Könyörgöm valaki álljon mellém. Hát tényleg velem van a baj?
21 éves lány vagyok. Az általános iskolai osztálytársaim mind sorban esnek teherbe és évfolyam találkozón sorban le is támadtak, hogy mi az, hogy nekem nincs gyerekem már? Vagy legalábbis nem vagyok még terhes..
A páromtól is folyamatosan hallgatom a dolgot, hogy én miért nem akarok gyereket.. biztos nem szeretem őt, meg majd akarok mástól.. stb. Neki már van két gyereke akik külön élnek, így nincs az, hogy sosem volt / lehetett neki, vagy kimaradt a babázás élményéből.
Én nem akarok gyereket.. alapvetően komoly érett felfogásom van, de egy gyerek felneveléséhez, figyelméhez és felelősségéhez határozottan éretlen vagyok. Nem akarok nyomorra gyereket szülni, mert hiába dolgozunk megélünk .. KETTEN. Egy gyerek rengeteg felelősség, pelenka és tápszerek és minden hülyeség összeszámolása milliós tételek apránként kiadva.. és persze 20 év kötöttség.
Önzőnek tartanak, mert nem akarom csúnyán fogalmazva "lekötni" magam egy babával. Szerintetek tényleg az én felfogásommal van a baj? Miért pecsételnek meg valakit, mert nem akar ennyi idősen gyereket? Szerintük ez az átlag normális szülés kor...
Igazad van. Hiába, a gyerek felelősség, nem lehet csak úgy potyogtatni, jó persze van aki "megteheti" de az általában olyan lesz amilyen...
Nem mindenki vágyik gyerekekre, és van aki inkább ahogy írtad kiéli magát, pénzt gyűjt, karriert épít, stb mielőtt belevág a gyermeknevelésbe.
Mindkettőből lehet jó is, rossz is. De szerintem el kell fogadni azt, hogy ha valaki nem akar, akkor nem akar és kész. Meg amúgy is, ki tudja? Lehet pár év múlva azok akik szültek életük legrosszabb döntésének fogják tartani a gyereket, te meg gondolsz egyet és babát akarsz. Fölösleges egymást cibálni emiatt, mindennek eljön az ideje, ha akar.
nehéz döntés, megértem, hogy nem akarod. ha pedig nem akarod, akkor ne menj bele. ne add fel önmagad, hogy megfelelj a párodnak, mert az árt a kapcsolatodnak, az életednek és a gyereknek is, ha csak kényszerből mész bele.
ha a párod ennyire gyereket akar, akkor tűzzétek ki a célokat, tervezzétek meg az életeteket. beszéljétek meg, hogy milyen karriert és megélhetést, anyagi hátteret kell hozzá felépíteni, hogy be tudjátok, be merd vállalni a gyereket. milyen havi kereset, mekkora megtakarítások, stb. kell ahhoz, hogy biztonságban érezhesd magad. hány éves korodra várható, hogy úgy érzed, megértél a dologra. a két dolog között úgyis van némi kapcsolat. tűzzétek ki, hogy akkorra essen a dolog.
aztán beszéld meg a pároddal, hogy ezt ő is megérti és elfogadja, vagy akkorra már valaki mással leszel kénytelen tervezni a gyerek vállalást.
Én azt mondom: mindenki alakítsa úgy az életét, ahogy neki tetszik. Ha valaki 18 évesen szülni akar, tegye. Nem látok benne semmi rosszat, ha valaki fiatalon lesz anya, félreértés ne essék. De ha valaki meg később akarna gyereket, vagy egyáltalán nem akarna, abban sem látok semmi kivetni valót. Ha valaki ezt nem érti meg, és emiatt beszól, azzal csak saját korlátoltságáról állít ki bizonyítványt.
Viszont párod lehet, hogy nem a megfelelő férfi számodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!