Ha valaki értetlen sokszor hibázik, hatásosabb ha ordítanak az illetőnek?
Nem!Nem értem miért jó ezaz állatmódjára dolog???Le lehet vele ülni,és elmondani, mert nincs valakinek türelme az ne máson csapódjon már le!
Nekem a főnökön 1x kezdett el ordítani,szembe köptem és elmondtam neki, hogy vegyen vissza megértem akkor is,ha szebben mondja!Azóta se ordít rám..
Nem, de az ordítást szülheti a tehetetlenség érzése. Nem ismerem a részleteket, amivel kapcsolatban kérdezel.
Pl. egy pedagógus nem beszélhet akárhogy az iskolában a gyerekekkel (ugyanakkor azt sem szabad hagynia, hogy a fejére nőjenek), de ha családban valaki problémás, és már a családtagok idegein kötéltáncot jár, akkor elszakad a cérna egy idő után
én a megfelelési kényszer,vagy a hatalom vágy felébresztésében hiszek nevelés terén.
vagyis megmutatom,hogy mit érhet el,mi van az én birtokomban és ha meg akarja szerezni ezt a tudást,hatalmat,akkor meg kell tennie azt amit kérek tőle a legjobb tudása szerint.
ha ez neki nem pálya,akkor közöny és mellőzés lesz a büntetése,sőt a társasága lecserélése.
csak ehhez értelem szerűen az elején demonstrálni kell,mert nem kérhetek olyat mástól,amire én nem vagyok képes.
Nálunk van pszichés beteg a családban, gyógyszereket is kap, kezelik, de időnként nagyon nehéz vele türelmesnek lenni. Aki nem él ilyen ember közvetlen közelében, annak fogalma sincs róla, mennyire igénybe veszi a beteg környezetében élők idegeit. Utálom felemelni a hangom vele szemben, de sajnos eluralkodik rajtam a tehetetlenség, amikor sokadszor adja elő a képzelődéseit. Aztán amikor épp jól van, akkor teljesen épen gondolkodik, de amikor átkattan, akkor nagyon rossz. És nem érti, mert a képzelete világában él. És folyamatosan azon görcsöl a család, nehogy az utcán vagy a munkahelyén kattanjon be, mert a külvilág az ilyen betegekkel nem toleráns.
Ha valakit a képességei nem akadályoznak, az persze más, ahhoz lehet türelmes az ember, és kell is (kivéve, ha az éjszaka közepén, fáradtan rángatnak elő, hogy pattanj még segíteni ebben-abban, úgy nehéz tiszta fejjel gondolkodni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!