Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért félek attól, hogy nem...

Miért félek attól, hogy nem tudok új emberekkel beszélgetni élőben?

Figyelt kérdés

Folyamatosan ismerek meg új embereket és neten nagyon jól elvagyunk, viszont élőben félek, hogy egy "helo, miújság?" Mondattal kimerül az egész beszélgetés.

Pont most ismertem meg egy fiút aki nagyon jófej és mindig talál valamit amiről lehet beszélgetni, de félek ezt megunja. Én nem vagyok jó beszélgetésben, amíg nem ismerem jól az adott embert. Minden reggel egy buszon jövünk, de mióta beszélőviszonyban vagyunk, kerülöm őt. Más busszal megyek és tudom, hogy ez nem megoldás, de félek, hogy nem lesz téma, és az kínos. Szeretek vele beszélgetni neten (tudom, modern és rossz szokás, szégyellem magam) de élőben félek. Hogyan szoktassam lr magam erről, illetve miért van ez?

2014. ápr. 7. 16:08
 1/4 anonim válasza:
ÉN a helyedben meg mondanám neki hogy "nagyon szeretek veled beszélgetni, de az van, hogy pl "én nem vagyok olyan jó beszéd témában". ne kerüld, mert akkor azt fogja hinni hogy nem kedveled és végül tényleg meg un. beszélj aktuális dolgokról pl "ma láttam egy__ , azt halottam hogy____, szereted a___? , Azt nézd___!" meg ha mond valamit kezd el mondani a véleményedet , és folytasd a témát, így hosszabban fogsz tudni beszélgetni, és nem un meg, ahogy mondtad :)
2014. ápr. 7. 16:32
 2/4 A kérdező kommentje:
és ezt itthon valahogy nem tudom fejleszteni? mármint azt, hogy legyek nyíltabb.
2014. ápr. 7. 16:51
 3/4 anonim válasza:

Szerintem otthoni élőbeszéd gyakorlásnak skypeolj, vagy videochatelj. Közben látod az arcát, ahogy reagál, viszont még mindig megvan a menekülés esélye, ha valamit elrontasz. De ne aggódj.

Ja, és talán kicsit az önbizalmaddal lehet kapcsolatos, hogyha nem tudsz élőben eldumálni az emberekkel. Talán félsz, hogy megítélnek (de nem akarok random jellemzéseket írni rólad pár sor alapján)

Amúgy koncentrálj, és ragadd meg az első szembejövő dolgot, amiről tudsz beszélni, és improvizálj. Nekem be szokott jönni.

2014. ápr. 7. 17:10
 4/4 A kérdező kommentje:
tudom, nagyon sokmindenben vannak gátlásaim, a tanáraim is észrevették.
2014. ápr. 7. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!