Tudtok ajánlani helyeket ahova 12 évesként elmehetnék?
Attól függ milyen gyakran jártok oda, eléggé lélekölő egy hely egyébként az Árkád. Ott is van könyvesbolt, cukrászda, de nagyon több jó hely nincs és a belvárosi cukrászdák jobbak és csendesebbek is, így a cukrászda nem lehet kizárólagos indok.
Ha kimondottan megvan a cél, mit akar venni az ember, szerintem akkor érdemes boltba menni (könyvesbolt kivétel)! Ráadásul az Árkádban a legtöbb üzlet nyomott áron árul, a Media Markt, a papírbolt, de a ruhaüzletek jó része is rátesz a kinti boltokhoz képest. Nyilván nem olcsó nekik a bérlet. A ruhaüzletekben lehet 1-2 jobb minőségű, tartós, ugyanakkor cseppet sem olcsó ruhát találni (pl. bőrcipők, pamut pulóverek). Én akkor megyek, ha szükségem van valamire, mert a régi elhasználódott és javíthatatlan. Ha nincs szükségem semmire, nem megyek ruhaboltba.
Én nem vagyok a "plázázás" híve, ha erre akarsz kilyukadni!
Ezt hívom én "kuttogásnak" a nőknél.
Ha ritkán csináljátok nem baj, pl. havonta egyszer, de rendszeresen csak azért boltokban mászkálni, hogy nézelődtök, akár napi, heti szinten, az nem jó, különösen nem 12 éves korban!
Csomó dolgot meglát és "megkíván" ez ember a plázákban, a plázák, pedig erre játszanak, az emberek birtoklási vágyára. Namost, nyilván az sem jó, aki elszórja a pénzét felelőtlenül, de az sem akinek nincs annyi pénze, hogy vásároljon (mert kinek van?), viszont állandóan felkelti magában a vágyat a vásárlás iránt. Azaz mindig tárgyak tucatjai vannak a gondolatbeli listáján az előző plázázásokból... Ezen tárgyak jelentős része számára valójában felesleges! Ezek az emberek egy idő után frusztrációt éreznek a "semmi" iránt (azaz attól, hogy nem lehet rajtuk a legújabb cucc). Mindkét eset nagyon nem jó.
Aztán a plázák a "vásárolj, vásárolj, vásárolj" pszichológiáját alkalmazzák és azok a fiatalok, akik 12 és 18 éves koruk között ebben "nőnek föl" (túl sokat flangálnak az Árkádban), lelkileg betegek lesznek!
Inkább menjetek a lepkeházba, az mókás dolog és csak 350 Ft!
Egyetlen egy esetben lenne ciki:ha ugy neznetek ki, mint ket minik*rwa.
Egyebkent nem, mar miert lenne? Egy 12 eves is nezegethet maganak ruhat, cipot, max a sminkes polcnal neznek ra villogo szemmel. Az pedig, hogy te konyvet vennel, a mai vilagban mar abszolut dicseretes, es abban biztos lehetsz, hogy egy konyvesboltba nem olyan emberek jarnak, akik masok kritizalasaval lennenek elfoglalva. Ugyhogy menjetek nyugodtan.
Egyebkent irtad, hogy az onbizalom nem jon csak ugy. Hat nem is. Tenni kell erte, hogy legyen. Ehhez pedig tokeletes kezdet, ha elmesz ahova szeretnel. A lenyeg, hogy ne ugy allj hozza, hogy uristen biztos mindenki halalra cikiz majd, mert akkor hajlamos leszel a legartatlanabb elbambulasra is azt hinni, hogy teged bamulnak. Kulonben meg van rajtad barmi polgarpukkaszto? Nem hinnem. Akkor meg megis miert akarnanak kirohogni?
Egyebkent velem is van, hogy csak ugy megbamulok tok atlagos embereket, de ebben semmi rossz szandek nincs a reszemrol. Egyszeruen csak szeretem figyelni oket, elgondolkodni, hogy honnan jottek, merre tartanak. Kicsit melankolikus alkat vagyok, na :D de van egy ismerosom, aki ilyen muveszlelek es embereket rajzol, o azert nezi meg oket. Az ostoba kis rozsaszin k*rwakkal meg nem kell foglalkozni, ha netan egy ilyen kekeckedne. Nem erdemli meg es az ertekrendje is olyan tavol all a normalistol, mint Mako Jeruzsalemtol.
Egyébként az Árkád gyakorlatilag egy ingyenes "parkolóház" Szegeden, a fél lakosság arra használja, hogy bemegy, beáll és intézi az ügyeit a városban. Max. vesz egy kiflit náluk, hogy örüljenek.
Nyugi, a pénz költését meg fogod tanulni, sajnos manapság, ha nem megy, majd segítenek, nem kell szégyenlősködni, mert akik a cekket nyújtják, ők sem teszik!
12 évesen egyébként én is mindenhol szégyellős voltam, zavarban voltam, ez elmúlik, aztán egy idő után az ember, már semmin nem jön zavarba, lehet ez is baj...
"Lövöldözés volt egy müncheni bevásárlóközpontban", forrás: [link]
Biztos a plázákban a legbiztonságosabb "élni"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!