Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért olcsóbb minden külföldön...

Miért olcsóbb minden külföldön, ha magasabbak a fizetések?

Figyelt kérdés

Jó, mondjuk a plázás ruhák pont ugyanannyi, mivel ott egységár van. De a kozmetikumok olcsóbbak. A saját márkás termékek ára kb a hazai fele, de a többi is sokkal olcsóbb. A luxuskozmetikumok jelentősen olcsóbbak szintén.

A legjobb árak Németországban vannak, utána Ausztria, majd pedig Franciaország (azok közül, ahol már vásároltam, természetesen).

Ami a legnagyobb sokkot okozta, hogy tiniként sose kaphattam Gliss Kur sampont, mivel nálunk (Szlovákia) 4€ volt az ára, nekem meg 4€ volt a havi zsebpénzem.

(Otthon laktam, ettem, a ruhákat anyu vette, nem volt nagyon mire zsebpénzt adni)

Németországban ugyanez a termék 2 éve 1,35€ volt.

Apukám a szakmájával odahaza keresett 450-500€-t. Németországban ugyanez a szakma 2000€ nettót fizet.

Hol itt a logika?

2016. jan. 8. 10:37
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
18%
Meg azt kell nézni hogy ott mennyi a minimálbér és azért mennyi ételt kapsz itt, és pl németben mennyi a minimálbér és ott mennyi kaját kapsz érte. Idehaza a bér 3/4 -ét elviszi a rezsi a kaja meg az albérlet. E mellett félretenni lehetetlen,ha elromlik a hűtő már provident kölcsön kell,látszik is hogy ezzel reklámozzák azt a szar céget
2016. jan. 8. 16:12
 12/27 anonim ***** válasza:
A minimálbér helyett inkább a szakmádnak megfelelő átlagfizetést nézzed. Nem hiszem, hogy jó cél a minimálbért elfogadni bárhol.
2016. jan. 15. 14:12
 13/27 anonim ***** válasza:
Kezdetnek jó a minimálbér is ,kint abból is szépen meg lehet élni és félretenni,hazaadni az itthon maradottaknak. Szakmai bér meg bőven sokszorosa a hazainak. Nézd meg egy orvos itt mennyit keres és kint mennyit. Vagy egy építőipari dolgozó, vagy egy tgk vezető stb stb. Ne kezdje el senki elmesélni hogy rosszabbul keres egy német vagy egy angol dolgozó mint egy magyar, ennyire nem hülyíthetett meg senkit a narancs forradalom ,hogy ezt bevegye.
2016. jan. 15. 16:25
 14/27 anonim ***** válasza:

",kint abból is szépen meg lehet élni és félretenni,"

te teljesen el vagy tevedve :)

2016. jan. 15. 22:06
 15/27 anonim ***** válasza:
A német postának más a véleménye, szerintük nem lehet félre tenni minimálbérből, inkább eladósodnak.
2016. jan. 16. 10:30
 16/27 anonim ***** válasza:
Nagyon nem tévedtem el, de német minimálbérből minimum!! 100ezer ft-nyi eurot félre lehet havonta tenni,ez tény és tapasztalat. 8.5 euro a minimál órabér ami 400ezer ft-nyi ft havonta bruttóban.Idehaza meg ez a 100 ezer a fizetés egésze amiből hó végén semmi sincs már.
2016. jan. 17. 18:45
 17/27 anonim ***** válasza:

Kérlek ne, nagyon szánalmas, ahogy itt erőlködsz.

Kinti minimálbér egy nagy nulla, nem hogy százezret félre.

Jó, ha szart eszel meg a csatornában laksz akkor igen.

De ezt itthon is megjátszhatod és akkor az itteni minimálbér is elég élni, már ha ezt annak lehet nevezni.

2016. jan. 17. 19:10
 18/27 anonim ***** válasza:

Aha, szóval ha idehaza 100 ezret keresel és albérletben olcsó kaját eszel akkor félre tudsz tenni havi legalább 100 ezret? Kérlek mesélj még, mert szeretem az új matematikai elméleteket !

Kint egy többszemélyes egyszerű albiban magadnak főzöcskézve ,olcsó helyen vásárolva ,nem bulizva, cigizve, részegedve ,vígan félre lehet tenni minimálbérből ,millió példa van rá.

2016. jan. 17. 19:15
 19/27 anonim ***** válasza:
0%

"100ezer ft-nyi eurot félre lehet havonta tenni,ez tény és tapasztalat. 8.5 euro a minimál órabér ami 400ezer ft-nyi ft havonta bruttóban."

Lehet a faxt.

2016. jan. 17. 22:07
 20/27 anonim ***** válasza:

A tények makacs dolgok, meg a matek is elég reál tárgy hogy ne lehessen vele nagyon vitatkozni.Minimálbérből németben adózás után kb 1100euro marad ami kb 330ezer ft. Ezt a nemlehetet ,mond azoknak akiknek az itthonmaradt családtagjai havonta kapják a minimum 100 ezret vagy többet a németben dolgozó minimálbérestől. Nem egy ilyet ismerek személyesen.

Kb 150 ezret elkölt közös albiban lakhatásra, 100at hazaad vagy félretesz bankszámlára, a többi 80 ezret megeszi és vesz magának még ezt azt, bérletet telefonkártyát.Kaján meg a lakáson még lehet fogni. De hamar meglesz kint a 10-12 eurós órabér is ha jól dolgozik túlórázik jól beszáll már németül és akkor még több marad. Most a minimált írtam csak.

2016. jan. 18. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!