Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért nem tudok beszélgetni...

Miért nem tudok beszélgetni az emberekkel?

Figyelt kérdés

Az az én nagy problémám, hogy csak a szerelésről és a számítástechnikáról tudok úgy igazán elmélyülten beszélni, ami ugye senkit sem érdekel. Az összes barátom is villanyszerelő vagy "kocka" ugyanis aki nem ebben a témában mozog azzal egyszerűen nem tudok társalogni.

Ez főleg a lányoknál és a munkában zavar.

A munkahelyemen mindenki beszélget én meg csak csendben végzem a dolgomat. Próbáltam figyelni, hogy miről beszélgetnek de semmihez sem tudok hozzászólni.

Ami ennél is nagyobb probléma, hogy a lányokkal is ez van.

Körülbelül így néz ki egy beszélgetésem egy lánnyal:

-Szija

-szia

-Hogy vagy?

-megvagyok

-És te?

-én is

És ennyi :s Innentől általában nem beszélgetünk tovább, ami a legnagyobb gáz. Kéne írnom valamit de vagy nem írok egyszerűen vagy valami vacak indokkal elköszönök, hogy dolgom van, és élőben sem más a helyzet.

Más srácok csak úgy ontják a dumákat az sem számít ha nincs értelme de mégis megnevettetik a lányokat, engem meg csak egy unalmas ...nak néznek.

Kérlek segítsetek nekem hogyan tudnék kommunikálni az emberekkel, hogyan tudnák jókat beszélgetni másokkal?

Van erre valami tréning, vagy esetleg egy szakember aki segíthet?

Ha tudjátok a megoldást kérlek írjátok le. A pénz, a hely, és az idő nem akadály szinte bármit megtennék, hogy megnevettessek egy lányt vagy csak egy órán keresztül tudjak úgy beszélni, hogy ne kelljen azon aggódnom mi van ha kifogyok a témából és akkor jön az a kínos csend.

Nagyon szépen köszönöm, hogy elolvastad a kérdést és esetleg elgondolkodtál rajta mi lehet a megoldás, és a válaszokat is előre nagyon-nagyon köszönöm. :)

2014. máj. 15. 20:59
 1/6 anonim válasza:
78%

Hát néha nekem is ez van...

De én általában ezt úgy oldom meg, hogy "férebeszélek" vagy gyorsan kitalálálok valami jelentéktelen dolgot. Csak az a lényeg, hogy mondj valamit ami a témához kapcsolódik valamilyen szinten ! =)

2014. máj. 15. 21:14
 2/6 anonim válasza:
0%
/megint én/ Egyébként egyáltalán nem olyan komoly dolog mint ahogy gondolod. Nem kell semmilyen "tréning" néhány hónap alatt úgy belerázódhatsz, hogy el se hiszed !
2014. máj. 15. 21:19
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen ez jó lenne de általában téma sincsen mert azt is tőlem várják el és nem is tudok csak úgy kitalálni bármit. Pont ez a gond, hogy lefagyok és nem csak hogy értelmes dolog az égvilágon semmi sem jut eszembe.
2014. máj. 15. 21:36
 4/6 anonim ***** válasza:
60%

Hát, van pár örökzöld, amit vetettek már be élesben. "Milyen szép függőlegesek ma a falak, nem?" "Van otthon paintballotok?" "Ti se néztek sose tévét?" "Látod azt az öreget? Na azt én nem ismerem egyáltalán. Nem, sose láttam még." "Akarod vinni a táskámat?" "Hát, most mondd meg!" (kérdi, hogy mi az) "Akkor most!" "Szüleid otthon lesznek ma este?" (jó, ez súlyos) "Igényesnek tűnök így?" (nyilván rögtön összekened magad kajával vagy ilyesmi, csak a füledbe meg az orrodba ne tegyél semmit légyszi) "PACSIII!"

Jön magától, igazából semmi ész nem kell hozzá, csak egy kis könnyedség. Az esélytelenek nyugalma is neked dolgozik. Annyi az összes baj hogy túl erősen hiszed, hogy valami kell ehhez, ami ráadásul neked nincs. Persze, hogy nincs, mert nem kell semmi hozzá, csak egy kis játékosság, komolytalanság, elengedettség, ami nem zárja ki persze, hogy közben izgatott is legyél valamennyire. Az oldottság úgyis átveszi az uralmat, amint engeded dolgozni.

2014. máj. 15. 22:44
 5/6 Hajni97 válasza:
49%
"Milyen szép függőlegesek ma a falak, nem de?" :D:D:D:D Hát ez csúcs. Ez aztán a jó duma. Ilyen jót még sosem röhögtem.
2014. aug. 11. 17:16
 6/6 anonim ***** válasza:

Én azt javaslom, keress valami hobbit, ami érdekel, mindegy hogy túrázásról, lövészetről, íjászatról, hegymászásról, fotózásról, képregényekről, animéről vagy bármi másról van szó. A lényeg az, hogy olyat keress, amit szívesen csinálsz. A legjobb, ha arra gondolsz, hogy mi az, amit már gyerekként is szerettél csinálni, vagy szerettél volna csinálni. Ha hobbid lesz, akkor már találhatsz olyanokat, akik ugyanazt szeretik csinálni, és akkor lesz témátok is. Ha pedig már kialakult valami kapcsolat, akkor az élet más dolgairól is könnyebb lesz a beszélgetés.

Jó ötlet az is, ha nézel ismeretterjesztő filmeket, olvasol történelemről, vallásról, kultúrákról, bármiről. Rengeteg érdekes dolog van a világon. A lényeg az, hogy olyasmivel foglalkozz, ami érdekel. Minél többet foglalkozol ilyen témákkal, annál inkább tudsz beszélgetni másokkal. És az az előnye is meglesz ennek, hogy a világot tágabb perspektívából látod, nem csak a szakmádéból. A nagy tudósokra is az volt a jellemző, hogy gyakran totál más jellegű dolgok is érdekelték őket, nem kizárólag a szakmájuk kereteibe zárták be magukat.

Az is fontos, hogy el tudd fogadni magad. Akkor is, ha kocka vagy. Ne akarj megváltozni, csak azért mert úgy gondolod, másoknak az jobban bejön. A lányok között is vannak kockák. Még a jó csajok között is. Nézz meg olyan filmeket, mint a Shop Show. Ma már nem szégyen kockának lenni, vagy pl. képregényeket olvasni. Vállalhatja az ember nyíltan is akár. Aki meg emiatt lenézi, az az ő baja. Valószínűleg szerencsétlennek unalmas az élete, mert semmi igazi érdeklődési köre nincs. És lehet úgy beszélni, nézni az életet, hogy pl. a kocka szemszögedet használod fel. Mondok egy példát. Kapsz egy csomó elintéznivalót, erre mondasz valami olyat viccesen, hogy "Na, a mai nap asszem megint egy multitaskingos nap lesz." Szóval, a legjobb, ha megtalálod azokat a dolgokat, amik érdekelnek, elfogadod őket, és azok alapján felépíted önmagadat, a világlátásodat, az életfilozófiádat. A humor sokat segít.

Tehát, a lényeg az, hogy foglalkozz minél több érdekes, tartalmas dologgal, de elmélyülten. És ne azért, hogy beszélgetni tudj, hanem azért, mert érdekel. A többi majd jön magától. A beszélgetés is.

Egy biztos, soha ne önmagáért akarj beszélgetni.

2016. márc. 16. 01:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!