Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Elítélni csak azért mert roma...

Elítélni csak azért mert roma vagyok?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy általánosságban mi a véleményük az embereknek erről a dologról, ezért nem hiszik el ha azt mondom, hogy mi kultúráltabban viselkedünk. Szüleimnek van munkájuk, én pedig jövőre érettségizem.

Egész életem során sok megaláztatáson mentem keresztül, mert az emberek előbb inkább elítélnek minthogy megismerjenek.

Ettől függetlenül vannak barátaim, minden héten többször is elmentünk valahová, nyáron is együtt tervezünk lenni.

A gond csak az, hogy a mai napig nem vagyok képes elviselni, hogy mindenki(vagy legalábbis a legtöbb ember) lenéz.

Az osztályban csak 2 ember áll velem szóba, a többiektől pedig kapom a szemrehányásokat. Egyszer szerettem volna iskolát váltani, de abba az osztályba, ahová tudtam volna menni,csak 1 hely volt, és mint kiderült, volt rajtam kívül is egy másik ember, aki szintén oda szeretett volna menni ezért mondták, hogy ezen a napon ebben az időpontban menjünk el, beszélgetnek velünk, aztán majd eldöntik. És persze hogy őt vették fel. Engem szinte meg sem hallgattak. Szóval maradtam ugyanabban az iskolában és még 1 évig el kell viselnem őket. Próbálok nem tudomást venni róluk, de nem olyan könnyű. Aki esett már át hasonló dolgon, nagyjából sejtheti milyen ez.

Fél évvel ezelőtt majdnem lett egy barátnőm. Vagyis volt is, de amint a szülei megtudták, hogy roma vagyok, nem engedték, hogy szóba álljon velem. Pedig mondta, hogy szeretné helyrehozni a dolgokat, ehhez képest sosem írt nekem vissza. Aha, ha szeretné helyrehozni a dolgokat akkor nem tojna a fejemre.

Nagyon rosszul esik hogy az általános megítélés miatt én is szívok, pedig semmi okot nem adtam, hogy így lenézzzenek. Általában normálisan viselkedek az emberekkel, valakik szerint még túl kedves is vagyok.

Szüleimmel pedig jó a kapcsolatom, amint lehet együtt töltjük az időnket. Persze szoktak köztünk viták lenni(hol nem szoktak?) de ettől függetlenül nagyon sokat köszönhetek nekik. Mindig mellettem álltak.

18/f

2015. jún. 22. 02:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
79%

szia! nekem az egyetemen volt egy csoporttársam, akiről úgymond ordított, hogy roma. mármint a kinézetéről. a szülei is nagyon egyszerű emberek. viszont rendkívül intelligens, nyitott ember, zenél, nyelveken beszél, közvetlen, mindenkivel vicces, a társaság lelke. soha senkitől nem hallottam említeni, hogy ő roma lenne. senkit sem érdekelt, és még magunk között se mondtuk soha. a fiúnak van karriere, családja azóta, (nem roma feleséggel), szóval egyszerűen valahogy úgy állj hozzá, hogy ez nem számít. ne legyen benne a fejedben, és ha rosszul bánnak veled, ne ezt a kártyát húzd elő, hogy biztos ezért.

velem is előfordult, hogy kiközösítettek, előfordult az is, hogy iskolát kellett váltanom. sokszor interjúkon (iskolákban, állásinterjún, stb.) nem engem választottak. párkapcsolati téren is sokszor elutasítottak.

csakhogy én nem tudom ezt arra fogni, hogy roma vagyok, mert nem vagyok az. nekem magamban kell keresnem az okokat meg a megoldást, és nem egy külső, tőlem független dologra kell hivatkoznom. te is tegyél így, és ne használd mindig ezt a tényt arra, hogy minden egyes kudarcot megmagyarázz. mert nem jutsz előrébb semmivel.

2015. jún. 22. 11:15
 12/14 anonim ***** válasza:
21%

Szia.

Az írásod alapján én is látom, hogy te rendes vagy. Én sok olyan roma embert ismerek, akik azok az igazi vérbeli romák, úgy is viselkednek, undorítóak... sokan sajnos általánosítanak pont ez miatt. De én a helyedben bebizonyítanám már csak azért is, hogy te nem olyan vagy. Ha a többiek felidegesítenek, csúnyán beszélnek veled, lehordanak, verekedést provokálnak, gúnyolnak.. egyik füleden be, másikon ki. Már csak azért se add meg nekik az örömet, hogy lássák, hogy te is olyan vagy...jól teszed, ha kedves vagy, legyél mindig is az, igyekezz nem sokat káromkodni, ha nem kedvesek veled, akkor is próbálj te kedves és segítőkész lenni ( nem úgy értem, hogy nyald ki a seggüket ), de meg fogják látni, ha megismernek, hogy rendes ember vagy. Nekem a legjobb barátnőm régen cigány volt, megromlott a kapcsolatunk, de nem azért, mert az volt, hanem mert bunkó volt sokszor velem és elegem lett belőle.

2015. jún. 22. 14:40
 13/14 anonim válasza:
27%

Aki megér annyit hogy foglalkozz vele nem itél el egyből.

Első!

Szerintem nincs igazad. Engem általánosban vertek a cigányok. Ha meglátok egyet agyonrugdosnám. Ez természetes dolog, belémnevelődött. Elevtték a cuccaimat, csoportosan megaláztak. Most akkor pátyolgassam őket? Tartsam el az adómból hogy majd az én gyerekemet is agyonverje és kifossza?

Nem azt mondom hogy az összes rossz. De sajnos belémnevelődött hogy kerülni kell őket. Ez természetes dolog. Ha valaki ver téged, kifoszt téged, meglop, utálni fogod.

2015. jún. 22. 16:36
 14/14 anonim ***** válasza:
Akinek sötétebb a bőre, az már egyből roma? Ennyi ostoba embert, Istenem! 🖕🏽
2023. dec. 5. 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!