Miért baj hogy kocka vagyok?! B'szogatnak ezért?

"Anno az én időmben volt divat bacogatni azokat, akik állandóan a gép előtt ültek (90-es évek vége 2000-es évek eleje)."
nekem akkor is trendinek tűnt a kockaság, bár lehet, hogy azért, mert velük voltam körülvéve, mi a bulis plázacicákat néztük le :D

87%-os válaszoló vagyok
Érdemes lenne utána nézned neten, mások hogyan kezelik és élik vele az életüket, nekik biztos van számodra is hasznos tanácsuk.
Én youtubon pl találtam egy középsulis srácot, akinek megnéztem pár vieóját, nála is ugyanezekben nyilvánul meg, mint nálad, csak ő is még tourettes is. -De a videói alatt lévő kommenteket is érdemes elolvasnod, ha tudsz angolul- azokból csomó már ilyennel küszködő ember, a másik része meg lányok, akik áradoznak, hogy mennyire helyes így is és csöpögnek alatta.
Konkrétan róla van szó:
https://www.youtube.com/watch?v=KGa5BqRccqU
A srác mint kiderült, énekel. Eben a videóban pl úgy látom, -és más tikkelő is írta- hogy ha találsz valamit, ami leköti a figyelmedet, mint pl éneklés vagy zenélés, egy hobbi ( gitár, dob stb), amire teljesen koncentrálnak, addig kb megszűnik és teljesen jól tudják csinálni az adott dolgot:
Nézd: https://www.youtube.com/watch?v=uYNVcx2TRBA
Egyébként ahogy az egyik kommentelő írta, pont most van a Voic-ban a srác Ausztráliában, ezt nem linkelem be, ha érdekel meg tudod keresni.
Szóval hobbiként nyugodtan próbálkozhatsz hasonlókkal pl.
A másik még, hogy hogyan élnek vele együtt: azt írták, hogy persze nehéz emberek közé menni, de már megszokták. Egy idő után már nehéz feszélyezve érezni magukat emiatt, mivel már annyira hozzászoktak. Inkább olyan már ez náluk, mint egy rossz szokás, ez van.
Szóval igen, az emberek sokszor gec*k, és biztos lesznek kellemetlen pillanatok. Gondold át, mi lehet a legrosszabb, ami történhet, így mire odajutsz is, nem lesz annyira rossz, mint ahogy gondolod. De nincs ember, aki nem ment volna át ilyenen, a kamaszkorban mindenki esett már át nem is egyszer gáz szitun, nevették már ki, csúfolták már ki, de túlélték.
Szóval szerintem, ha találsz egy embert is, akire barátként tekintesz, már az is jó, és vele el tudsz járni. Én úgy csinálnám a helyedben, hogy ha valakivel megismerkedsz, már a bemutatkozásnál elmondanám, hogy „Szia, X.Y vagyok és van ez a problémám.”
Ha elébe mész, akkor már azzal sok mindent kiszűrhetsz, amitől félsz és lecsökkented az esélyét, hogy kinevessenek. ( Ha meg valaki így is kinevet, az őt minősíti, szerintem 2 iq-val rendelkező emberrel meg nem is igazán kéne foglalkoznod.)
Ezek nem világmegváltó dolgok, de remélem azért segítenek valamit. Nehéz helyzet, de egy próbát megér, hogy bátor légy. Próbáld meg. Legalább később nem azon leszel szomorú, hogy meg sem próbáltad és nem tettél semmit, hanem gyűrd le a félelmeidet. Ha nem is jön össze egyből, de próbálkozol, már úgy is szerzel tapasztalatokat ami később jól jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!