Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Egy parasztot szabad parasztna...

Egy parasztot szabad parasztnak hívni?

Figyelt kérdés
A hagyományos értelemben vett parasztra gondolok akinek földjei vannak és állatai, abból él. Ha én parasztnak nevezem akkor megsértődik?
2016. jún. 1. 12:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ma már inkább földműves, mezőgazdasági munkás az illőbb szó rá. Max. ha olyan szövegkörnyezetben van (pl. parasztcsalád, paraszti hagyományok), vagy ő maga használja magára, akkor lehet.
2016. jún. 1. 13:01
 12/13 anonim ***** válasza:
91%

Megszólításként semmiképp, mert kissé lealacsonyító, meg te se szereted gondolom, ha egy vidéki ember úgy szólít meg, hogy "városi ficsúr".

Maga a szó az eredeti jelentését már elvesztette, ma leginkább sértegetésként használják. Sajnos.

Igen, a foglalkozást tekintve agrárgazdálkodó, földműves, vagy csak egyszerűen "gazda" a megfelelő szó.

2016. jún. 1. 13:37
 13/13 anonim ***** válasza:
Én szeretem és a blogomon is így hivatkozom magamra.
2016. jún. 1. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!