Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Társasági élet. Annak lehetne...

Társasági élet. Annak lehetne ezt nevezni? Egyáltalán élet ez?

Figyelt kérdés

(ez hosszú lesz)

Amikor 9. osztályos lettem, megfogadtam, hogy egy másik énemet mutatom mindenkinek, mert már nagyon meguntam, hogy el vagyok nyomva és visszahúzódó vagyok.. Ez pont visszafele sült el, full fiú osztályba kerültem (infó) és az osztályból ismét csak pár emberrel ismerkedtem meg jobban mint ahogy azt azelőtt is tettem.. és pont a többi visszahúzódó sráccal..(nem azt jelenti, hogy nem ismerkedtem a többiekkel, csak ezzel a pár sráccal jobban el tudtam beszélgetni). A régi osztálytársaimmal nem tartottuk a kapcsolatot, csak pár jobb baráttal. Nem elég, hogy nem jött össze az, hogy változtassak, de még a legjobb barátommal se beszéltünk (később rájöttem hogy az nem volt legjobb barátság, pedig 24/7 együtt lógtunk és marhultunk). Na szóval teltek a hónapok, egyre inkább húzott a számítógép, mivel az újdonsült haverokkal lehetett gépen kockulni. Addig addig, hogy észrevettem, hogy a szemem romlott, de nagy mértékben.(vajon miért? na vajon..) Szóval ez ment így körülbelül 2 évig. Ez a 2 év hamar elszaladt és körülbelül mindig a gép előtt ültem. Amikor elkezdődött a 11. osztály, arra lettem figyelmes, hogy nem látom a táblán az írást (pedig az első padban ültem), csak ha hunyorítok vagy babrálok kicsit a szememmel. Sajnos féltem elmondani anyumnak, hogy nem látok jól(ő előre megmondta nekem, hogy nem lesz jó vége, de hát persze akkor csak bólogattam), így elszenvedtem további két évet, úgy hogy nem látok jó formán. Még Portugáliába is úgy utaztam, hogy nem láttam azt a szép helyet. Lassan eljött az idő, hogy vége a középsulinak. Nos egész 4 éven keresztül pár emberrel ismerkedtem, de most iskola után mindenki szóródik szét, mennek ki külföldre, még én is de majd később. Szóval itthon maradtam az unoka testvéremmel,és a volt legjobb barátommal, a kettő közül csak az egyikkel beszélek napi szinten és nagyon ritkán megyek el valahova ha hív. Na szóval így állok most, nincsenek ismerőseim, kétségbe vagyok esve, hogy mi lesz így velem, mert nagyon jól érzem magam ismerősök körében. Itt jön közbe egy másik probléma, hogy visszahúzódó vagyok, nehezen ismerkedek, és úgy érzem, az emberek meg se akarnak ismerni, nem érdeklődnek se semmi. Az utóbbi időben volt szerencsém az uncsimnak a barátait megismerni, egytől egyig jófejek. Velük egyszer voltam el egyet bulizni nagyon jól éreztem magam, de úgy érzem, hogy ez csak egyszeri alkalom volt. A másik amiről még nem beszéltem, hogy még sosem volt barátnőm, még csak lány ismerősöm se!! Nem tudom, hogy kell közeledni feléjük. Akármikor elmegyek egy buliba, megfogadom, hogy most lépek mert nem akarok egy puha*khm* lenni, de valahogy mindig úgy jön össze ahogy nem kéne. (szóval sehogy) Nem megy az ismerkedés és kész! Igy áll a szénám most. Jelenleg az e heti bulizásnak vége, űr van bennem és ismét nem jött össze, hogy meg ismerjek valakit. Most pedig ülök vissza a régi kerék vágásba, egész nap gép és rontom tovább a szemem. (felvetül a kérdés, hogy miért nem dolgozok, nos hát azért mert nemsoká ha minden jól megy akkor utazok el. Ekkor meg hát elgondolkodok hogy kint még ilyen se lesz 0 ismerőssel, csak én leszek meg a munka, és a fénykorszakom így lejár és nem csináltam semmit..)Tiszteletem, aki elolvasta egészen idáig, úgy éreztem, hogy muszáj megosztanom ezt másokkal is. Biztosan vannak még ebben a cipőben, kitartást nekik! Egyébként 18 éves vagyok, januárban töltöm a 19-et, kinézetem átlagos (szerintem) bár nem tudom mennyire számít ez az ismerkedésben.

2015. nov. 15. 00:27
 1/2 anonim ***** válasza:

Nos nekem is romlott a szemem a sok számítógépezéstől, de én egyből kontaktlencsés lettem. 30 éves vagyok most. Azóta, hogy kontaktlencsét hordok (kb 2-odik gimi óta) alig romlott a szemem. Ergo, ne halogasd. Ha nem akarod otthon elmondani, menj el egyedül vizsgálatra, kontaktlencse sem olyan vészesen drága. Kockulni eztán is tudsz, nekem is számítógéphez köthető a munkám. Néha pihentesd ha úgy érzed túl erőlteted, nem kell a végletekig sem túl kínozni a szemed. Rendezd át a szobád úgy, hogy a monitor mögött legyen tér. Nekem egy ablak volt, ahol sokat tekintettem ki, ezzel is pihenteted. Stb.

A másik meg hogy 19 éves vagy, sok minden vár még rád. Interneten nem szoktál ismerkedni. Én mindig ott tettem, élőben sosem ment. Komoly kapcsolataim voltak, nem egyéjszakásak. Könnyebb kiszűrni a gondolkodást így távolról, mintsem élőben ahol a valódiság élménye elhomályosítja a másik lényegét. Részemről.

2015. nov. 15. 12:56
 2/2 anonim ***** válasza:

De akkor van társasági életed :) És életed is!

Tudod még sokan rajtad kívül éreznek így, de se másokban, se magadban ne keresd a hibát. Persze nem szabadot volna annyit gépezned, de a szemed rendbe tud majd jönni egy idő után, de szemüveget semmikép se viselj, szerintem nagyon kényelmetlen. :D Mindegy.

Talán azzal van a baj, hogy mivel zárkózott vagy, nem mindig akarnak odamenni az emberek, mert hát lehet hogy ők is félnek kezdeményezni, vagy ha nem is ez a gond, akor csak nem akarnak, mert minek, és ennyi. Viszont ilyenkor neked kell nyitni feléjük, mert ha ők nem fognak, akkor rajtad a sor, és hát még az segít ha sokat mosolyogsz, és kimutatod az érzelmeidet ŐSZINTÉN mert senki sem akar egy olyat maga mellé, aki csak az álarcát mutatja.

Az hogy 9.-ben megakartál változni HIRTELEN mert gondolom ez olyan hirtelen lett volna, az ugy nem ment. Meg is értem, az ilyenhez idő kell. Javaslom, ne foglalkozz az emberek véleményével, (na most mondom ezt úgy hogy engem is néha befolyásolnak a vélemények) de tényleg jobb ha nem foglalkozol velük.

Gondolkozz el hogy mik a tulajdonságaid, és az alapján keresd meg hogy mit kell neked csinálnod ebben a helyzetben már hogy az életedben, mert mint említetted csak a géped előtt ülsz naphosszatt.Nekem 2 évembe került hogy kicsit változzak, mert én is ugyanilyen csendes visszahuzódó voltam. Az zavart a legjobban, hogy sosem beszélgetett velem senki.

Ugyhogy nekem kellett tenni ezért, és hát sikerült, lasan de sikerült.

Ja és nem kéne ilyen tárgyi dolgokhoz kötnöd magad, mint pl a számítógép, mert van jó oldala, de nekem az ilye online beszégetések mindig balul sültek el, és mivel sok kedves embert ismertem meg, de sosem mertem tartania kapcsolatot velük met nem személyesen ismertem meg őket.

És nem külsőd, (persze az is) de inkább a belsőd számít sokal jobban mint hogy hogy nézel ki. Ha elfogadod magad, mások is el fognak ez biztos.

Ne gépezz, határozd el magad, és bár mindenki visszaesik lehet ugyanabba a hibába, attól még az nem baj.

Mosolyogj az emeberekre, és próbálj ki új dolgokat ha nagyon a padlón érzed magad, azzal hogy te boldog vagy, lehet hogy másokat is boldoggá teszel.

Pölö kóstolj meg mustáros pillecukrot, az nagyon finom, és engem feldobott, vagy hidegzuhanyt, vagy nyald meg egy sóbánya falát.

És legyél kedves mindenkihez, és ne gépezz, lehet hogy az roncsolja széjjel az életed :)

2015. dec. 21. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!