Nem az számít, hogy milyen iskolában végeztél, hogy mit dolgozol, hanem az, hogy mennyire vagy EMBER! Szerintem ez nagyon igaz, szerintetek?
Maximálisan egyetértek. Rengetegszer láttam már rá példát, hogy attól, mert valaki egy területen nagyon jó, még lehet emberileg primitív, aljas, értéktelen.
Utolsó: az, hogy ki mennyire hasznos, nem határozható meg egyértelműen. Én azon az állásponton vagyok, hogy ha valaki valamit jól csinál, jól végzi a munkáját, az hasznos. Most le lehet szólni a takarítókat, de ha nem lenne tipp-topp tisztaság a műtőkben, és mocsokban úszna a sebészet, és ezáltal sorra haláloznának el a műtött betegek, akkor mindjárt hasznossá válna az a takarítási munka is.
Sőt, hogy árnyaljuk a képet, az sem mindegy, hogy mondjuk az a sebész milyen munkát végez.
De én azt mondom, hogy egy társadalomban mindenkire szükség van. Legyen az takarító, boltos, mérnök, gazdálkodó, villanyszerelő, informatikus, tanár, asztalos, pék, akármi.
Nyugi, igazad van!
A takarító is kell! Szerintem igen is sokat tesz a társadalomért ha pl levakarja a graffitit a falról az utcán. (Ok hogy nem olyan takarítóra gondoltál.) Nem lehet mindenki orvos.
Mivel manapság minden hülye el tudja végezni az egyetemet (hiszen nekem is sikerült), én egyet is értenék veled.
A mai világban az emberség mintha kihalt volna teljesen.
Félreértés ne essék, nem akarom a takarító szakmát az egekig magasztalni, csak arra akarok rávilágítani, hogy nem lehet egyértelmű sorrendet felállítani.
Persze, vannak foglalkozások, ahol ha kiesik valaki, azt nehéz pótolni, és vannak, ahol könnyebb. Vannak, ahol életek múlnak azon, hogy az illető jól végzi-e a munkáját, és vannak, ahol szinte semmi.
Viszont az, hogy kinek mi a munkája, az nem az ember értékét tükrözi. Valakinek az a feladata, hogy életeket mentsen. Valakinek az, hogy ételt készítsen. Valakinek az, hogy a gyerekeinkből értékes, tanult embert faragjon. Valakinek az, hogy a környezetünket élhetővé tegye. Ettől még ő nem lesz emberileg értékesebb, vagy értéktelenebb.
Ha valaki jól végzi a munkját, az értékes munkaerő. Ha rosszul, akkor értéktelen. Mindegy, hogy szakmunkás, vagy diplomás.
De ez a munka-dolog csak egy kis része a teljes embernek, egy ember megítélésében döntőbb szerepe van annak, hogy ő emberileg mennyit ér, mennyire képes emberien viselkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!