Mi a véleményetek a roma emberekről?
Olyan magyar szó, hogy roma NINCS. Magyarul cigánynak hívjuk őket. A jó élményeim kimerülnek abban, hogy találkoztam pár cigánnyal, akik becsületes munkából éltek és normálisak voltak.
Rossz élmények: Leköptek futóversenyen ők, mint nézők engem, mint futót, csak úgy poénból. Fellöktek hátulról buszpályaudvaron, mert a 200 kilós kancigány nem fért mellettem el, és amikor megkérdeztem tőle, hogy mégis mit képzel magáról életveszélyesen megfenyegetett. Továbbá több alkalommal beszóltak, amikor az utcán közlekedtem, pedig semmi kirívó nincs rajtam. Ezen kívül számos esetben találkoztam az abszolút ingyenélő, munkakerülő, primitív és igénytelen mentalitásukkal, mint külső megfigyelő.
Egy ízben csak úgy belém akartak kötni az utcán (ők 5-en voltak természetesen).
Persze iskolában ismertem egy-két normálisat is, és egyet aki normálisnak tűnt egészen addig amíg egy 3-as osztályzat miatt be nem dobta a rasszista-kártyát (széles mosollyal az arcán). Erre a tanár kényszeredetten visszamosolygott és 5-öst adott neki. Nem győztünk hüledezni...
Jó nincs.
A szomszédaim romák,nekem nem lett volna ez baj,de mindig kiabálnak,nem veszekedésből csak így "beszélgetnek".Nem is tudom pontosan kik az állandó lakosok mert mindig van egy új ember akit még nem láttam :)
Éjjel többször előfordul,hogy hangoskodnak és Notár marit hallgatnak .....Árultuk a házunk,mire becsengettek hogy hoztak vevőket,és engedjük be őket a házba ,körülnéznének.Erre kértem ,hogy jöjjenek vissza ha nem leszek egyedül...azóta is jönnek,csak arra voltak kiváncsiak mennyiért áruljuk a házat,bár ezt elegendő lett volna csak megkérdezni.
Én mindig köszönök nekik,Ők ha kedvük van,köszönnek.
Évekig dolgoztam egy élelmiszer boltban,sok roma bejárt,10 -ből,9 meglopott volna úgy hogy közben mosolyog a szemembe...Nem egy le is bukott,de persze ugyan úgy bejárt továbbra is,mintha misem történt volna.
Az én cigány ismerőseim között, van pár normális.Kultúráltak,ápoltak,becsületesek, nem lopnak, jófejek.Velük semmi bajom nincs, jobbak mint némely magyar ember.
Viszont sajnos a nagy részük az amit az előttem szólók írtak
kötekedő, bunkó, kultúrálatlan, ápolatlan ki ha nem ő fajta.
Egyszer egy dagi jött lefelé a lépcsőn.Úgy nekemjött, hogyha nem sikerül megkapaszkodnom, repülve estem volna le.Aztán még ő kötött belém, hogy hogy képzelem hogy neki megyek.
Volt hogy azért akartak megverni, mert koponyás karkötő és póló volt rajtam, és nekik nem tetszett..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!