Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért olcsóbb minden külföldön...

Miért olcsóbb minden külföldön, ha magasabbak a fizetések?

Figyelt kérdés

Jó, mondjuk a plázás ruhák pont ugyanannyi, mivel ott egységár van. De a kozmetikumok olcsóbbak. A saját márkás termékek ára kb a hazai fele, de a többi is sokkal olcsóbb. A luxuskozmetikumok jelentősen olcsóbbak szintén.

A legjobb árak Németországban vannak, utána Ausztria, majd pedig Franciaország (azok közül, ahol már vásároltam, természetesen).

Ami a legnagyobb sokkot okozta, hogy tiniként sose kaphattam Gliss Kur sampont, mivel nálunk (Szlovákia) 4€ volt az ára, nekem meg 4€ volt a havi zsebpénzem.

(Otthon laktam, ettem, a ruhákat anyu vette, nem volt nagyon mire zsebpénzt adni)

Németországban ugyanez a termék 2 éve 1,35€ volt.

Apukám a szakmájával odahaza keresett 450-500€-t. Németországban ugyanez a szakma 2000€ nettót fizet.

Hol itt a logika?

2016. jan. 8. 10:37
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
(Apu dolgozott kint egy ideig, onnan tudom, mennyit kapnak)
2016. jan. 8. 10:38
 2/27 anonim ***** válasza:
54%

Nem olcsóbb minden.

Szinte minden európai országban voltam már.

Sok helyen a kenyér vagy egy literes üdítő majdnem ezer forint. Ez hogy lenne már olcsó?

Ruhák is általában drágábbak, mint itthon.

Alkohol, dohányárú minden nyugati országban jóval drágább, mint nálunk.

Hogy Szlovákiában milyen árak vannak, azt nem tudom.

Luxus kozmetikumokat én mindenhol drágábban láttam. Kivéve ha épp valami nagyon tuti akció volt.

Szóval kár így általánosítani.

Egyébként meg nyitott a világ, lehet költözni oda, ahol szerinted könnyebben boldogulnál.

2016. jan. 8. 10:47
 3/27 anonim ***** válasza:
10%
Jézus, de tájékozatlan vagy, te lány. Értelemszerűen azért, mert míg Magyarországon 27% a forgalmi adó, máshol kevesebb. Divatlapok helyett néha gazdasági híreket is olvasgathatnál, hogy ne legyél ilyen... ILYEN.
2016. jan. 8. 10:50
 4/27 anonim ***** válasza:
83%

Sokkal többet lehet keresni - igen.

Az árak mindenhol mások - igen.

Logikát a gazdaságba ne keress.

Franciáknál sokszorosa a zöldség, olcsóbb a tengeri kaja.

Németeknél relatív drága a kenyér, olcsóbb a hús.

Magyaroknak mezőgazdasága erős, ezért tudják a kenyeret olcsóbban adni - ne mintha egészséges lenne - ezért sokat költünk diabétesz kezelésre.

Ez picit összetettebb annál, hogy egy-egy termékre le lehessen vezetni a relatív értéket, miszerint mennyi órát kell dolgozni egy adott termékért.

Itthon teljesen jól el lehet vegetálni. De aki valóban élni akar (házat venni, szórakozni, művelődni járni hetente egy alkalommal, sportolni, egészséges ételeket fogyasztani, nem csak a munkával tölteni az idejét), az jobban teszi, ha vagy megtanul lopni, vagy lejjebb ad az igényeiből, vagy külföldre megy. Egy kezdő diplomás mérnök családi segítség nélkül nem fog 10 éven belül házat venni magának hitelre sem, mert nem jön össze neki az önrész. Ha nincs háza, nem lesznek gyerekei. Ha nincsenek gyerekei, vagy nem is gondolkodik ezen, nem lesznek akkora költségei, elszórja másra a pénzt. Egy kezdő orvos még kevesebbet kap és állandóan külföldre tekint, mert ott bizony 6x annyit kereshet, mint itthon (és nem különleges képességekről beszélek, hanem egy átlag orvosról). Az építő munkásaink is inkább külföldre mennek, mert sokkal jobban fizetik őket, nekünk meg dolgozik a kisebbségi, aki a kolbászt kilopja a két szelet kenyered közül.

Azok, akik szociálisan kapnak az Avason betelepítést és nem fizetik a rezsit meg szaporodnak és ezt támogatni kell.

A válság beütött. Sokan azt mondják, hogy vége van. De valójában nagyon messze vagyunk attól, hogy az emberek valóban érezzék, hogy ér valamit a vacak kis életük, mivel a megélhetésük katasztrofális.

Szóval magyarok inkább elsorvasztják az értelmiségi és közép réteget. Ennek köszönhetően az alsó réteg növekszik, a felső réteg szűkül és gazdagszik. Ez nagyon jó a felső tízezernek, de egyszer k.nagyot fognak koppanni, amikor köztük lévő szakadék összeomlik.

Az, hogy németek jobban fizetik a szakmát azt jelenti, hogy nyugodtan tanulj németet és menj hozzájuk dolgozni! Kicsi se tartson vissza, hogy itt vannak a barátaid, mert két hetente haza fogsz tudni jönni a BMW-ddel hozzájuk és még így is lesz mit félre tenni.

Egyik vezetőnk, megmondta: "el lehet menni Magyarországról" - És akinek van hozzá elég esze, el is ment már.

2016. jan. 8. 11:20
 5/27 anonim ***** válasza:
#2 nem mond hülyeséget. Nem minden olcsóbb külföldön.
2016. jan. 8. 11:21
 6/27 anonim ***** válasza:
8%

1.Lehet ezek az apróságok olcsóbbak, de ha nem proli módjára élsz, hanem valódi életet akarsz, akkor kitörölheted a segged a 2000 euróval is.

Egy normális, másfél szobás lakás havi bérleti díja simán elvisz 1000 eurót(aminek az ára vagy 100 millió, szal a német se nagyon tud lakást venni), a maradék meg arra jó, hogy ne halj éhen, de ha már engedsz magadnak egy kis kondit, étterem, autó akkor bizony szépen elúszik.

Kérdezd csak meg a sok újnémetet hogy miért itthon szerelteti a kocsiját?

Mert amiért itthon elkér a magyar szerelő 50 ezret, azért kint ki kell pengetni 300 ezret.

Ugye ha 500 ezret kap apád, akkor nem kérhet el 5000 forintot egy olajcseréért, mert sose gazdálkodja ki a vállalkozás.

2.Hagyjuk már ezt a hülyeséget.

Kezdő fizetésem nettó 210 volt, most 290.

Az elmúlt 7 évben félreraktam 8 millió forintot.

Ez durván havi 100 ezer.

28 évesen ha akarnék, vehetnék kp-ra egy garzont.

Csajomnak is van félrerakva 4 milliója, szal lehet haladni, ha akarsz.

2016. jan. 8. 11:33
 7/27 anonim ***** válasza:

A helyzet az hogy nem minden olcsobb kulfoldon, sot jellemzoen dragabb. Minel magasabbak a fizetesek, annal inkabb.

Nemetorszagban jelentosen magasabbak az ingatlan-, energia, elelmiszer- es szolgaltatasarak.

Az hogy a Gliss Kur sampon mennyibe kerul meg marhara nem jelent semmit.

2016. jan. 8. 11:58
 8/27 anonim ***** válasza:

Az túlzás hogy olcsóbb, nagy általánosságban 2x akkora árak vannak mint Magyarországon, ha pl élelmiszert nézünk. Arányaiban az albérlet is 2-3x drágább.

De például a számítástechnikai, műszaki termékek olcsóbbak valamivel, mert nálunk van rajta egy halom adó.

Az persze más hogy 4x annyi az átlag fizetés is.

2016. jan. 8. 12:07
 9/27 anonim ***** válasza:
63%

Szolgáltatások is drágábbak nyugatabbra, pl. fodrász, kozmetikus, vagy mondjuk a fogorvos.

Nem véletlenül itthon intézik el ezeket, akik külföldön élnek, de azért járnak haza bizonyos rendszerességgel.

2016. jan. 8. 12:36
 10/27 anonim ***** válasza:
15%

Ferdítenek itt sokan. A kaja és a vegyiáru a ruha a műszaki cikk ,mind olcsóbb kint. Jó helyen kell vásárolni mert kint is van "diszkont" bolt .

Ami drága az a lakás szórakozás és a szolgáltatás. Ezért élnek sokan albérletben és mennek keletre fogat húzatni..De mit csinál egy ember gyakrabban eszik ,mos, takarít ,vagy fogat csináltat meg lakást festet ? Na ugye..máris látszik hogy a lényeges napi szintű költségek sokkal alacsonyabbak,a bérek meg 5x-ös szorzóval vannak. Nem is beszélve az adóról a büntetésekről az általános népcopatásról ami idehaza megy és nyugaton nem jellemző.

2016. jan. 8. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!