Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Valóban késő helyrehozni...

Valóban késő helyrehozni bizonyos dolgokat az életben?

Figyelt kérdés
Sajnos lehet, hogy hosszú lesz, de igyekszek a lényegre szorítkozni. 27 leszek áprilisban. Az érettségit most csinálom. Ebben az évben meglesz. Eléggé egy züllött, idióta voltam, ittam, füveztem (néha keményebb drogokat is kipróbáltam) a sulit elhanyagoltam. 17 évesen kirúgtak az iskolából, ekkor összevesztem a szüleimmel és elköltöztem otthonról. Összejöttem egy fiúval. 19 évesen szültem, a fiú meg otthagyott a gyerekkel, a nagyszüleimnél laktam. Ekkor kezdtem el gondolkodni, sokat segített a dolgon, hogy három éve összejöttem egy nálam 14 évvel idősebb férfival, ő kezdett el igazán felfele tolni, karácsonyra sikerült kibékülnöm a szüleimmel, annyi év után. Azóta azokkal a "barátaimmal" akikkel együtt voltam, sorra megszakítottam a kapcsolatot. Igyekszek minden erőmmel a családomra koncentrálni, az iskola mellet dolgozok, takarítok. Az érettségi után szeretnék egyetemre menni, (hogy mire, azt nem tudom). Úgy érzem, hogy most sínrn vagyok, igyekszek helyrehozni, amit ekkor elrontottam. De több ismerősöm is azt mondta, hogy már túl késő. Már lehetetlen rendbetenni a dolgokat. Én igyekszek, de félek, hogy részben igazuk van.

2016. jan. 7. 22:01
1 2 3
 11/21 piriiiii ***** válasza:

Nem volt valami előzménye annak, hogy olyan "züllött" életet éltél? Nem volt semmi oka annak, hogy rossz útra léptél fiatal, tapasztalatlan fejjel?

Valamiért én úgy vélem, hogy ez nem csak a Te hibád, sőt... a szüleidnek kellett volna a sarkukra állniuk és először megvédeniük a helytelen dolgoktól (bár én azt sem mondanám, hogy mind olyan helytelen lett volna... rengetegen füveznek, isznak, stb., ha pedig egy fiatal lánynak (véletlenül vagy sem, ezt nem írtad le) kisbabája lesz, azok az igazi szülők, akik mellette állnak, akár megtartja, akár elveteti), aztán megláttatniuk Veled, hogy mi a helyes és mi nem.

egyébként ha annyira rendbe szeretnéd hozni az életedet, ne az oktatásban keresd a megoldást...

Ha a szüleid szerettek Téged valaha is, biztos, hogy újra bízni fognak Benned. Közben azért neveltél egy fiút is, már ez is azt jelképezi, hogy vállalod a tetteid következményét. Ha ezt a szüleid nem látják be, és nem látják be a saját hibáikat sem, kár időt pazarolnod rájuk, lépj tovább.

2016. jan. 11. 20:58
 12/21 A kérdező kommentje:
A szüleim nagyon óvtak az ilyen dolgoktól. Volt, hogy meg is búboltak. De ugye olyan társaságba keveredtem, ahol ezekkel a dolgokkal voltam "menő" Meg ugye lógtam rendszeresen a suliból.
2016. jan. 11. 21:18
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, valóban van ezeregy dolog amit egy idő után már nem lehet helyrehozni az életben. Késői gyermekvállalás, erős alkoholizmus/drogfüggőség, baleset következménye, emberekkel kibékíthetetlenül összeveszés stb.

De ha az a kérdésed, hogy neked lehet-e még normális életed, akkor a válasz igen. Nehéz lesz 30+ éves pályakezdőként állást találni, de nem lehetetlen.

2016. jan. 16. 21:15
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Arra nem gondoltál,hogy az ismerőseid rosszindulatúak?Azért túl későznek,mert nehogy már a másik boldog legyen.
2016. jan. 17. 12:29
 15/21 anonim ***** válasza:
45%
Túl későnek majdnem sosem késő, de azért tényleg elcsúszott ezzel a dologgal egy jó 10 évet az ideálistól.
2016. jan. 17. 12:55
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Én drukkolok Neked! Jó olvasni ilyen történeteket!
2016. jan. 24. 10:59
 17/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Amit csak tudok, tényleg szeretném rendbe hozni.
2016. jan. 24. 11:31
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, lehet még teljesen jó és normális életed, abszolút nem késő 27 évesen tanulni, pályát választani stb. Eleve az egyetemet végzettek valami egyharmada nem a szakmájának megfelelő munkakörben dolgozik, tehát gyakorlatilag ezek is új életet kezdenek valamikor a húszas-harmincas éveikben.

Amit nem lehet helyrehozni, az az, hogy jó és normális kamaszkorod meg fiatalkorod már nem lehet, de hát ezt te is tudod. De emiatt ne bánkódj, a lényeg, hogy most jó irányba tartasz. Ne engedd, hogy a károgók lehúzzanak.

2016. máj. 13. 12:37
 19/21 anonim ***** válasza:

Igen. Ez tényszerű.

De te esetedben fölé személyi fejlődésről szol, amirol szol elet, ergo sosem késő változtatni.

Rendszerbeli eletben szinte sose késő dolgokat kezdeni.

Sok sikert.

2016. máj. 13. 13:48
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat.
2016. máj. 13. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!