Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ciki, ha külföldön valaki...

Ciki, ha külföldön valaki csak minimálbért keres?

Figyelt kérdés

Havi 1200€-t keresek külföldön. Àtlagos színvonalon élünk, 4 hónap alatt sikerült így megspórolni 1200€-t (tudom, baromi kevés).

Csak sokan mondják, hogy akinek odakint is csak a minimálbér jön össze, az inkább maradjon otthon a fenekén.

Valóban elég gyatra?

(22 évesen, se kutyám, se macskám, szóval nem egy családot kell belöle fenntartani)

2015. nov. 10. 10:02
 1/4 anonim válasza:
100%

Nem, egyáltalán nem, legalább tanulhatsz új nyelvet ellentétben a pofajártatókkal akik otthon ülve oldogatják a távoliak erkölcsi és szellemi hovatartozásukat.

Ott legalább még szerencse is érhet.

Én is külföldön élek régóta. Én is minimál bérrel kezdtem, vagyis ami itt minimának szémított. Hol vagy?

2015. nov. 10. 10:08
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Magadra bőven elég, ha családot szeretnél később akkor viszont nem lesz túl fényes életetek ennyi pénzből.

A legtöbben kb. ennyi pénzért dolgoznak kint, itthon pedig adják a 3000€-t kereső nagymenőt.

2015. nov. 10. 10:14
 3/4 A kérdező kommentje:
Mèg vagy 10 èvig nem szeretnék. Addigra a párom is befejezi a sulit, onnantól neki 2400€ nettó a kezdöfizetès, plussz èn is elvégzek valamit. Szóval, ezen nem aggódom
2015. nov. 10. 10:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem ciki.

Itthoni minimálbérből épp hogy éhenhalnátok, így meg spóroltok is. Ha ennyit spóroltok 4 hónap alatt, az évi egy milla, teljesen jó. Ha a fenekeden maradtál volna, akkor ezt meg sem közelítenéd.

Amúgy sem kell örökre minimálbért keresnetek, szerintem van bőven lehetőségetek arra, hogy tanuljatok valami szakmát még, ennyi idősen.

Amúgy megkérdezhetem, hol éltek? :)

2015. nov. 10. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!