Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ha egy férfi egy nőt szépségem...

Ha egy férfi egy nőt szépségemnek szólít, akkor szépnek is találja? Elsősorban Férfiak válaszoljanak, de minden vélemény érdekel.

Figyelt kérdés
2015. júl. 10. 13:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Én ilyet soha nem mondanék egy lánynak, akit valóban szépnek találok. Ez olyan primitíven és lekezelően hangzik, valóban olyan, mintha az adott illető egy darab hús lenne.

Ha nekem tetszik egy lány, akkor gyakran hölgyemnek szólítom sőt, néha tréfásan magázom is. "Hölgyem, ön gyönyörű!"

Egyébként a szépségem kifejezésről nekem az Amerikai pite ikonikus tahója Stifler jut eszembe, a "Sz.pj le szépségem!" mondatával.

2015. júl. 10. 14:18
 12/19 anonim ***** válasza:
Habár, ha a mai lányokat nézzük, lehet, hogy én is jobban járnék, ha az udvariasság és a tisztelet helyett én is lekezelően szépségemnek, cicámnak, aranyomnak hívnám őket, mert a kultúrát, és udvariasságot ma már nagyon kevés lány értékeli, és a szín tiszta bunkóságot és lekezelést, is jófejségnek veszik. Lásd szépségem.
2015. júl. 10. 14:23
 13/19 A kérdező kommentje:
Igen, azért tettem fel ezt a kérdést mert nem tudom hogy kell értelmezni ha valaki így szólít
2015. júl. 10. 14:30
 14/19 anonim ***** válasza:

"Igen, azért tettem fel ezt a kérdést mert nem tudom hogy kell értelmezni ha valaki így szólít"

Lenéz, csak a puncit látja benned, csak dugni akar. Vagy B lehetőségként, akkora tahó, hogy fogalma sincs arról, hogy ez a megnyilvánulás lekezelő a nő irányába.

2015. júl. 10. 14:38
 15/19 anonim ***** válasza:

"Egyébként a szépségem kifejezésről nekem az Amerikai pite ikonikus tahója Stifler jut eszembe, a "Sz.pj le szépségem!" mondatával."

Ezt a mondatot mondjuk pont nem Stifler mondta a filmben :D:D

Na mindegy, viccet félretéve.

Mi ez a bolondság, hogy ezek a vicces/kedveskedő megszólítások lekezelőek? :D:D Jó ég, én meg amikor néha barátnőmet "babám"-nak szólítottam, akkor az is tapló? Kizárólag a nevén lehet szólítani? Vagy kisasszonyozzak?

"Kisasszony, kérem fáradjon ki a konyhába egy kiadós közösülésre" - marha jól hangzik :D

Viselkedésben és megjelenésban konzervatív, illemtudó (jártam illemtanra is még tizenéves koromban!) ember vagyok, de eszembe nem jut, hogy ezekkel a jelzőkkel megsértem a barátnőmet, ha van. Hangsúlytól és helyzettől függ. Nyilván lehet taplón, vagy éppen szarkasztikusan használni ezeket a jelzőket, de ha normálisan mondod, akkor nincs vele gond.

Oké, hogy a 19-20. században ezek a szeretőt jelentették. Mára azonban változott a szóhasználat, és ezekben szinte senki nem talál kivetnivalót.

Más kérdés, hogy munkatársak között én sem használok ilyeneket, mert nem elég bizalmas hozzá a viszony, szinte idegen nőket valóban nem illene így szólítani.

2015. júl. 10. 15:02
 16/19 anonim ***** válasza:

"Akkor is alpári, ha a kedvesének mondja, akkor is közönséges, ha idegennek."

Aha. És te mivel kedveskedsz a kedvesednek?

2015. júl. 10. 15:47
 17/19 A kérdező kommentje:
Látom elég változatos vélemények születtek :-) de gondolom hogy azon is sok múlik hogy hogy mondja az illető
2015. júl. 10. 16:28
 18/19 anonim ***** válasza:

Horst77!

Kategória: Emberek » Társasági élet

Nem hálószobatitkok, hanem társasági. Társaságban nem használom azokat a közeledési formákat, amelyek nem tartoznak másokra.

2015. júl. 10. 16:44
 19/19 anonim ***** válasza:

18: így világos. így én sem használnám, 4 szemközt volt akinek mondtam (mármint barátnőnek), így nem volt alpári, sőt majd elolvadt tőle.

Igazából én bármi hülye becézgetéstől falra mászok amikor társaságban vagyunk és valamelyik pár ezt játsza, mert nem tartozik rám.

2015. júl. 10. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!