Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Tudtok ajánlani helyeket...

Tudtok ajánlani helyeket ahova 12 évesként elmehetnék?

Figyelt kérdés
12 éves vagyok nyár van és eddig nem olyan sok mindent csináltam a tábort meg utálom és önbizalmam sincs ilyen téren, hogy én felnőtt nélkül el is menjek valahova, táborba meg végképp nem ha nem ismerek ott senkit. Már voltam egyedül utcán bevásárlóközpontban körülnézni, és mindenki engem bámult, de flegmán és ott megragadt bennem az, hogy fiatalon először és utoljára megyek valahova egyedül vagy akár barátnővel esetleg.

2016. júl. 22. 16:45
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

"A müncheni rendőrség a Twitter-oldalán felszólította a bajor tartományi főváros lakóit, hogy távozzanak az utcákról, és ne hagyják el otthonukat."

München 1,388 milliós lakosságú város...

Az Árkádhoz hasonló bevásárlóközpontok rengeteg kockázatot rejtenek magukban.

2016. júl. 22. 22:31
 32/37 A kérdező kommentje:
kimondta, hogy én ott szeretnék élni? És nem szeretném ha valaki még egy ilyen hozzászólást írna, mert nem szeretnék mindig a négy fal között maradni, köszi
2016. júl. 22. 23:04
 33/37 anonim válasza:
Mit kenyeskedsz?Fogd meg egy baratidat es menjetek inni... kezd tablettas borral vagy kannassal... sort nem ajanlom mert nem birnad....
2016. júl. 24. 09:50
 34/37 A kérdező kommentje:

1. hol kényeskedek? o.o

2. bocs nem hiszem, hogy tizenéves koromba innom kéne, ízléstelen, undorító és még sorolhatnám, hogy egy gyereknek ilyeneket ajánlasz.

2016. júl. 24. 14:21
 35/37 anonim ***** válasza:

34.: Nekem az a véleményem, hogy hasonló gondokkal küzdesz, mint én 12 évesen, azaz, még a közértben is félsz kenyeret venni, félsz az emberektől.

A szüleiddel nem tudsz elmenni sehova?

Esetleg van felnőtt rokonod, Nagybácsid, Nagynénid, stb., akivel el tudnál menni?

OK, a kérdésed arról szólt, hogy felnőttek nélkül. Bevallom, engem 12 évesen nem engedtek neki a világnak csak úgy felnőttek nélkül (rendben a lányok ügyesebbek ebben a korban, viszont még több veszély leselkedik rájuk). Mi lenne, ha a boltban vásárlást is először úgy gyakorolnád, hogy a szüleid is ott vannak, aztán leküldenének egyedül is kenyérért, tejért? Vagy egy pár zokniért a közeli butikba, stb..

Az Árkád "erőltetését" végképp nem értem, mint programot, mert az nem program. A plázázás sajnos a mai tinik körében egy életforma, egy nagyon rossz életforma.

"Már voltam egyedül utcán bevásárlóközpontban körülnézni, és mindenki engem bámult, de flegmán és ott megragadt bennem az, hogy fiatalon először és utoljára megyek valahova egyedül vagy akár barátnővel esetleg."

12 évesen gyerek vagy (kiskorú), a "fiatal" jelző, még a 30 alattikra is igaz, mert a korkülönbség relatív dolog.

Pl. a BTK alapján, ha jól olvasom 12 és 18 éves kor között "fiatalkorúnak" számítasz. 18 éves korod előtt pedig gyermeknek, kiskorúnak. Lehet, rosszul értelmezem, de nekem így tűnik. Ilyen életkor "lépcsőket" látok a BTK-ban: 12 éves, 14 éves, 18 éves életkor. Nyilván nem véletlen, hogy bizonyos ellened elkövethető bűncselekményeket a te 12 és 14 éves életkorod között súlyosabban büntet az állam, mint pl. 14 és 18 éves életkor között, vagy 18 éves életkor felett. Valószínűleg a törvények alkotása mellett az elkövetési statisztikák állnak, így láthatod, hogy 12 és 14 éves korod között lányként több veszélynek lehetsz kitéve, mint kicsit idősebben!

Egyébként megnyugtatlak, 25 felettiként kb. azonosan kevés olcsó és elérhető program van, mint neked. A felnőttkor éppen, hogy nem a "gondtalanságról" szól.

2016. júl. 24. 17:04
 36/37 A kérdező kommentje:
értem, köszi a hosszadalmas választ és én abban a "hitben" élek, ha idősebb leszek akkor nagyobb lesz az önbizalmam, mert úgy 16-17 évesen lenne egy kis keresni valóm úgy igazán a városban és ezért nem bámulnának úgy, mint aki nem látott még fehér embert ://
2016. júl. 24. 19:22
 37/37 anonim ***** válasza:

36.: Igen, az idővel javulni fog és teljesen el fognak tűnni az ilyen jellegű félelmeid, lesznek helyettük másmilyenek, vagy nem.

Én nem városban nőttem fel. Én még most is, 25 éves korom felett is azt érzem, hogy lenne valami dolgom a városban, hogy menni kéne, változtatni kéne, de sajnos már látom a magamomén kívül a város hibáit is. Kivet magából, vagy magába sem szív, vagy én vetem ki magamból, birkózunk.

Keressük egymáson a fogást. Urbanizálódni kéne..., kéne egy francot! Éljen a betonon és a melegben az aki szeret, de pénzed és társad, csak a flaszteron lehet...

2016. júl. 26. 23:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!