Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Nem álszentség panaszkodás a...

Nem álszentség panaszkodás a FB-os szülinapi köszöntések miatt?

Figyelt kérdés
Mindenhol látom, hogy az emberek azt mondják, hogy milyen gáz, hogy ilyenkor bezzeg felköszönt mindenki, aki máskor nem szól hozzánk. De szerintem ha ez zavar, nem velük van a baj. Ha tényleg nem szólnak hozzád soha, minek jelölted vissza őket? Ha nem tudtad/merted elutasítani/törölni őket, akkor mit panaszkodsz, hogy ismeretlenek köszöntenek fel?
2015. ápr. 15. 21:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Jó, akkor leírom neked szavakkal, ami ki kell derüljön a "történetből", amit nem kérdeztél: de, álszentség. Egyébként szerintem ne sajnáld a helyet a kitérőktől, elvégre nem papíralapon írkálunk...
2015. ápr. 17. 15:41
 12/17 anonim ***** válasza:

Ezekről a válaszokról két dolog jutott eszembe.

Egyrészt sajnálom azt, akinek annyira fontos a tesztelgetés, hogy átállítgatja a születésnapjár Facebookon. Nagyon unalmas élete lehet.

Másrészt ennél még sokkal jobban sajnálom azt, aki szerint a jókívánságok csak üres frázisok. Miért ne lehetne valakinek, bárkinek őszintén azt kívánni, hogy legyen boldog a születésnapja vagy csak egyszerűen szép a napja? Miért kell azt feltételezni, hogy ami pozitív, az álszent?

2015. ápr. 17. 19:51
 13/17 A kérdező kommentje:
Igazad van, de bizonyos esetben megértem ezt a válaszolót. Köszi a véleményed.
2015. ápr. 17. 21:02
 14/17 anonim ***** válasza:

"sajnálom azt, akinek annyira fontos a tesztelgetés"

Ne sajnáld, ne találgass! :D :D Nem tesztelgetés, miért lenne az? Tudod, aki jóval a facebook/iwiw előtt született, annak vannak valós tapasztalatai arról, hogy ki köszönt fel kit, egyáltalán ki emlékszik kinek a születésnapjára, amikor semmi mankó nincs, olyan meg főleg nem, hogy mindenféle látásból ismerősöd születésnapját is odatologassa neked, hogy bizonyára nem unalmadban írkáld a köszöntőket, mint a gép. Ja nem gép, te szívből írsz, bocs. ;)

Nem akkora macera rejteni, amikor tényleg már nekem kellemetlen, hogy köszöntgetnek. "Cserébe" én is csak azoknak írok lehetőleg előre és privátban, akikről tudom, hogy mikor születtek, mert fontosak, és tudom, hogy jól esik nekik. Ez a régi illem vagy szokás szerint a szűkebb családi kör. Szerintem így van rendjén. Jobb lenne, ha fészen lehetne tiltani az ilyesmit: az én szülinapomat ne told senki arcába. Sajnos nincs ilyen, ezért ez a workaround. Több meló ezt a pár mondatot idepattintani, mint összesen volt eddig az, hogy belátásom szerint megoldottam, hogy úgy legyen ismerősök számára látható (általában legalábbis) a születési időm, hogy nem kérek a virtuális smúzból egyáltalán. Nem értem, hol ezzel a hiba.

2015. ápr. 18. 00:26
 15/17 A kérdező kommentje:
Ez mind érthető, én csak azt kérdezem, hogy aki arra hivatkozik, hogy ezek az emberek soha hozzá se szólnak, azok minek jelölték be ezeket? És ha be vannak jelölve, akkor meg mit csodálkoznak? Értem, amit mondasz, de én elhiszem, hogy 1-2 ember őszintén gondolja azok közül is, akikkel 10 éve beszéltem utoljára, de természetesen nagy részük nem. De mivel visszajelöltem őket, nem koptatom a szám, hogy a szemetek hozzám se szólnak.
2015. ápr. 18. 20:04
 16/17 anonim ***** válasza:
Arra én is tojok. Ahogy utcán is. Van, hogy leálltok hosszasan beszélgetni, hogy kezd borulni az időbeosztásotok is. Van, hogy üdvözlés, vagy intés távolról. Van, hogy egyik köszön, másik néz és nem látja, meg persze van hogy tényleg csak ökör és úgy van vele, hogy neki nem kell köszönnie. Van, hogy nem is vesz észre a másik. Van, hogy észrevesz, de vagy elfordítja a fejét, mert csinál éppen valamit, és arra figyel, vagy szándékosan kerüli hogy visszanézzen, mert tulok. Van, hogy csak futólag ismeritek egymást, és nem jegyzett meg, nem vágja, ki vagy. Olyan is van, hogy annyiszor nem fogadta a köszönésedet, hogy már te se köszönsz. Aztán amikor mégis köszönsz, akkor nem fogadja a köszönésedet. Sokféle hülye van, ugyanez ugyanígy ott van fészen is. El se hiszem, hogy leírtam, de tényleg ez az áttekintés.
2015. ápr. 18. 23:20
 17/17 A kérdező kommentje:
:) Hát így van. Meg én néha nem merek köszönni egyeseknek, akiket még általánosban ismertem, mert tapasztalatom szerint nagyon jó az arcmemóriám, viszont ő lehet, hogy nem fogja tudni, ki vagyok.
2015. ápr. 19. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!