Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért húzzák le azokat, akik...

Miért húzzák le azokat, akik külföldön próbálnak boldogulni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem számolunk át, ezért €-ben írom le. 1200at keresek, ebből akár 4-500€-t is félre tudok tenni havonta úgy, hogy egy nagy házban élek egy szép környéken, a belvárosban dolgozom a lakhelyemtől egy órára (tehát vonat és metró bérletre is költeni kell), normálisan étkezünk, havonta belefér egy étterem, gyakran veszek új ruhákat. És ez még csak az én keresetem, ketten vagyunk.

Mégis mindenkitől, aki otthon maradt, hallom, hogy odahaza szebben meg lehet élni, ezért aztán nem érte meg kimenni...

Miért?

2015. aug. 8. 22:37
 1/7 anonim ***** válasza:
30%
Az anyagi helyzet egy dolog és a haza, a hazaszeretet, az anyanyelv más síkon mozog. Nekem honvágyam lenne, sok minden miatt,és talán az otthoniak erről szólnak, de engem mondjuk nem érdekel, hogy valakinek a pénzből áll az élete, pont leszrom, hogy elmegy.
2015. aug. 8. 22:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Mert magyarok. Erre nincs más rövid válasz.
2015. aug. 8. 22:44
 3/7 A kérdező kommentje:
Jó, lehet, nekem más, mivel a határ túloldalán nőttem fel kétnyelvű környezetben
2015. aug. 8. 22:46
 4/7 anonim ***** válasza:
39%
Én sem mennék el külföldre, max. kalandból. Persze más kérdés, hogy itt megvan mindenem.
2015. aug. 8. 22:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Minden egyénileg értelmezhető és személyre szabott az életben .Más véleménye ne hasson rád .
2015. aug. 8. 22:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Van egy szűk réteg, aki jól megél itthon is. Ők hivatkoznak erre és a hazaszeretetre. Nem érdemes velük törődni.
2015. aug. 8. 22:55
 7/7 anonim ***** válasza:

Érdekes, én inkább fordítva tapasztalom. Szinte szégyen és bűn, ha valaki nem akar kimenni külföldre (ahol vagy jobb lesz neki, vagy nem), hanem inkább itthon marad a családja közelében.

Ha egy pár közül az egyik kitalálja, hogy külföldön kolbászból van a kerítés, nosza, adjuk fel az eddigi munkánkat, amit szeretünk, amivel jól keresünk és menjünk ki külföldre mosogatni, mert fú, de jó lesz, akkor és a másik félnek ez nem tetszik, az emberek 90%-a azt pártolja, aki külföldre akar menni, szinte mindenki szerint annak kellene feladnia mindent, aki inkább itthon maradna.

Mostanában néhány ismerősöm több évi külföldi munka után úgy döntött, hazajön, itthon fekteti be a pénzét és ezután a családjával lesz.

Hogy mennyi megszólást kaptak, hogy mekkora hülyék, hogy képzelik, hogy visszajönnek Magyarországra, holott a nagybetűs Külföldön is élhetnének!

Úgy gondolom, senkit nem kellene megítélni, lehúzni, mindenki úgy boldogul, ahogy tud és mindenki úgy próbálja megvalósítani az álmait, ahogy szeretné.

2015. aug. 8. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!