Miért nem kepes senki elfogadni hogy vagdosom magam?
sajnos senkiben nem tudok bízni, mindenki átvágott... tudtommal a pszichologusokat köti "az orvosi titoktartás" hát az enyém elmondta anyamnak ami negyszemközt hangzott el... így már benne sem, meg másikban sem merek. Az időben pedig már nem tudok :( 5 év... öt éve minden nap legalább 3 vágas...
14/L
Először is: HAGYD EZT ABBA. Nem vész vele SEMMIRE, ha vagdosod magad, ugyanis mindenkinek vannak problémái. Vezesd le máshogy, például írj naplót, na az tuti nem árulja el a titkaid. (én is írok, tök szupi:)
Másodszor, próbáld meg a vágásaid lealapozni, rejtsd el, és akkor nem fognak elfordulni, ja és kend pl. Bepanthennel, vagy valami fertőtlenítő és "gyógyító" hatású krémmel. De ez nem azt jelenti, hogy vagdosd tovább magad, csak rejtsd el.
Aztán, próbálj meg barátkozni. Akár neten is kereshetsz barátokat, de az osztályodban sem hiszem, hogy elutasítanának. Tégy pár pozitív benyomású tetted, ez az osztályodtól függ.
Valamint, olvass könyveket a pozitivitásról, például ajánlanám a Titok: Az erő címűt, nagyon jó kis könyv.
Tudod, mindenkinek vannak problémái, de azokat meg kell oldani, mert hiába vársz, igazából csak TE magad tudsz segíteni magadon.
Nekem is van, de próbálom megoldani, és nem gondolok arra, hogy nem sikerül, hidd el, SEMMI sem lehetetlen, kivéve talán a matek, de még az sem. :)
Ha további kérdésed van, vagy ki akarod önteni a lelked, én itt vagyok.
15 éves lány voltam.
Amikor a lelki fájdalom már elviselhetetlen, az emberek azt szokták tompítani testi fájdalommal, az mindig elviselhetőbb.
Viszont a lelki fájdalmat valami kiváltja, korábbi trauma,vagy traumák.
Ezeket fel kell dolgozni, szembe kell velük nézni.
Amíg ez nincs meg,nincs megoldás.
Úgy érzed nem vagy jó ember, a vagdosással csak a saját bűntudatod, rosszasságérzeted növeled.
Miért vagdosod magad?
Mi történt a múltban?
Öngyilkos gondolataid vannak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!