A jóindulatú embereket miért nézik baleknak?
A jóindulat nem egyenlő azzal, hogy valaki hiszékeny, naiv, stb.
Szóval csak azért, mert valaki jóindulatú még nem lehet hülyére venni.
sokan mondják, hogy akit be lehet csapni azt be is kell...
én néha szoktam adni embereknek pénzt, ha épp kéregetnek, de ettől nem érzem magam baleknak...
a saját bátyám elég sokat húzott le rólam (akkor anyagi helyzetemhez képest), na akkor tényleg balek voltam :D hagytam, hogy lehúzzon, de igazából nem hiányzott az a pénz...azóta fordult a kocka, pontosabban ugyanaz maradt...nekem van pénzem, neki meg nincs...
volt olyan is, hogy egy lány kért pénzt látszott rajta, hogy kétségbe esett volt, mert nem tudott hazajutni, adtam neki pár száz forintot, de haza felé azon gondolkodtam végig, hogy tudtam volna adni neki 3000-et is (annyi lett volna a jegye), miért nem adtam...nekem nem lett volna nagy cucc, annyi, hogy kevesebb pénzem lett volna a hónapra, ő viszont nem alázta volna meg magát, hogy sok embertől kölcsönkért volna...ha meg kamu volt és csak lehúzás, engem az se érdekelt volna, mert nem éheztem volna, vagy nem mentem volna tönkre bele...
23F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!