Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért van az hogy nehezen...

Miért van az hogy nehezen oldódok fel társaságban? Nem tudok miről beszélni?

Figyelt kérdés
Van pár ember akikkel könnyebben kijövök de a többséggel egyszerűen nehezemre esik beszélgetni. Ha társaságban vagyunk én valahogy mindig háttérbe szorulok ez zavar. Próbálok beszélgetni de egyszerűen nem tudom hogy mit mondhatnék, miről beszélhetnék. Megerőltető, hogy folyamatosan azon agyalok, hogy mit válaszoljak, miről kérdezzek, mit mondjak. Csomószor azt veszem észre, hogy igazából nem is érdekel, hogy miről beszélnek. Nem tudok őszintén érdeklődni mint mondjuk mások. Egyszerűen mintha órákig a semmiről kéne beszélni. Sokszor zavarban is érzem magam ha magamról kell beszélni és ennek sem értem az okát. Szeretnék én is olyan közvetlen és szórakoztató lenni mint a barátaim, de nekem ez valahogy nem megy. Társaságban mindig a barátnőim kerülnek a középpontba és én sokszor egy zavaró tényezőnek vagy egy felesleges személynek érzem magam. Nem tudom hogy tudnék ebben változtatni. Sokszor megpróbálok közvetlen és érdeklődő lenni de elfáradok benne. Nekem ez nem jön magától. Mit kéne tennem, hogy könnyebben feloldódjak?
2016. jún. 1. 01:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Korod? Nemed?
2016. jún. 1. 02:01
 2/6 anonim ***** válasza:

Van akinek nem megy. Ne eröltesd, mert az még cikibb..

Inkább próbáld megtalálni azokat az embereket, akikkel hasonlóak az értékrendetek, egy szinten vagytok, hasonló dolgok érdekelnek. Nem kell mindenkivel jóba lenni, elég ha találsz 2-3 olyan embert, aki valóban megérdemli melletted a helyet! :)

2016. jún. 1. 06:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Há nem vagy te pezsgőtabletta!..
2016. jún. 1. 08:35
 4/6 anonim ***** válasza:
próbálj meg keresni valamilyen kommunikációs tréninget, vannak mindenféle improvizációs csoportok. olyanok is vannak, ahol pszichológus, vagy egyéb szakember felügyeli a dolgokat, talán tudnak segíteni neked. addig is figyeld, máshogy hogyan viselkednek, milyen dolgokról beszélnek, hogyan kezelnek különféle helyzeteket. a gyakran előforduló témákból készülj fel, pl. nem árt előre kitalálni, hogy egy bemutatkozáskor mit és hogyan mondasz el magadról. figyeld meg a reakciókat, ha egy megfogalmazásra többször is rosszul reagálnak, frucsán néznek, akkor fogalmazd át, próbáld később máshogyan.
2016. jún. 1. 13:32
 5/6 anonim ***** válasza:

Tipikus introvert vagy, ami egyáltalán nem rossz dolog. Én pont ugyanilyen vagyok, untatnak az emberek a felszínes sztorizgatásaikkal, hazug és felszínes világukkal, jobb szeretek egyedül lenni, olvasni, elmerülni valami kreatív tevékenységben. Az ilyen tíusú emberek gyakran jóval érdekesebbek, értékesebbek szociálisabb társaiknál, csak nehezen nyílnak meg. Nem biztos, hogy az a jó, ha megváltozol és a tömeg után mész. Hidd el, vannak hozzád hasonló emberek, akikkel nagyon jól éreznéd magad, csak meg kell találni őket. :)

35/F

2016. jún. 1. 13:42
 6/6 A kérdező kommentje:
18 éves vagyok és lány. Köszönöm a válaszokat. :)
2016. jún. 2. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!