Miért olyan érezhetően lenézőek, megvetőek, szinte elítélőek az emberek egy bizonytalanabb, határozatlanabb, gátlásosabb, önbizalomban nem túltengő emberrel?
Ezt tapasztalom, konkrétan felém irányulóan, és marhára dühít már! Egyre gyűlik bennem ez a tehetetlen düh, ahogy újra és újra észlelem felém a fentebb írottakat.
Hozzá kell tenni, hogy eredetileg (ezt nem csak én találom ki) én a mostanival szemben egy vagányabb, határozottabb, magabiztosabb személyiségű lettem voltam (valahol belül mélyen ez még bennem van), csak eléggé megtört az élet, mára már megtipródtam, az ellenkezője letten mindannak, ami a természetem volt még kislányként. Nem akarom részletezni, de folyamatos tárasági elutasításban, kirekesztésben volt részem, még jó hogy ezek következményeként elvesztésre került a hajdani pozítivabb személyiségem.
Tehát, nem értem, az emberek miért néznek le, miért tartanak kisebbnek, alacsonyabb értékűnek maguknál, miért "ítélnek" el, hisz nem jártak a cipőmben, nem tudják mi van mögöttem, mi vezetett ide..
Én se jókedvemből vagyok most ilyen, de kitörni ebből nagyon is nehéz...
Az viszont a leginkább sem segít, ha ilyen módon viszonyulnak felém.
22/L
Azt még kifelejtettem, hogy egy pilllanatra sem kellene hibásnak érezned magad, sőt, minden tiszteletem a tiéd, hogy ennyi összejött dolog után is érző lény tudtál maradni :)
(#2)
Mert ők ettől felsőbbrendűnek érzik magukat, de ha egy nagyobb szájúval kerülnek szembe lehet fordul a kocka..
Én is olyan voltam, mint te. Aztán felnőttként, közel a 30-hoz egyszer csak betelt a pohár. Azóta kiállok magamért és azokért akiket szeretek, néha elég agresszívan is, ha arra van szükség. De ez már a sok-sok évnyi elnyomás eredménye.
Addig érdekled őket, amíg tudnak hasznuk van belőled. Pláne a nők. Milyen haszna lehet belőled egy embernek?Hogyan tudnak rajtad felkapaszkodni és arcontaposni közben? Csöndes, visszahúzodó természetű vagy. Nincsen önbizalmad. Nekik sincs, de szeretnék fenttartani a látszatot és közben valahogyan csiholni egy kicsit magukba. Fake it 'til you make it. Kézen fekvő, hogy a saját egójuk polírozása végett és a saját kis véknya, komplexusok által tépázott önbizalmukat rajtad erősítsék. Merthogy neked látszólag nincs, mert komplexusod sincs, ami arra kényszerítene, hogy mutogassad az önbizalmadat. Nem tudom, hogy érted-e.
Ez az én elméletem. Büszke vagyok rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!