Miért van ez a feminim diszkrimináció disco-helyeken, hogy a nőknek nem kell fizetni a belépésért?
"Arra gondoltál már, hogy ha ez nem így lenne, lényegesen kevesebb nőnemű személy járna az ilyen bulikba, ergo a férfiaknak nem nagyon lenne kivel ismerkedni?? :D"
Ezt valami kutatás alátámasztja, hogy a nők nem tudnák megfizetni a belépő árát?
Egyébként a nőknek ugyanúgy nem lenne jó, ha szinte csak nők lennének ott. Nyilván az az ideális ha kb. egyenlőek az arányok.
Kérdező: számomra is érthetetlen, hogy ezt miért lehet. Értem a logikát mögötte, bár engem sosem érintett (van párom, de előtte se kerestem soha partnert ilyen helyeken...)
Amit nem értek az a jogi szabályozás, hogy ilyet meg lehet csinálni? Ha azt írják, hogy cigányoknak tilos vagy 5 millió per fő a jegy, olyat gondolom nem szabad csinálni? De ha férfi/nő közötti diszkrimináció akkor azt szabad? De miért? Nem sajnálom én a nőktől, csak ezt a jogi helyzetet nem értem: A cigány se tehet róla, hogy annak született, a férfi se tehet róla, hogy annak született. Mégis jogtalan lenne a cigányra magasabb belépődíjat felszámolni, miközben a férfiakkal ezt meg lehet tenni.
"Nem mondtam egy szóval sem, hogy nem tudnák megfizetni a belépő árát, csak azt mondtam, hogy "kevesebb nőnemű személy járna az ilyen bulikba". Semmi köze a kettőnek egymáshoz."
Ja oké, bocsi, így érthető. De arra a kérdésre továbbra is keresem a választ, hogy jogilag ezt hogyhogy lehet és ha lehet akkor azt miért nem lehet, hogy más szempont alapján válogatják a résztvevőket, mondjuk faji, vallási, szemszín vagy akármi alapon.
#5 Az egészséges ember sem tehet róla, hogy annak született. Miért nem kap olyan támogatást segélyt mint a sérültek? Erős példa, de jól mutatja, hogy itt nem az egészségeset bünteted, hanem aki rászorul azt segíted.
Ha engem támadnának tuti, hogy ezzel védekeznék. Aztán innen át is léphetünk oda, miért szerencsétlen dolog ma nőnek születni (és régen miért volt szerencsétlenebb dolog nőnek születni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!