Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogyan illeszkedjek majd be?

Hogyan illeszkedjek majd be?

Figyelt kérdés

Szeptembertől egy másik városba új iskolába fogok járni ahol szerintem az osztályban nem lesz egy ismerősöm sem. Amikor nyolcadikból ballagtam megfogadtam, hogy majd középiskolában teljesen más leszek de nem sikerült megváltozni. Most érettségi után szakmát fogok tanulni és most már valóban szeretnék megváltozni de nem tudom hogyan. Kicsit visszahúzódó, csendes vagyok és nem szeretek szerepelni vagy középpontban lenni de azt sem szeretem ha senki nem akar velem beszélgetni.

Középiskolában volt több osztálytársam akiket ismertem, így velük tudtam beszélgetni de ha most teljesen új emberek közé kerülök félek, hogy nem sikerül összebarátkozni senkivel és egyedül leszek mindig. Nem nagyon tudok beszélgetést kezdeményezni mert nem tudom hogyan szólítsak meg másokat, miről kezdjek beszélni. A volt osztálytársaimmal volt egy normál kapcsolatom bár sokat nem beszélgettünk.

Hogyan felejtsem el az összes sérelmemet? Hogyan legyek felszabadultabb? Mit tegyek, hogy mások beszélgessenek velem és ne én legyek az a lány az osztályban aki csak úgy van? Mindig mindenki azt a jellemzőt tudta rám mlndank, hogy csendes vagy visszahúzódó. Ezt már nem akarom. Valaki segítene?

19/L

2016. aug. 7. 23:36
 1/2 anonim ***** válasza:

Rajtad kívül is lesznek ott emberek, a beszélgetést nem csak te kezdeményezheted. Ha nem zárkózol el, nem bújsz el teljesen a telefonodba, biztos, hogy előbb-utóbb sikerül felszabadultnak lenned. Én is csendes és visszahúzódós típus vagyok, és bár nincs sok ismerősöm, azért mindenhol akad 1-2 ember, akivel sikerül eltölteni az időt.

22/F

2016. aug. 7. 23:49
 2/2 anonim válasza:
Teljesen megertelek! Én most vagyok tul a középiskola 1.even igy kicsit tapasztalatból mondom, hogy nincs mitol felned! Énis egy uj városba mentem es az eg vilagon senkit nem ismertem az osztályomban. Amikor vege lett az általánosnak megfogadtam, hogy tobbe nem leszek ilyen csendes, visszahúzódó. Engem az motivált leginkább, hogy elképzeltem hogy milyen jo is lesz majd, ha sok baratom lesz es mehetek mindenhova meg ilyenek. Szóval en azt tanacsolnam tégy egy határozott döntést es meg iskola elott próbálj meg megváltozni. Peldaul szomszédokkal ha olyan a tarsasag akkor veluk beszelgess, mert szerintem ez nagyon sokat segit ha mar nem egybol egy „uj" ennel mész neki a sulinak. Sok sikert kivanok;)
2016. aug. 8. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!