Miért nincs már élet okostelefon nélkül?
Meglehetősen idegesítőnek tartom, hogy a legtöbb ember (korosztálytól függetlenül) már képtelen létezni a mindennapokban az okostelefonja nélkül. Rendben, sokszor jól jön ha gyorsan meg kell nézni valamit a neten, esetleg GPS segítségre van szükség, de miért viszik túlzásba? Miért nő már szabályosan a tenyerükhöz, mintha létezni sem lehetne nélküle? Miért kell a wc-re is magával hurcolni az embernek, és miért kell nagy családi vacsora közben pötyögni? Sajnos egyre több ismerősömnél szembesülök ezzel a problémával. Olyanokhoz pedig, akiket a szülők megtanítottak az asztal melletti helyes viselkedésre különösen értetlenül állok. Teljesen mindegy, hogy 12 vagy 42 éves, de a telefonon kívül semmi más nem létezik. Valaki árulja már el, mi a francért van ez az utóbbi pár évben?
23/L
Sokszor egyetértek veled Kérdező, például én is gáznak tartom, ha valaki még egy baráti/családi találkozó kellős közepén is nyomja.
Azt viszont csendben megjegyezném, hogy ez a folytonos telefonnyomkodás nem feltétlenül az okostelefon hibája, hanem inkább azé az emberé, aki azt kezeli.
Mert tegyük a szívünkre a kezünket: akármennyire is a rabjává tud válni sok ember, az okostelefon egy iszonyat hasznos találmány, mert számos olyan dolgot és alkalmazást tömörít magába, amiket enélkül külön-külön magunkkal kellene cipelni, mondjuk egy nyaralás során (pl: fényképező, kamera, zseblámpa, zenelejátszó, térkép, stb.)
Az már más kérdés, hogy ki mennyire tud elvonatkoztatni tőle és nélküle is képes -e élni az életét. Bevallom, én is szinte mindig, mindenhova magammal szoktam cipelni a sajátomat, de ettől függetlenül még nem esek mély depresszióba, ha esetleg nincsen nálam :D
21/F
2-es: Wc-re azért megy az ember, hogy elintézze a kis-nagy dolgát, nem pedig azért, hogy társasági életet éljen. Bár lehet, hogy a legnagyobb barátságok hasprés közben születnek, még nem próbáltam :D Normális esetben az ember nem ragad ott a telefonjával, hanem elintézni amit el kell lehetőleg emberi időben, hátha a családban más is szeretne még bejutni oda aznap.
5-ös: Valóban, a hasznosságát nem vitattam, hisz mondom net, GPS stb. A probléma továbbra is az, hogy veled, velem és még kevés kivétellel ellentétben a legtöbb ember már létezni sem képes nélküle :(
#7 Na jó, de ez teljesen más. Az autó csak hasznos az embernek, egy okosteló meg nem csak hasznos, mikor valaki odáig fajul, hogy beszélgetés, találkozás helyett is nyomja...
Meg amikor egy baráti társaság ül valahol és többen az okostelóval vannak elfoglalva... hányingert okoz.
Otthon facebook ozik az ember, majd megbeszélnek egy találkát valahol, hogy ott tudja tovább csinálni... Borzalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!