Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Könyörgöm valaki álljon...

Zombienyul kérdése:

Könyörgöm valaki álljon mellém. Hát tényleg velem van a baj?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok. Az általános iskolai osztálytársaim mind sorban esnek teherbe és évfolyam találkozón sorban le is támadtak, hogy mi az, hogy nekem nincs gyerekem már? Vagy legalábbis nem vagyok még terhes..

A páromtól is folyamatosan hallgatom a dolgot, hogy én miért nem akarok gyereket.. biztos nem szeretem őt, meg majd akarok mástól.. stb. Neki már van két gyereke akik külön élnek, így nincs az, hogy sosem volt / lehetett neki, vagy kimaradt a babázás élményéből.

Én nem akarok gyereket.. alapvetően komoly érett felfogásom van, de egy gyerek felneveléséhez, figyelméhez és felelősségéhez határozottan éretlen vagyok. Nem akarok nyomorra gyereket szülni, mert hiába dolgozunk megélünk .. KETTEN. Egy gyerek rengeteg felelősség, pelenka és tápszerek és minden hülyeség összeszámolása milliós tételek apránként kiadva.. és persze 20 év kötöttség.

Önzőnek tartanak, mert nem akarom csúnyán fogalmazva "lekötni" magam egy babával. Szerintetek tényleg az én felfogásommal van a baj? Miért pecsételnek meg valakit, mert nem akar ennyi idősen gyereket? Szerintük ez az átlag normális szülés kor...

2016. máj. 30. 23:55
1 2
 1/14 anonim válasza:
77%
Unalmas az élet, nincs jobb dolguk mint gyerekeket szülni.
2016. máj. 31. 00:02
 2/14 anonim ***** válasza:
90%

Dehogy, pont neked van igazad. Meg lehet nézni a sok nyomorultat, a majd megleszünk valahogy felfogásukkal, aztán pár év és kikötnek az önkormányzati alamizsna lakásban, ahol az adófizetők tartják el őket.

Hány ember az állam (adófizetők) pénzére hajt, CSOK, segélyek, ebből aztán fantasztikus generáció születik.

2016. máj. 31. 00:02
 3/14 A kérdező kommentje:

Én is így gondolom... ilyen idősen, semmilyen karrier nincs felépítve, nincs félretett pénz, nincs saját lakás, ahonnan nem vágnak ki (albérletről-albérletre). Ráadásul saját tapasztalat, hogy rendesen ki sem "éltük" magunkat, egyikőjük sem volt még sehol, én sem.. szeretnék látni egy csomó dolgot, anyagi biztonságban lenni...

Ha megszorulnék, akkor menjek anyámhoz pénzt kunyerálni?

Hiába mondtam el mindezeket nekik, szerintük egyedül fogok meghalni és nagyon önző és gyerekes felfogásom van. Szerintem meg igazából ők azok akik nem gondolkodnak reálisan, hiszen ha beteg a gyerek gyógyszer kell, na már most saját tapasztalat, hogy egy kis vírus 8-10.000FT

2016. máj. 31. 00:10
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Én több vagyok, mégsincs gyerekem.

Lehet, hogy ketten megéltek a fizetésből, azonban ha jön a gyerek? Külön szoba, külön ágy,otthon lenni vele egész nap (hopp, egy fizetés gondolom ezzel ki is esett, aztán a párod tarthat el magán kivűl még két embert )

A te hozzáállásod minden bizonnyal jobb. Te gondolsz arra, hogy egy gyerek mivel járhat, más meg letojja. Igaz, van olyan, aki tudja. hogy nehéz lesz, de csak azért is bevállalja.

2016. máj. 31. 00:11
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Ma már az átlag Magyarországon inkább a 30 felé közelít, mint a 20 felé. (Legalábbis ha mintaként a tervezett és felelős gyermekvállalókat tekintjük.)

Nincs baj senkinek a felfogásával, azzal van a baj, ha valaki rákényszeríti a felfogását másra. Ebben nem egyezel a közvetlen környezeteddel, és kész.

A párod már nagyobb probléma, vele meg kell beszélni.

2016. máj. 31. 00:28
 6/14 anonim válasza:
100%
Én megfogadtam valamit így csendben magamban, amíg nem végzem el az pszichológia alapszakot, nem lesz gyerekem. :D Mindenem a pszichológia, és tudom mennyi mindent elcsesznek az emberek a gyerekkel kapcsolatban. A finoman fogalmazván... unintelligens réteg csak úgy pottyantja a kölköket. Ezért sz@r a társadalom. Én nem akarom lelki nyomorulttá tenni a gyerekemet. Ellenkezőleg. Pszichésen a maximumot szeretném kihozni belőle, világszemléletileg, mindenhogy... Nagyon sok mindent meghatároz az ember első pár éve, visszafordíthatatlan ami és ahogyan hat az emberre. Engem sajnos eléggé elcseszhettek, vannak is problémáim a kapcsolatokkal...
2016. máj. 31. 00:32
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
És pont a párod hajt, aki már lepottyantott két pulyát valahova, akiket nem is nevel. Gyönyörű.
2016. máj. 31. 00:36
 8/14 anonim válasza:
ha te így ítéled meg és nem vagy biztos akkor nem, főleg hogy neki van kettő gyereke azokkal mi van? miért nem foglalkozik velük, igen kell egy alap a gyerekhez de te látod hogy nincs meg.
2016. máj. 31. 00:44
 9/14 anonim ***** válasza:

Ilyen korban hova szülnek már gyereket? O.o

Bőven ráérsz még, nem is értem hogy mi folyik körülötted :D

2016. máj. 31. 00:53
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
20 évesen gyereket szül a többség, aztán egy putriban nevelik fel őket mindenféle munkai előélet nélkül. Semmire nem becsülöm az ilyen embereket, hiába tologatják nagy büszkén a babakocsit.
2016. máj. 31. 01:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!