Mit gondoltok azokról az emberekről, akiket kezeltek már pszichiátrián?
Már éppen irni akartam valamit, de a kommented után felesleges
Tökéletes megfogalmazás!
Ugyanolyan betegség mint a többi, csak teljes kilábalás jellemzően nincs.
Ha megnézek az amerikai pszihiáterek nagy vastag könyvét, az alapján nincs olyan ember a földön akit ne tudnák valamilyen indokkal betegnek minősiteni, kezeltetni. Az én gyermekkoromban nem volt olyan hogy hiperaktiv meg egyéb hülyeségek. Ha a gyerek túl izgága volt, a szülök berakták valami sportklubba, foci, kosárlabda, tánc, bármi, nem gyógyszert adtak neki.
Van, illetve már csak volt olyan ismerős akit ideg gyógyszeresen kezeltek, de ő alkoholista is volt mellette. Ha nem ivott nem volt vele gond. És olyanról is tudok, hogy valaki a saját feleségét szándékosan dukta be a diliházba néhány hétre, mert így ha az asszony el akarna tőle válni, akkor a kapott papír elég komoly fegyver lenne a gyermekelhelyezésnél.
A kérdés nem véletlenül vetődhetett fel a kérdezőben. Sajnos még ma, 2015-ben is olyan előítélettel vannak az ilyen típusú betegséggel szenvedőkkel szemben, mintha leprások lennének. De ami engem igazán megdöbbent, hogy diplomás, menthálhigiénés végzettségű embert is hallottam már negatívan, sőt elítélően beszélni a depresszióról, pánikbetegségről, stb. Ha a fogam fáj, fogászaton a helyem, ha terhes vagyok, szülészhez járok, stb, de mi van a pszichével??? Az nem betegedhet meg?! Én személy szerint úgy gondolom a TUDATLANSÁG az, ami némelyeket megakadályoz abban, hogy el tudja fogadni az ilyen betegséget, betegeket.
No meg ez a hülye felfogás, hogy ha elmész dokihoz, csak letantít a gyógyszereivel... Tévhit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!