Mi ennek az oka? Ti hogy álltok ahhoz, ha nincsenek
barátaitok? (többi lent)
Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy egy éve megváltozott a lakóhelyem,mert összeköltöztünk a barátommal.Neki ez a hely a szülővárosa de sokáig ő sem itt élt.Egy ideje itt is tanulok,de nem tudtam barátokat szerezni,de még olyat sem akivel úgy szívesen elbeszélgetek.Tudom,hogy elszoktam a társasági élettől de nem gondolom,hogy olyan magamnak való lennék.A párom ugyan így van vele,hogy nincsenek barátai,a régi barátai elköltöztek.Néha rossz,ha kiszeretnénk mozdulni valahova akkor is mindig csak ketten megyünk,szoktunk hívni másokat(az ő régi barátai közül) de senki nem akar jönni.De ettől függetlenül a lényeg hogy sz@r érzés hogy nincs egyetlen ember akivel tudnánk néha beszélgetni.Természetesen beszéltünk erről a barátommal is mert elkezdtem azt érezni hogy velem van a baj,én szeretnék jobban megfelelni másoknak mert nagyon utálom az egyedüllétet de az ő véleménye az,hogy az ilyen felszínes embereknek nem kell megfelelni,és valóban abban igazat adok,hogy az emberek nem nagyon kíváncsiak másokra nem látok olyan embert aki olyan "jó" vagy értelmes,az én korombeliek (18-20) még mindig csak isznak és a pasis "kavarásaikkal" vannak elfoglalva,iskolai osztály szinten meg dedósok,klikkesednek meg csúfolódnak ennyi idősen ,én elfogadom őket de tartom azért a távolságot mert nem szimpatikus a mentalitásuk,a barátom korosztálya meg(25-28)éli a nagy felnőtt életét amibe mi nem férünk bele,vagy gyerekük van vagy "komoly"felnőttek akik nem érnek rá soha még telefonon se érjük el őket.
sosem voltak barátaim, így kénytelen voltam elleni azok nélkül. Ma már nem hiányzik ez. Hogy is hiányozhatna olyan, amim sose volt?
2016. jan. 3. 14:43
2/7 anonim válasza:
Nekem világ életemben sok barátom volt, azonban az utóbbi időkben ez teljesen megváltozott. Úgy gondolom, hogy emiatt a régebbi életem sokkal szebb volt, még ha sokkal nehezebb is.
2016. jan. 3. 15:34
3/7 anonim válasza:
Én kb 2 éve vesztem össze a "legjobb"barátnőmmel...igazából rájöttem hogy csak azért barátkozik velem mert nincs más és erre nekem nincs szükségem...a többi barátnőm messze lakik, kb évente 1x-2x beszélünk fb-n és ennyi. Ti hogy oldjátok meg pl a bulizást vagy bármilyen programot ha egyszerűen nincs kivel elmenni...egyedül tök rossz lehet én meg már megőrülök itthon ...az egész fiatalságomat így kell eltöltenem ?!
Kérdező: teljesen egyetértek veled, én s ugyanilyen emberekkel voltem/vagyok körülvéve mindigis...kétszínű munkó kibeszélős paraszt mind...főleg a nők... aki meg normális az vagy túl messze lakik vagy megvan a saját haveri köre amibe én vagy nem illettem bele vagy csak azért nem akart találkozni mert nem voltam szimpi...nem tudom :/
Jó lenne valakivel elmenni néha legalább beülni valahova vagy biciklizni vagy bármi újat kipróbálni :/
Nekem is van barátom de vele se lehet sehová se menni ...nem értem...mindenki úgy él mint egy befásult öregember :@
De miért :S
23/L
2016. jan. 3. 21:04
4/7 anonim válasza:
Hova valósiak vagytok? Sajnos mi is ketten maradtunk a barátommal. Hasonló a szitu mint a kérdezőé. A páromat annyira nem zavarja ez a helyzet, mert ő olyan kis magának való. Én például próbáltam társastáncra csalni de nem jött össze. Vagy szoktunk együtt járni néha eddzeni, ilyenkor néha azért összefutunk egy két ismerőssel.
2016. jan. 4. 09:05
5/7 A kérdező kommentje:
Veszprém megyében lakunk,én kisgyermek gondozónak tanulok,gyerekkorom óta szeretek rajzolni elkezdtem grafikusnak tanulni szakközépbe ,de átjöttem másik városba hogy összeköltözzünk a párommal tavaly érettségiztem 19 éves vagyok(lány) szeretek gitározni és énekelni bár kezdő vagyok félbe-félbe hagyogatom,van egy törpe nyulunk Mendel egy gekkónk Bertold és a páromnak madárpókjai,érdekelnek az ilyen kreatív hobbik pl. szeretek cuki babákat varrni, meg égethető gyurmából ékszereket csinálni.
2016. jan. 4. 19:24
6/7 anonim válasza:
A felszíneskedés ott kezdődik, hogy érdekel valaki. Ha nem érdekli nem is fog felszíneskedni, hanem komolyan leszarja. Én legalábbis így vagyok vele. Egyből nem lehet senki se közvetlen... "felszíneskedés" arra van, hogy megtalálja az ember a közös pontot. Van akinél sokáig kell (ez a rossz), van akinél meg már 2. szó után úgy beszélgethetsz vele mint egy haverral. Nem az emberekkel van a probléma, de könnyebb őket hibáztatni. Nem lehet így hozzá állni, mert kb 2-en is maradtok, amíg szét nem marjátok egymást. Hidd el, mindenki boldog akar lenni, és ha lenézitek a másikat úgy, hogy ez nem normális, velem ne álljon szóba... akkor nem tudom mi a problémád úgy őszintén. Te akartad.
Ismerős a szitu, ezért mondom. 22/f
2016. jan. 5. 16:22
7/7 anonim válasza:
Azzal kiegészíteném, hogy azért rossz ha sokáig felszíneskedik valaki, mert ő próbálkozik, és ti meg leszarjátok. De egy idő után ő is, elég nagy a világ.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!