Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Elmondjam apámnak az esetet,...

Elmondjam apámnak az esetet, ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés

Apámnak van egy orvos ismerőse, hozzá járok már egy jó ideje. Már szinte annyira jóban lettem vele, hogy tegeződünk és hazahord miután a vizsgálatot meg a kúrát megcsináljuk. Ezzel apám szerint sincs semmi baj, hogy 1-2x hazahozott meg nagyon későig húzódott. Viszont megosztott velem az orvos bizalmas információkat. Az utóbbi alkalmakkor egyre sűrűbben hord haza, és végtelenül élvezem a társaságát. Mindenféléről beszélgetünk, a munkájáról, általános iskolás dolgokról, családról és a szex téma is feljött, emrt az ő családjában vannak problémák.Tudom, hogy állandóan a lányokra hajt, de soha éeltében nem tett olyat, amit a másik fél ne akart volna. Erről apám mind tud. A mostani alkalmat, hogy ma hazahozott, egyenesen a szemébe hazudtam, hogy nem hozott haza, de szinte beleremegtem a hazugságba és 5 perc múlva elmondtam az igazságot. A múltkori alkalommal mikor hazahozott apám nagyon meglepődött, de ezt csak a tekintetén lehetett látni, nem adott neki hangok és most azért hazudtam neki, mert félreértené a helyzetet. Ezt is elmondtam neki, majd nem válaszolt semmit, csak azt mondta, hogy jó hogy elmondtam az igazat, de mondtam neki, hogy csak azlrt hazudtam, mert tudom, hogy azt hinné. Viszont elhívott egy kínaiba ez az ember, és mindenképpen vele tartok majd, csak beszélgetni. Ezek után hogy hozzam fel neki? Egyáltalán elmondjam? Apám az egyetlen számomra, annyira szeretem őt, képtelen vagyok neki hazudni, de ebben a helyzetben nem tudom mit tegyek.

az orvos 54 éves apám 51 én pedig 20 éves lány vagyok.

2015. jan. 28. 00:02
 1/10 anonim ***** válasza:
Az attól függ, hogy te mit akarsz ettől az embertől. Ha semmit, akkor nyugodtan elmondhatod.
2015. jan. 28. 00:06
 2/10 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy még magam sem tudom. De ha az megtörténne, azt egészen biztos nem mondanám meg apámnak.
2015. jan. 28. 00:07
 3/10 anonim ***** válasza:
71%

Az írásod alapján az volt az érzésem, hogy 14-15, esetleg 16 éves lehetsz.

20 éves vagy. Felnőtt. Utálok másokkal példálozni, de tudod, vannak, akik 20 évesen már szülnek. Vannak, akik 20 évesen már külön élnek a szülőktől. Nem vagy már kistini, egy érett felnőtt vagy, saját vágyakkal, elképzelésekkel. Legyen már saját életed, ne apukád legyen 20 évesen is a központban. Elhiszem, hogy szereted őt, de amit csinálsz (csináltok), az már túlzás. Jóhogynem ő mondja meg egy 20 éves felnőttnek, hogy kivel beszélhet, meg kivel nem.

A másik az, hogy nem kell ám minden mozdulatodról beszámolni. A szeretet nem annak a függvénye, hogy megosztjuk-e vele minden intim titkunkat, jóformán még azt is, hogy milyet kakkantottál aznap. Már bocs.

Az embernek van egy bizonyos privát szférája. Erről nem köteles beszámolni másnak.

2015. jan. 28. 00:28
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, nem vagyok köteles. De vele élek és mindkettőnk számára csak egymásnak vagyunk. És mivel rákérdez, hogy este mégis hova megyek, az már hazugság. Tudok hazudni másnak simán, csak neki nem.
2015. jan. 28. 00:53
 5/10 anonim ***** válasza:
49%

Te 20 éves létedre egy 54 éves "bácsit" ööö izé, szóval semmi, te dolgod, felnőtt vagy.

(Felnőtt vagy?)

2015. jan. 28. 09:38
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem, nem arról van szó, hogy hazudj. Viszont van egy úgynevezett privát szféra, amiben nem illik még az apukának sem turkálnia.

Ő az apád, és nem a gazdád. Te meg a lánya vagy, és nem a tulajdona. Te úgy beszélsz róla, mint ha a tulajdona lennél, és nem is a lánya. Erről szerintem érdemes lenne kettőtöknek elbeszélgetni. Gondolom, te neki még mindig a kicsike kis lánya vagy, és nem hajlandó tudomást venni róla, hogy már felnőttél.

Tudod, a szeretet nem azt jelenti, hogy mindent elmondunk a másiknak. Másik oldalról megközelítve: a szeretet nem azt jelenti, hogy még szinte már az intim dolgaiban is vájkáljak.

Én se mondtam el minden apró részletet otthon, pedig anyukámmal mindig is nagyon jó volt a viszonyunk, és az is még most is. A fontosabb dolgokat elmondtam, de nagyon jól tudta, hogy a másiknak a személyes terébe nem jó belegázolni.

2015. jan. 28. 12:22
 7/10 A kérdező kommentje:
Persze értem amit mondtok, csakhogy mi együtt élünk apámmal és csak egymásnak vagyunk. De úgy döntöttem, elmondom neki és azt is hogy adjon nekem egy kis privát szférát. Sokkal rosszabb, ha hazugságban lebukok, mivel rákérdezd, hogy hova megyek.. és az meg.. semmi értelme. Inkább most leszögezem, hogy hagyjon nekem egy kis teret, ne keljen mindenről beszámolnom, viszont a bizalmunk megmarad.
2015. jan. 28. 16:58
 8/10 Kim Bo Mao ***** válasza:

Az orvos barátotoknak problémái vannak a családjában, ez azt jelenti, hogy házas? Ha igen akkor nem gáz, hogy hagyod, hogy feléd kacsingasson? Egyébként eléggé apa-komplexusosnak tűnsz, és előzőekhez szólva 20 évesen nem feltétlenül önálló felnőtt ember egy ember, főleg ha anyagi és érzelmi függőségben áll az egyik szülőjével-vagy más ismerőssel. Volt már párod/pasid? Nekem eléggé úgy tűnik szociálisan elszigetelődtél. Vannak barátaid, korodbeliek?

Nekem baromi fura lenne, ha egy 54 éves ismerős elhívna kajálni kettesben "csak beszélgetni". Ez csak nekem fura? Ez az ember akar tőled VALAMIT...

2015. jan. 29. 12:39
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen ha Te nem kezdesz bele viszonyba az 54 évessel, nyugodtan elmondhatod. Ha ő szeretné és Te nem de nem erőlteti a témát, azt már ne mondd el, mert a praxisába kerülhet. Azzal egyébként bátorítod, ha nem utasítod el, hogy állandóan hazavigyen. De mivel családoas, ha jól értem, természetes, ha apukád ismertve hogy sűrűn hazavisz és jóban vagytok-aggódni kezd. Már felnőtt vagy, neked kell érezned a határt, hogy kivel mit osztasz meg. Magamtól ha tovább folytatódna a dolog én semmit nem mondanék, de ha rákérdezne apám, a szitutól függően megmondanám az igazat.
2015. jan. 30. 10:57
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Az arany középutat választom, az alapokat elmondtam, azt, hogy találkozom vele, de természetesen a nagyobb információkat nem kívánom közölni vele, ami esetleg őt feldúlná.
2015. jan. 30. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!