Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ha egy rendőrt megütök civil...

Ha egy rendőrt megütök civil ruhában (szolgálaton kívül) azelőtt, hogy felmutatná az igazolványát, bűn?

Figyelt kérdés

2016. márc. 2. 11:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"zaklatásért,"

Azért ahhoz több kell, mint egy SMS!

Ráadásul honnan tudja a csaj számát? Ez az izommókus emberkedik itt, miközben lehet, hogy a csajt egyáltalán nem zavarja, sőt!

De abban igazad van, hogy rendőrként sokkal rosszabb egy panasz ellened mint egy pofon. Éppen ezért kizártnak tartom, hogy egy rendőr tovább zaklatna egy lányt, ha az egyszer világosan és egyértelműen elutasította.

2016. márc. 2. 13:20
 12/22 A kérdező kommentje:
Nagy igazságok! A legjobb ötlet feljelenteni zaklatásért, jobban fáj az neki. Onnan tudja a bnőm számát, hogy régről haverok, de a srác többet akar.
2016. márc. 2. 15:03
 13/22 anonim ***** válasza:

És a barátnőd megpróbálta leépíteni?

Ha igen, akkor mondja meg neki, hogy a következő alkalommal panaszt fog tenni a BRFK panaszirodáján.

Többet nem fogja "csalogatni".

2016. márc. 2. 15:47
 14/22 anonim ***** válasza:
#11 ki beszél egy smsről?
2016. márc. 2. 16:11
 15/22 anonim ***** válasza:
Viszont még ne siess annyira a feljelentgetéssel, legyen elég sms, amit esetleg bizonyítékként fel tudsz mutatni (egyrészt amit ő küldött, másrészt amiben szépen megkéritek, hogy akadjon le rólatok).
2016. márc. 2. 16:12
 16/22 anonim ***** válasza:

Ekkora primitív barmot, te jó ég. Tudod, hogy rendőr, ha meg találnéd verni, baj lesz belőle és azt mondod, hogy nem tudtad, az hamis tanuzás, nem jó húzás. A barátnőd feltehetően egy szellemileg nem sérült nő, az illető pedig a "csalogatással" (ez mit is fed?) nem követ el bűncselekményt.

De te, a kemény gyerek majd szarrá versz mindenkit, mert rá mertek nézni a nődre. Én körbe is pisilném a csajt, mert az a vagina a te területed. Mindenki halállal lakol, aki ránéz, hozzászól, CSALOGATJA (ez kifejezetten szörnyű), felé lélegzik vagy csak gondol rá.

2016. márc. 2. 17:56
 17/22 anonim ***** válasza:

"#11 ki beszél egy smsről?"

Az "egy SMS-t" nem szám szerint értettem "egynek", hanem cselekménytípusként. Úgy értettem, hogy az, hogy valaki SMS-eket küldözget, pláne ha azok tartalma nem bántó vagy fenyegető, és még választ is kap, még kevés a Zaklatás megállapításához.

De tény, félreérthetően fogalmaztam.

2016. márc. 2. 18:15
 18/22 anonim ***** válasza:

# 16/17 Időpont ma 17:56

"és azt mondod, hogy nem tudtad, az hamis tanuzás, nem jó húzás. "

Bár a válaszod többi részével egyetértek ( adtam is egy zöld pacsit), de ebben tévedsz.

Az egy kérdés, hogy maga a kérdés is értelmetlen, mert annak, hogy akit meg akar ütni rendőr, csak akkor van jelentősége, ha amiatt vagy egy intézkedés alatt, vagy egy korábbi intézkedés miatt bántalmazza. ha én tudom, hogy a szomszédom rendőr, de szabadidejében részegen bömbölteti a zenét éjszaka, és én ezért dühömbe pofán verem, akkor pont ugyanazt a tényállást követem el, mintha egy esztergályos szomszéddal tenném ezt. Tehát akár be is ismerheti, hogy tudta hogy rendőr, az ügy megítélése szempontjából nincs jelentősége.

De, a lényeg: csak akkor Hamis tanúzás, ha tanúként hallgatják ki. A gyanúsított nem köteles az igazmondásra. Bármit hazudhat büntetlenül önmaga védelmében, addig, amíg a hazugságával mást nem vádol alaptalanul bűncselekmény elkövetésével.

2016. márc. 2. 18:24
 19/22 anonim ***** válasza:
2016. márc. 2. 18:52
 20/22 anonim ***** válasza:
52%
#16 az hamis tanúzást nem tudom hogy sikerült idekeverned.
2016. márc. 2. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!