Mas is van, aki ugy erzi, hogy szotar kene az emberi fajhoz?
Egyszeruen 0 emberismeretem van. Ngyon konnyu becsapni, hiszen nem tudom ertelmezni a mogottes szandekot, nem veszem eszre a hazugsagot, a szarkazmusrol pedig azt sem tudom, eszik-e vagy isszak. Folyton olyanokat mondok, amiket az adott szituban nem kene, mert nem tudom, hogy kene viselkedni. Kene nekem egy "ezt mondja=igy erti" szotar... Keptelen vagyok ertelmezni a testbeszedet, a kommunikacio szamomra kizarolag a kimondott szobol all.
Kb 18-20 eves koromig nagyon visszahuzodo tipus voltam, lehet az a gond, hogy kimaradt a normalis szocializaciom? Hogyan lehet ezeket megtanulni?
22/L
Igen, valószínűleg a gyermekkorban nem volt megfelelő a szocializáció, de ne foglalkozz a múlttal, a jelen változtatására koncentrálj. Az idő sok felismerést tartogat, de változni nehéz.
"..olyanokat mondok, amiket az adott szituban nem kene.."
Értelmezd újra, és újra ezeket a szituációkat. Lásd magad kívülről. Lásd magad más szemével. És mikor úgy gondolod, ismered az esetleges hibáidat, értelmezd újra az egészet. Higgyél magadban, mert akit ki lehet használni, ki is fogják. Egyre többet fogsz tudni magadról, a határidról, a világról, de változni nagyon nehéz és lassú. A testbeszédet ösztönös felismeréssel kell értelmezni. Könyvből megtanulni nem lehet. Olyannal ne barátkozz, aki nem tart téged magával egyenrangúnak, mert csak csalódások érnek, továbbá nem mindenki alkalmas rá, hogy valaha is valamilyen emberi kapcsolatot alakíts ki vele. A hülyékkel nem érdemes foglalkozni.
# 2.
Igen, senki nem akar egyedül élni... Soha nem fogja N. a félelmeit, gyengeségeit a nagyközönség elé tárni. Ehelyett viccekkel leplezi.
Ne azon törd magadat, hogy elérd amit elvárnak, vagy szerinted elvárnak tőled, hanem hogy megtaláld magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!