Miért olcsóbb minden külföldön, ha magasabbak a fizetések?
Jó, mondjuk a plázás ruhák pont ugyanannyi, mivel ott egységár van. De a kozmetikumok olcsóbbak. A saját márkás termékek ára kb a hazai fele, de a többi is sokkal olcsóbb. A luxuskozmetikumok jelentősen olcsóbbak szintén.
A legjobb árak Németországban vannak, utána Ausztria, majd pedig Franciaország (azok közül, ahol már vásároltam, természetesen).
Ami a legnagyobb sokkot okozta, hogy tiniként sose kaphattam Gliss Kur sampont, mivel nálunk (Szlovákia) 4€ volt az ára, nekem meg 4€ volt a havi zsebpénzem.
(Otthon laktam, ettem, a ruhákat anyu vette, nem volt nagyon mire zsebpénzt adni)
Németországban ugyanez a termék 2 éve 1,35€ volt.
Apukám a szakmájával odahaza keresett 450-500€-t. Németországban ugyanez a szakma 2000€ nettót fizet.
Hol itt a logika?
Ja, csak az nem elet, hanem nyomorgas.
Ez kinek perspektiva, most komolyan?
Ha kijonne a csalad, itt kellene elniuk, lakniuk, akkor marhara nem maradna egy fillerjuk sem, de lehet hogy nem is jonnenek ki ennyi penzbol.
Miért lenne nyomorgás? Van hol laknia,van mit ennie és félre tud tenni 100 ezret havonta. És ez a minimálbér!!Ennél csak jobb lesz később ha igyekszik.
Ez nem nyomorgás! Vesd össze a hazai minimálbérrel hasonlóan albérletben lakva.Vagy a közmunkás bérrel ,mert bizony rengeteg évek óta munka nélkül vergődő ember van aki dolgozna de nincs hol,és megtudod mi a nyomorgás. De egy tök átlagos netto 140 ezerrel is nyugodtan összevetheted, ahol ha 10-20 ezret félre tud tenni havonta már öröm van ,de elég ha elromlik a mosógép már lehet a providenthez szaladni. Most nem az anyucinál lakókról beszélek ahol semmi költség nincs mert van lakhatás meg kaja ingyen,hanem aki albérletezik pl Bp-en és mindent magának fizet.
Nemet szinten nyomorgas, de igazabol magyar szinten sem egy tul magas szinvonal.
Es ahogy irtam, ez csak akkor mukodik, ha itt sokadmagaval lakik, es a penzt meg hazakuldi.
",idehaza meg maximum 200 ezer amit el tudsz érni nettoban és akkor már földhöz vered a segged"
Szakmunkaskent is lehet ettol tobbet keresni, felsofoku vegzettseggel meg plane.
Nem arrol van szo egyebkent hogy ne lehetne nyugaton jobban elni: dehogynem. Nyilvan magasabb az eletszinvonal, de nem 4x olyan jol elnek mint a magyarok.
A minimalber pedig nyomorgasi szint mindenhol.
rengeteg ember kijon, igy igaz.
Nagy reszuk sokadmagaval el olyan korulmenyek kozott, amit otthon nyomorgasnak elne meg, sporol ahogy csak bir mert haza kell adni a penzt.
Egy masik reszuk erosen koppan amikor szembesul a keseru valosaggal, hogy marhara nem annyiba kerul am itt az elet, ahogy azt otthon lefestik, es minimalbereskent itt sem lesz soha a budos eletben sem sajat lakasa sem premiumautoja.
Es van egy kis resz, akinek nagyon komoly szaktudasa van, keresett is, ok meg sokkal jobban elnek mint az atlag, annal is jobban ahogy otthon elnenek, de messze nem 4x jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!