Fiatalok! Titeket is ér a mindennapi életben kisebb-nagyobb mértékű diszkrimináció a korotok miatt?
Tizennégy éves lány vagyok, és gyakran tapasztalom, hogy a fiatal korom miatt az emberek többsége azt hiszi, nem kell úgy bánnia velem, mint egy teljes értékű személlyel.
Ma például vásárolni voltunk egy barátnőmmel, és csak mert hátizsák volt nálunk (suliból jöttünk) meg kamaszok vagyunk, egyből úgy tekintett ránk a biztonsági őr, mint potenciális bűnözőre, akik lopni járnak a boltokba, és átkutatta a táskáinkat. Tudom, hogyha én egy negyvenéves, elegáns nőci lennék, valószínűleg nem kezelt volna így.
Egyéb hasonló esetek is előfordultak már természetesen, és ez nagyon zavar. Nehezen tudom kezelni.
Ha jártatok már így, ti hogy léptetek túl ezeken az igencsak kellemetlen, gyakran előforduló eseteken?
Ui: Ha te most olyasmit gondolsz, hogy "még jó, hogy egy kis szemétkupacként bánnak veled, mert az is vagy" akkor kérlek, ne írd meg. Tudom, hogy vannak emberek ezen a véleményen is (erről szólt a kérdés) de most rátok nem vagyok kíváncsi. Tényleg, nem sértés, csak nem egyezik a véleményünk, én meg nem akarom, hogy bántani kezdjük egymást, stb. Köszönöm, ha tiszteletben tartod ezt :)
14/l
Sokszor éreztem, hogy lenéztek ok nélkül, igen.
Mikor boltokban többen is nézelődtek, kérdezni akartak valamit, előbb mentek oda az idősebbekhez, hiába voltam én ott előbb. Egyszer pedig mikor egy büféboltban nézelődtem hátra kiabált a pultos hogy "Mit csinálsz?!" (na vajon mit, biztos bombát szerelek) utána még én éreztem magam kellemetlenül mikor kifizettem a zacskó csipszet. (egyébként meg aki chipset akar lopni az sem lehet százas, zörög, mint az állat)
Egy másik alkalommal pedig egy piacon nézegettem, forgattam a kagylókat aztán olyan 5 perc után rámszólt a nyanya hogy "Ha nem veszel semmit menj innen"... Felnőttnek fogadom nem mondta volna..
Az elsőnél 12 a piacosnál kb. 8 éves lehettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!