stb?:D Komolyan nem értem. Ma is lehet ugyanezeket az elfoglaltságokat csinálni és sokan csinálják is. Például én ha találkozok valamelyik barátommal kettesben, akkor sétálunk, vagy beülünk valahová és beszélgetünk. Órákon keresztül. Senki nem nyom a kezünkbe egy telefont hogy most azonnal fészbúkozzál mert 2016-ot írunk! A barátaim többsége nem posztolgat naponta szelfiket meg hogy mit evett, sőt van akinek nincs fent egy ilyen oldalon se. Kicsit szerintem nyisd ki a szemed és ne csak a rosszat lásd meg, van rengeteg ellenpélda. És az első jól írta, az emberi természet ugyanolyan most, mint több száz, vagy 10 évvel ezelőtt.
2016. nov. 24. 23:55
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Figyi, tininek lenni mindig jo, ha eppen nem lonek es bombaznak az ember korul.
2016. nov. 25. 07:59
 6/11 anonim ***** válasza:

Aki a '90-es években volt (fiú) tini, az addig örült még nem lett 18 és jött a behívó a sorkatonasághoz....

Amúgy a '90-es évekről mindig ez a zene jut eszembe....

https://www.youtube.com/watch?v=11UC0Wc3Jms

2016. nov. 25. 10:27
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem 18-ba jött a behívó, hanem előbb :D

Voltak előnyei is, meg hátrányai is. A felnövő ifjúság egy jobban kiépített szociális hálóval lépett a nagybetűs életbe, a Facebook legfeljebb virtualizálja ezt, de semmiképpen sem pótolja. Hasznos a mostani "luxus kivitel", de én ezeket a közösségi oldalakat minimum felnőtt tartalomként engedném használni, akár csak az internet nagy részét. A gyerekkorban kialakuló helyes és helytálló (szülőktől, iskolából szerzett) alapvető értékrendet visszafordíthatatlan mértékben torzítja.

2016. nov. 25. 10:48
 8/11 anonim ***** válasza:
83%

" a jelenre csak az a jellegzetes, hogy mindenki teljesen el van hülyülve, és mindenki játssza a műmájert, meg a telefonjába és a közösségi oldalakba van beleb*zulva. "

En a 90es evek elejen voltam tini, 92ben voltam annyi idos mint te most. Akkor is mindenki jatszotta a mumajert, igaz nem volt telefonunk, de akinek egy Nike Air cipoje vagy egy Levis 501-es farmere volt az meno volt.

"akkor még voltak valamennyire mély emberi kapcsolatok"

ha szerencsed volt es talaltal magadnak egy igazi baratot akkor volt, de ez ma is lehet. Amugy meg tok feluletes haveri kor volt, tok egyszeru celokkal, pl. hogyan fogunk berugni hetvegen :)

" Ha kaptál egy SMS-t a szerelmedtől, akkor örült a fejed, "

SMSt? Hehe, nem is tudtuk mi az, akkoriban kezdtek bejonni a taskameretu mobiltelefonok. Offline levelet irtunk, es kezzel dobtuk be a celszemely postaladajaba :)

Tok jo lett volna ha lett volna net meg messenger meg whatsapp, sokkal egyszerubb lett volna az elet.

Hidd el, a fiatalok mindig mindenhol egyformak, csak eppen alkalmazkodnak a vilaghoz ami korulveszi oket. Aki ma sekelyes, egyszeru, az 20 eve is az volt. A mai vilag nem rosszabb mint akkor, sot, szerintem inkabb jobb, MINDEN informacio a rendelkezesedre all egy egyszeru keszuleken keresztul, ami ma van az 92-ben meg sci-finek is tulzas lett volna:) Aki erdeklodo, nyitott a vilagra, annak most sokkal jobb, a hulyeknek meg tokmindegy.

2016. nov. 25. 11:03
 9/11 Sunshinedoll ***** válasza:
Mivel én 10 éve voltam tini, fogalmam sincs, milyen volt 20 évvel ezelőtt meg most tininek lenni, és tökre nincs helyem belepofázni, mert egy tini ismerősöm sincs, fogalmam sincs, milyenek a mai tinik azon kívül, hogy nyilvánvalóan jobban öltöznek, mint én 16 évesen :D
2016. nov. 25. 13:40
 10/11 anonim ***** válasza:

90-es évek végén, 2000 elején voltam tini. Nagyon szerettem(akkor is szerettem tini lenni) és most is örömmel gondolok vissza, minden marhasàgunkra. :D

Minden kornak megvan a maga előnye és hátránya.

30/n

2016. nov. 25. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!